De 33+ hoogtepunten van Parijs

, ,

Er is zoveel moois te doen en te zien in Parijs dat elke vakantie eigenlijk te kort lijkt! Wil je zoveel mogelijk zien op korte tijd, lees dan onze artikelen: we vertellen je alles over de belangrijkste toeristische plaatsen in Parijs, met inbegrip van de toegangsprijzen en hoe je er komt.

Door gebruik te maken van een Touring Bee audiogids ontdek je op eigen houtje alles over de beroemde plaatsen in de stad voor weinig geld! Je kan ze downloaden via deze link. En je vindt er ook andere stadswandelingen.

Eiffeltoren

De 33 hoogtepunten van Parijs

Boek een hotel dichtbij de Eiffeltoren

Natuurlijk is het eerste waar je aan denkt de Eiffeltoren. Het is één van de meest bezochte toeristische trekpleisters en met reden: het is een overduidelijk symbool van Parijs en heel Frankrijk, samen met kaas, wijn, en fois gras.

Metrostation: Bir-Hakeim (lijn 6), Trocadero (lijn 6 en lijn 9).

RER-station: Champ de Mars – Tour Eiffel.

» MEER ZIENHoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?

Notre Dame

Cathédrale Notre-Dame de Paris

De Cathédrale Notre-Dame de Paris, kortweg de Notre Dame is de beroemdste kerk van Parijs. Dat werd het mede dankzij ‘de klokkenluider van de Notre Dame’ het meesterwerk van Victor Hugo. Het maakt niet uit of je de film, de musical of het boek kent, of niet. Deze prachtige kerk is absoluut een bezoek waard.

De hele wereld heeft nu een enorme tragedie meegemaakt. Dat is echter het verhaal van de Notre-Dame. Het is niet allemaal voor altijd verloren en we zijn er zeker van dat het na de restauratie nog interessanter en prachtiger zal zijn.

Metrostation: Cité (lijn 4).

» MEER ZIENWAT TE ZIEN IN PARIJS TIJDENS DE RESTAURATIE VAN DE NOTRE-DAME

Louvre

Louvre

Op de derde plaats van deze ranglijst staat het op twee na populairste museum ter wereld het Louvre. Op de plek waar vroeger de Franse koningen woonden, staat nu een museum met een gigantische collectie aan kunstwerken. Je kunt je hier makkelijk een hele dag verbazen over kunstwerken vanaf de oudheid tot en met nu. Wil je het museum maar kort bezoeken, bekijk dan in ieder geval De Venus van Milo, de Mona Lisa en de Marianne (hét symbool van Frankrijk).

De entree voor het Louvre bedraagt 22 Euro. Het museum is elke dag geopend van 9 uur tot 18 uur. Elke dinsdag is het museum gesloten.

Het is echt noodzakelijk vooraf online kaartjes voor het Louvre te reserveren. We raden je aan onze audiogids in het Louvre te gebruiken. We hebben hem zo ontwikkeld dat je alle indrukwekkende meesterwerken in slechts twee uur kan bekijken zonder jezelf uit te putten. Je kan de audiogids hier downloaden.

Heb je iets meer tijd, boek dan een rondleiding. De ervaren gidsen loodsen je dan langs de hoogtepunten van dit geweldige museum.

» MEER ZIENLouvre tickets: hoeveel ze kosten en waar je ze kunt kopen

U kunt hier tickets voor het Louvre kopen:

Champs-Élysées

Champs-Élysées

De volgende stop is de Avenue des Champs-Élysées, één van de langste en bekendste straten ter wereld. Hierover zijn talloze liederen gezongen. En bovendien is hier ieder jaar de finish van ‘Le Tour de France’. Op de Champs-Élysées vindt je vooral veel (relatief dure) winkels en restaurants.

Metrostation:  Champ Elysees Clemenceau (lijn 1 en 13), Franklin Roosevelt (lijn 1 en 9), George V (lijn 1) of Etoile (lijn 1, 6 en 2).

