33 Tips voor reizen naar Parijs met kinderen

, ,

Het beeld van Parijs schildert het af als een reisbestemming voor jonge liefhebbers, maar het heeft ook veel te bieden voor gezinnen. Het is de hoofdstad van Frankrijk en gewoon een heel interessante stad voor toerisme. Als je handen vaak worden vastgehouden door zowel je kinderen als je partner, is er veel voor je om van te houden in Parijs. We hebben 33 ideeën voor een vakantie in Parijs met kinderen voor je op een rijtje gezet.

» Meer zien10 plekken in Parijs om te bezoeken met kids

Praktische tips

1. Waar kan ik het beste verblijven met kinderen in Parijs?

Als je alleen reist of met z’n tweeën, kun je gemakkelijk overal overnachten, zelfs in het Grand Paris. Maar reizen met kinderen is heel anders. Lange transportreizen zijn vermoeiend en kunnen de hele vakantie bederven. Daarom onze eerste tip: blijf dichter bij de plaatsen waar je geïnteresseerd in bent.

Ga je naar Disneyland? Kies een hotel in de buurt van Disneyland. Gaat je twee dagen naar beide Disney parken? Dan is het beter om in het Disney Village zelf te verblijven. Kinderen zullen de thematische inrichting van de kamers en een extra uur bezoek aan het park in de ochtend zeker waarderen. Gunstige prijzen voor hotels in Disneyland moeten ruim van tevoren worden opgezocht (zie hier).

Disneyland Paris: book hotel in

» Meer zienDisneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

Meisjes in Parijs

Als je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad wilt zien, zou je in het centrum kunnen verblijven (de eerste 4 wijken), maar met kinderen is het vaak beter om in de 5e of 6e wijk te verblijven. Dit zijn veilige en rustige wijken, van waaruit je bijna overal naartoe kunt lopen. In het Quartier Latin (het 5e arrondissement, zie hier hotelaanbiedingen) kunnen kinderen geïnteresseerd zijn in de dierentuin en fossielen van dinosaurussen, en in St. Germain (het 6e arrondissement, vind hier hotels), zullen ze waarschijnlijk dol zijn op de Luxemburgtuin.

Het 15e en 16e arrondissement zijn gezellige familiewijken, maar je zult de metro moeten nemen, al is dat niet zo’n lange rit. Houd er rekening mee dat veel ingangen van de metro trappen zijn, en ze zijn niet uitgerust met hellingbanen, dus het is niet handig om met een kinderwagen te rijden. Als je kinderen al uit de kinderwagen zijn gegroeid, zoek dan een hotel in District 15 (overnachtingsmogelijkheden hier) of in District 16 (hotellijst).

Parijs: book hotel in

Montmartre is geen goed idee voor een verblijf met kinderen. Het is goed te bezoeken tijdens een rondleiding, maar niemand vindt het leuk om elke dag de trappen op en af te lopen.

Download onze audiogids over Parijs.

» MEER ZIEN3 dagen in Parijs: 5 reisroutes

2. Welke kortingen voor kinderen zijn er in Parijs?

Voor vervoer

Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer. Van 4 tot 10 jaar kost het kindertarief 7,45 € voor 10 kaartjes. Voor tieners en jongeren van 11 tot 26 jaar is er een speciale reiskaart, Ticket Jeune, maar die is alleen geldig in het weekend. De kosten van deze pas bedragen 4 €.

» Meer zienBespaar geld met de Parijs City Pass

In musea

In veel musea in Parijs hebben bezoekers onder de 18 jaar gratis toegang. Andere musea hebben altijd een kinderkorting, minstens 2 € lager. Zorg ervoor dat je bij het kopen van een ticket duidelijk maakt dat je een kind meeneemt.

Essentiële gezinsactiviteiten

3. Bezoek de Eiffel Tower

Een bezoek aan de Eiffeltoren

Zelfs volwassenen beklimmen graag de belangrijkste attractie van Parijs! Natuurlijk zullen kinderen het ook leuk vinden. Ons belangrijkste advies is om van tevoren kaartjes te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan, die in het drukke seizoen wel een uur of twee kan duren. Het is niet moeilijk om online kaartjes te kopen, dat kun je hier doen.