» MEER ZIENCHAMPS-ELYSÉES: PALEIZEN EN WINKELS

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Aan het eind (of het begin) van de Champs-Élysées staat de Arc de Triomphe. De bouw van deze triomfboog werd gestart door Napoleon om zijn overwinning bij Austerlitz te vieren. Toen de poort 30 jaar later af was, was Napoleon al lang geen keizer van Frankrijk meer. Onder de triomfboog bevind zich het ‘Graf van de onbekende soldaat’.

Je kunt de Arc bovendien beklimmen. Hier bevind zich één van de beste uitzichten van Parijs! De entree bedraagt 13 Euro. Hier kan je online tickets kopen om zo te voorkomen dat je in de rij moet staan bij de kassa.

Metrostation: Charles de Gaulle – Etoile (lijn 1).

Versailles

Versailles

Zo’n twintig kilometer buiten Parijs staat het Kasteel van Versailles. Dit is één van de grootste kastelen ter wereld en wordt ieder jaar door zo’n vijf miljoen mensen bezocht. Het Chateau is één van de mooiste paleizen ter wereld en het beschikt over enorm grote en mooie tuinen.

De beste periode om Versailles te bezoeken is tussen mei en september. In zomer worden er met enige regelmaat concerten en voorstellingen georganiseerd. De entree voor het Chateau de Versailles bedraagt 18 Euro. Reserveer nu online een ticket.

» MEER ZIENTICKETS NAAR VERSAILLES EN NUTTIGE INFORMATIE OVER DIT PALEIS

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay heeft een grote collectie met voornamelijk impressionistische schilderijen. In dit populaire museum hangen onder meer schilderijen van Degas, Monet, Picasso en andere impressionisten. Het grootste deel van de collectie is afkomstig uit de negentiende eeuw. Naast schilderijen herbergt het museum beeldhouwwerken en toegepaste kunst.

Toegang tot het museum kost 16 Euro. Hou er rekening mee dat er altijd een wachtrij staat voor de kassa. Je kunt echter van te voren je entreeticket online kopen.

Musée d’Orsay is behalve op maandag elke dag geopend van 09:30 tot 18:00 uur. Op donderdagavond is het museum tot 21.30 uur open.

Metrostation: Solferino (12 lijn)

RER: Musée d’Orsay (RER C)

» MEER ZIENMUSÉE D’ORSAY: DE 10 BEKENDSTE SCHILDERIJEN EN TIPS OM ZE GOED TE ZIEN

Montmartre

Montmartre

Bij Montmartre wonen al jaren veel beroemde schilders, schrijvers en acteurs. Onder meer Van Gogh en Picasso hebben in Montmartre gewoond. Tegenwoordig wonen er vooral kunstenaars die hun kunstwerken aan toeristen verkopen. Montmartre ligt op een heuvel en biedt toeristen een mooi uitzicht op de stad. Bovenop de Montmartre staat de Sacre Coeur, een geweldig mooie, sneeuwwitte kathedraal.

Metro: Blanche, Anvers, Abbesses (lijn 12).

» MEER ZIENDE 10 HOOGTEPUNTEN VAN MONTMARTRE

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Le Moulin Rouge, is het meest beroemde cabaret van Parijs.  De rode molen is bovendien één van de meest herkenbare monumenten van de stad. De veelzijdige shows vol glamour en champagne worden onder meer bezocht door Engelse prinsen en Arabische sjeiks. Een bezoek aan de Moulin Rouge is niet goedkoop. Afhankelijk van de voorstelling kost een bezoek al snel tussen de 95 en 500 Euro.

Metrostation: Blanche (lijn 2).

» MEER ZIENHET BEROEMDSTE CABARET VAN PARIJS

Centre Georges Pompidou

Centre Georges Pompidou

Het gebouw van het Centre Georges Pompidou is binnenstebuiten ontworpen en gebouwd. Het bijzondere museum herbergt een collectie moderne kunst afkomstig uit de hele wereld. Naast de permanente tentoonstelling worden er workshops georganiseerd en is er een bibliotheek, een bioscoop en een café.