Bij de Eiffeltoren vind je boekjes met kinderanimatie.

» Meer zienHoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?

4. Rijd een dubbeldekker bus

De excursiebussen van Parijs zijn een zeer handige manier om de bezienswaardigheden te zien zonder gebruik te maken van de metro of rond te dwalen in een onbekende stad. De bus stopt op iconische plaatsen, en je kun jeitstappen zonder je te hoeven haasten voor het vertrek van dezelfde bus. Kijk rustig rond en neem foto’s, en je kun jew reis voortzetten met de volgende bus.

Kinderen zullen deze manier om de stad te verkennen zeker op prijs stellen, vooral bij mooi weer wanneer je plaats wilt nemen op het open bovendek. Onderweg kun je luisteren naar de audiogidsen voor volwassenen en kinderen. Je kunt een bustour van tevoren boeken via deze link.

» MEER ZIENRondritten per bus in Parijs

5. Bewonder de stad vanaf de rivierboot

Bewonder de stad vanaf de riviertram

Een cruise langs de Seine is de snelste manier om alle belangrijke bezienswaardigheden die aan de oevers van de rivier staan te zien. Kinderen zullen deze optie geweldig vinden omdat ze niet veel hoeven te lopen!

Om niet in de rij te hoeven staan, boekt je je cruise van tevoren en kom je op de aangegeven tijd. Hier is een link naar een cruise met audiogids, of je kunt een tour met haltes, zoals een bus, hier boeken.

» MEER ZIENEen rondvaart door Parijs over de Seine

6. Proef Franse zoetigheden

Parijs voor zoetekauwen is een droom die uitkomt. Laat alle diëten en strengheid thuis. Ga één keer per dag naar een bakkerij of banketbakkerij en probeer zeker iets nieuws, want er zijn te veel opties om twee keer hetzelfde te krijgen!

» Meer zienVijf plaatsen in Paris voor zoetekauwen

7. Kijk naar de wolkenkrabbers van La Défense

Bekijk de wolkenkrabbers van La Défense

Natuurlijk zullen moderne kinderen meer verrast zijn door de lage gebouwen in Parijs dan door de glazen hoogbouw die de hemel lijkt te ondersteunen. Maar La Défense is interessant voor meer dan alleen zijn wolkenkrabbers. Verrassend genoeg is La Défense afgesloten voor vervoer, zodat de hele ruimte van de wijk lijkt op een openluchtmuseum voor moderne kunst, dat wordt bediend door een gratis bus.

De grote kubus van de Grand Arch La Défense is van binnen een gewoon gebouw. Je kunt er binnengaan, lunchen in het café met een geweldig uitzicht, en naar boven gaan naar het dak. Bij mooi weer heb je van bovenaf een uitzicht over de hele stad, en de laan van de Champs Elysees loopt als een rechte pijl van de boog naar het centrum.

In de zomer kun je zwemmen in de fontein op La Défense, en in de winter wordt op het plein voor de boog een grote kerstmarkt gehouden. Het staat er meestal vol met allerlei speelgoed en lekkernijen. Op het dak van de Arch La Défense wordt een ijsbaan gemaakt.

Pretparken en tuinen

8. Rondhangen in Disneyland

Veel plezier in Disneyland

Disneyland Theme Park is de belangrijkste attractie voor kinderen in Parijs. Parijs begon te worden beschouwd als een familie bestemming na de opening. Misschien zullen de kinderen het je niet vergeven als Disneyland niet in de reis is opgenomen. Voor alles wat je moet weten voor je bezoek, lees onze speciale artikelen. En het allerbelangrijkste: koop van tevoren een ticket met een datum, zodat je het niet online hoeft te registreren. Je kunt het hier doen.

» Meer zienHoe kom ik naar Disneyland Parijs?

9. Geniet van Asterix Park

Is het niet gelukt met Disneyland? Er is nog altijd een mogelijkheid voor duizelingwekkende attracties! Parijs heeft ook een eigen, authentiek Frans pretpark: Asterix. Bij warm weer is het zelfs te verkiezen, want in veel attracties word je nat gespetterd. In de winter is het park gesloten. Tickets zijn te boeken via deze link.