Het Centre Pompidou is elke dag geopend tussen 11 en 22 uur. Op donderdag zelfs tot 23 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 Euro. Tickets kun je online bestellen via deze link.

Metro: Rambuteau (lijn 11), Hôtel de Ville (lijnen 1 en 11)

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Bekijk ook de hotels in Disneyland

Disneyland is één van de grootste en bekendste attractieparken ter wereld. Het park trekt elk jaar meer dan 15 miljoen bezoekers. Disneyland bestaat uit eigenlijk uit twee attractieparken waar je voor iedere doelgroep attracties, parades en shows kunt vinden voor fans van allerlei soorten tekenfilms.

Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 50 Euro. Het is beter om dit van tevoren online te doen.

RER: Marne-la-Vallée

» MEER ZIENTICKETS VOOR DISNEYLAND PARIJS

Pont Alexandre III

Pont Alexandre III

Een andere bezienswaardigheid is de beroemde rivier de Seine en haar verschillende bruggen. Bezoek zeker de Pont Alexandre III, die opvalt door zijn weelderige decoratie. Bekijk vanaf deze brug het schitterende uitzicht op de Eiffeltoren. De beste manier om alle oevers en bruggen van Parijs tegelijk te zien is een cruise over de Seine. Kies voor een rondleiding of een romantisch diner op een boot. Tickets vind je hier.

Sacre-Coeur

Sacre-Coeur 

De volgende op onze lijst is de beroemde Sacre-Coeur. Het is de grootste kathedraal van Frankrijk, en hij staat op het hoogste punt van Parijs. Je kunt heel Parijs zien vanaf het uitkijkplatform! Zelfs de paus heeft hier eens een dienst gehouden.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Anvers (lijn 2).

Uitkijkplatform – 7 €.

Les Invalides

Les Invalides

Les Invalides werd oorspronkelijk gebouwd als toevluchtsoord voor Franse veteranen. Ze vonden het waarschijnlijk prettig om op zo’n mooie plek te wonen en naast Napoleon begraven te liggen. In dit gebouw is het grootste oorlogshistorische museum van Frankrijk gevestigd, dus als je van krijgshistorie houdt, wil je Les Invalides zeker bezoeken.

De dichtstbijzijnde metrostations zijn Saint-Francois Xavier (lijn 13) en Ecole Militaire (lijn 8).

Entree voor het museum kost 14 euro. Je kunt hier kaartjes bestellen.

» MEER ZIENLes Invalides en de graftombe van Napoleon

Pere Lachaise

Pere Lachaise 

Als er op een begraafplaats zoveel beroemde mensen begraven liggen, wordt het een museum. De geschiedenis van een stad bestaat uit de geschiedenissen van al haar verschillende mensen. Dit voel je echt in Pere Lachaise.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Pere Lachaise (lijnen 2 en 3).

Vergeet niet de TouringBee audiogids over de beroemdste grafmonumenten te downloaden.

» MEER ZIENPere-Lachaise begraafplaats: beroemde graven, legendes en plattegrond

Grand Opera

Grande Opera

Alles wat je hebt gehoord over “het spook van de opera” is waar, en het gebeurde hier! Daarnaast is het een van de beroemdste concertzalen ter wereld en een prachtig monument van architectuur, zowel van binnen als van buiten. Of je nu een liefhebber bent van mooie architectuur of van theater, je zult deze plek zeker een bezoekje willen brengen.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Opera (lijnen 3, 7 en 8).

Als je gaat zonder een voorstelling te zien, kost het 17 euro. Je kunt een rondleiding boeken via deze link.

Luxemburgse Tuinen

Luxemburgse Tuinen 

Kies een hotel in een mooie omgeving

Het Paleis van Luxemburg is 500 jaar oud. Het park eromheen is iets jonger, maar oud genoeg dat Denis Diderot en Guy de Maupassant er graag wandelden. De Luxemburgse tuinen zijn nog steeds geliefd bij Parijzenaars als een plek om uit te rusten en te ontspannen.