10. Bezoek de zoo

Bezoek de zoo

Als je kind van dieren houdt, mag je hem of haar een bezoek aan de dierentuin niet ontzeggen. In Parijs kun je kiezen uit een van de drie. De grootste bevindt zich in het bos van Vincennes. Veel verblijven zijn open, zonder rasters, die de sfeer en de foto’s bederven.

11. Wandel door de botanische tuin

Niet iedere reiziger, vooral de jongere niet, zal de botanische tuin (Jardin des Plantes) een interessante plaats vinden, maar in deze tuin is er naast kassen en planten ook een menagerie met levende tropische dieren. Maar het interessantste hier is het Natuurhistorisch Museum, dat naast de tuin ligt. Binnen kun je echte skeletten van dinosaurussen en andere uitgestorven dieren zien. Er is een permanente tentoonstelling van mineralen met zeer mooie kristallen en de Grote Galerij van de Evolutie.

» MEER ZIENIs het de moeite waard om naar de Walt Disney Studios in Parijs te gaan?

12. Veel plezier in de tuin van Acclimatation

Als je niet veel tijd hebt, wil je proberen al het plezier op één plaats te consolideren. De beste plaats om dit te doen is de Acclimatation tuin aan de rand van het Bois de Boulogne. In het park lopen eenden en pauwen uit zichzelf, en er is een kleine boerderij waar sommige dieren zelfs gevoerd kunnen worden. Er zijn ook attracties voor verschillende leeftijden, en sommige zijn vintage, want het park is al meer dan 150 jaar oud! De toegang tot de tuin kost slechts 5 euro, en kaartjes voor de draaimolen zijn apart te koop.

Vermaak in de winter

Vermaak in de winter

13. Vier de vakantie op kerstmarkten

De beste tijd om met kinderen naar Parijs te gaan is misschien wel Kerstmis en de daaraan voorafgaande decembermaand. Overal in de stad zijn kerstmarkten geopend, de etalages van warenhuizen komen tot leven en de ijsbanen staan klaar. Je kunt gratis een ritje maken op de draaimolens, en daarna alle lekkernijen proeven en de mooiste cadeaus uitzoeken in de kermishaletjes.

» Meer zienWat breng ik best mee uit Parijs? 10 leuke suggesties

14. Ontdek het Museum voor Schone Kunsten

Houd je van de vintage Parijse carrousels? Ga dan naar een van de meest bijzondere musea van Parijs: Musée des Arts Forains. Het is in de vakantieperiode van 26 december tot 5 januari elke dag geopend, maar ook op andere tijdstippen kun je een aanvraag doen voor een bezoek. Binnen vind je een unieke verzameling carrousels en attracties uit de afgelopen eeuwen. Ze werken allemaal, en je kunt er een ritje in maken!

15. Kun je naar een cabaret met kinderen?

Kun je naar een cabaret met kinderen

Tijdens de vakantie kunnen de kinderen niet meer bij een babysitter worden achtergelaten (zeldzame uitzonderingen niet te na gesproken), dus moeten we entertainment bedenken dat voor iedereen interessant is. En wat als de ouders een cabaret willen bezoeken? De Franse traditie van opvoeding van kinderen is niet al te puriteins, dus de cabarets Moulin Rouge en Lido verbieden de aanwezigheid van kinderen vanaf 6 jaar niet.

Op basis van de criteria van onze eeuw is het al moeilijk om deze cabaretvoorstellingen als onzedelijk te beschouwen – het is meer een circus dan een striptease. Volgens de ervaring van reizigers zijn ze geschikt voor kinderen vanaf 12-13 jaar. Met een tiener is het heel goed mogelijk om naar de Moulin Rouge of Lido te gaan. Misschien is alleen Crazy Horse voor hen beter om in de toekomst zelfstandig te bezoeken.

» Meer zienHet beroemdste cabaret van Parijs

16. Blijf bij het glas in het Aquarium

Het Cineaqua Aquarium in Parijs ligt aan het Trocadero Plein, heel dicht bij de Eiffeltoren. Het is niet groot, helemaal niet zoals Oceanopolis in Brest (Bretagne). Maar als het een regenachtige winterdag is, zul je een geweldige tijd hebben in het gezelschap van kleurrijke vissen en koralen. Reserveer je tickets op deze site.

17. Verwonder je over het Wintercircus

Het Cirque d’hiver is in de eerste plaats een oud rond gebouw dat al meer dan een eeuw in het 11e arrondissement staat. Binnen treden nog steeds luchtgymnasten, jongleurs en clowns op. De show met dieren wordt al lang niet meer gegeven, maar dat maakt de circusvoorstellingen alleen maar spectaculairder om het publiek te boeien. Je kunt ter plaatse of via de officiële website een kaartje kopen voor de show.

Vermaak in de zomer

Vermaak in de zomer

18. Dans met de fonteinen in Versailles

Het paleis van Versailles is niet één gebouw, maar een heel complex van gebouwen in de enorme tuin. Kinderen die door de zalen lopen en het interieur bekijken, kunnen zich in 15 minuten vervelen. Maar Versailles heeft iets voor hen: een show van fonteinen, die dansen op de maat van klassieke muziek. De show vindt alleen in de zomer plaats en niet elke dag, dus we raden je aan het schema te controleren en vooraf kaartjes te reserveren via deze link.

» Meer zienHoe van Parijs naar Versailles te komen

19. Boot te water laten in de parken van Parijs

In de Jardin des Luxembourgs, de Jardin des Tuileries en enkele andere parken kun je voor een paar euro een houten bootje huren en dat in de fontein te water laten. De bedenkers van deze service hebben duidelijk begrepen hoe moeilijk het is om met een actief, onrustig kind van een picknick te genieten.

Parijse parken zijn erg in trek op warme zomerdagen. Als je wilt ontspannen op het gras terwijl de kinderen tussen de waterstralen rennen, ga dan naar het André Citroën park. En het zal interessant zijn om te spelen tussen de beeldhouwwerken in het Monceau park.

Let op: in veel fonteinen in Parijs mag je niet zwemmen. Het water kan niet schoon genoeg zijn.

20. Een boottochtje maken

Een boottochtje maken

Als je besluit om een hele dag te besteden aan recreatie in de natuur, ga dan naar een van de bossen van Parijs: Vincennes of Boulogne. In de plaatselijke meren kun je grote boten huren, ontspannen, naar het midden van de vijver varen en proberen de vissen in de diepte te zien.

Het is niet overdreven dat je gemakkelijk een hele dag in deze parken kunt doorbrengen. In de bossen van Vincennes en Boulogne zijn heel wat ontspanningsmogelijkheden en voorzieningen voorhanden.

21. Vliegen in een heteluchtballon

Deze bijzondere attractie bevindt zich in het André Citroën Park in het 15e arrondissement. Het is uiteraard alleen een optie bij goed weer. Zelfs op een warme dag is het een goed idee om een jas bij je te hebben. Op de top van de opstijging, waar de vogels vliegen, kan het erg koel zijn.

De ballon biedt een prachtig uitzicht over de hele stad en de Eiffeltoren.

» MEER ZIENEen ballonvaart boven Parijs

22. Fiets langs het St. Martin kanaal

Fiets langs het St. Martin kanaal

Een van de gezelligste Parijse plekjes is de oever van het kanaal Saint-Martin. De Parijzenaars zelf lopen er graag langs en ontspannen zich, terwijl ze naar het water kijken. Je kunt zich ook als Parijzenaars voelen als je langs het kanaal loopt. Je kunt ook fietsen huren voor het hele gezin, en langs de promenade loopt een mooi lang fietspad. Het is schilderachtig en romantisch, en de kinderen zullen het leuk vinden om mee te fietsen.

» Meer zienFietsroutes in Parijs

Musea voor kinderen

23. Is het de moeite waard om met kinderen naar het Louvre te gaan?

Is het de moeite waard om met kinderen naar het Louvre te gaan?

Het Louvre is een zeer groot museum. Niet elke volwassene slaagt erin om het zonder vermoeidheid door te komen, laat staan kinderen. Oudere kinderen met belangstelling voor kunst en geschiedenis zullen genieten van een kort uitstapje naar dit beroemde museum, maar smaken verschillen natuurlijk. Wij raden je aan een speciale kinderexcursie te bestellen om de passie voor klassieke kunst en oude geschiedenis te interesseren of te ondersteunen.

Trouwens, we hebben een uitstekende audiogids over de geschiedenis van Parijs. Download deze!

» Meer zienHoe kan je het Louvre bezoeken zonder te wachten

24. Bekijk de kunstmusea

Met tieners is het heel goed mogelijk om naar dat serieuze museum te gaan waar ouders naartoe willen. In het Musée d’Orsay kun je een kinderrondleiding bestellen, net als in het Louvre. Het Centre Pompidou wordt vaak graag door kinderen bezocht, gewoon omdat moderne kunst dichter bij hen staat en leuker lijkt te zijn. Je kunt zonder in de rij te hoeven wachten naar binnen als je hier van tevoren kaartjes koopt.

Je kunt ook het Museum voor Moderne Kunst in het Palais de Tokyo proberen. De toegang is gratis, dus je zult niet boos zijn als je eerder dan verwacht weg moet omdat je kind zich verveelt.

» Meer zienDe mooiste musea in Parijs

25. Verken de Stad van Wetenschap en Industrie in La Villette

La Villette

Voor iedereen met een actief gevoel voor nieuwsgierigheid is er een wetenschapsmuseum onder de schattige naam Cité des sciences et de l’industrie in het Parc de la Villette in Parijs. Het museum bevat exposities over alles in de wereld, van de structuur van het menselijk lichaam tot de structuur van de ruimte, en verschillende delen van deze exposities zijn aangepast aan de leeftijd van de gasten. Er is hier genoeg te doen voor zowel kleine kinderen als voor kinderen die al weten wat natuurkunde is. Over het algemeen is het ook voor volwassenen een zeer interessant museum. Je kunt er gemakkelijk een hele dag doorbrengen, en een onderzeeër ontdekken! En het planetarium! Je kunt vooraf kaartjes kopen via deze link.

26. Ontdek het Paleis van de Ontdekking

Het tweede deel van het wetenschappelijk museum bevond zich vroeger in het Grand Palais en heette Palais de la Découverte. Eind 2020 wordt het Grand Palais gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Het museum zal worden ondergebracht in een tijdelijk gebouw in het park van André Citroen. In het ontdekkingspaleis worden onder meer scheikunde, wiskunde en digitale technologie tentoongesteld. Het is interessant voor tieners die gepassioneerd zijn door technologie en wetenschap.

27. Bezwijk voor de verleidingen in het Chocolademuseum

Als de nieuwsgierigheid van je kind naar zoetigheden groter is dan alleen maar proeven, ga dan naar het Chocolademuseum. Daar leer je hoe cacaobonen worden geteeld en hoe chocolade ervan wordt gemaakt. Je ziet er ook een halve ton chocoladesculpturen en kunt er proeven van een kwaliteitsgenot. De proeverij is inbegrepen in de ticketprijs (reserveer hier). Je kunt zelfs een masterclass over de bereiding van chocolade bestellen.

28. Maak foto’s in het museum van wassen beelden

Maak foto's in het museum van wassen beelden

Het wassenbeeldenmuseum Grevin (Musée Grévin) is een van de oudste ter wereld. Het werd geopend in 1882. Sindsdien is er natuurlijk bijna alles in veranderd. De expositie telt 450 figuren van beroemde historische figuren en fictieve personages uit films en tekenfilms. En natuurlijk kun je met ze op de foto!

Er zijn kortingen voor een gezin van vier. Bekijk de tickets hier.

» MEER ZIEN15 plekken om te ontdekken in San Francisco met kinderen

29. Leer de waarheid in het Museum van Magie

Voor liefhebbers van illusies en trucs is dit museum een echte vondst. Elk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.