De dichtstbijzijnde metrostations zijn Odeon (lijn 4 en 10) en Luxembourg (RER A en B).

» MEER ZIENDE BELANGRIJKSTE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SAINT-GERMAIN-DES-PRÉS

Hotel de Ville

De 33 hoogtepunten van Parijs

Het stadhuis van Parijs is gevestigd in dit prachtige gebouw dat aan de oevers van de Seine staat. Het nabijgelegen plein van Hotel de Ville wordt regelmatig gebruikt voor diverse stadsevenementen. Er is van alles gehouden, van e-sportkampioenschappen tot een ijsbaan voor kerstmis.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Hotel de Ville (lijn 1 en 11).

Je kunt er niet naar binnen, maar het is gratis om er van buitenaf naar te kijken.

» MEER ZIENHôtel de la Marine in Parijs

Galleries Lafayette

Lafayette Gallerij 

Voor winkelliefhebbers begint Parijs met de Galleries Lafayette. Het is het beroemdste winkelcentrum van Frankrijk, dus het is een noodzakelijke bestemming voor iedereen die wil luxe winkelen. Maar zelfs als je niet van plan bent iets te kopen, is het een plek die een bezoek waard is. Het is net zo rijkelijk versierd als de Opera Garnier, en het dak heeft een uitstekend uitkijkplatform!

Het dichtstbijzijnde metrostation is Chaussee d’Antin La Fayette (lijnen 7 en 9).

» MEER ZIENDE BESTE WINKELS IN PARIJS

Conciergerie

Conciergerie

Dit is een monument van middeleeuwse architectuur, een paleis, en een gevangenis. De Conciergerie is niet zomaar een ongewoon gebouw in Parijs. Het is eigenlijk een heel complex van gebouwen genaamd het Palais de Justice.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Cite (lijn 4).

» MEER ZIENConciergerie: Een paleis en gevangenis in Parijs

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle

Sainte-Chappelle is een middeleeuwse kapel uit de 13e eeuw, en het zou de mooiste gotische kerk ter wereld genoemd kunnen worden. Je begrijpt meteen waarom als je binnenstapt, vooral als het een zonnige dag is. De prachtige glas-in-loodramen schitteren in alle kleuren van de regenboog. Rechts bevindt zich het kasteel van de Conciergerie. Het gecombineerde ticket zal goedkoper zijn.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Cite (lijn 4).

Entree kost 11,50 euro.

Je vindt het ticket via deze link.

Het Pantheon van Parijs

Het Pantheon van Parijs 

Het prachtige Pantheon staat niet alleen op de lijst van architectonische toeristische attracties, maar behoort ook tot de beroemdste begraafplaatsen van Parijs. In deze tombe liggen niet zoveel bekenden als op Père Lachaise, maar het zijn wel de beste mensen van Frankrijk. De belangrijkste reden om het Pantheon te bezoeken is de schitterende architectuur, het luxueuze interieur en het ongewone uitzicht op de linkeroever van de Seine van onder de koepel.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Cardinal Lemoine (lijn 10) of Luxembourg (RER A en B).

» MEER ZIENPanthéon van Parijs

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne 

Dit bos is veel meer een prachtig park, maar een deel van het oude eikenbos is gebleven.  Er zijn ook veel verbazingwekkende dingen aan toegevoegd, waardoor het een geweldige plek is voor buitenactiviteiten. Er zijn meren en rivieren voor boottochten, paden om te paard of op de fiets te gaan, en een paleis en het Bagatelle-park, met een collectie rozen die niet te overtreffen is.

In het Bois de Boulogne bevindt zich een deel van de botanische tuinen van Parijs, de Jardin des Serres d’Auteuil. Auguste Rodin werkte zelf aan de inrichting van deze botanische tuinen. Je vindt er een fantastische verzameling tropische planten.

De dichtstbijzijnde metrostations zijn Porte d’Auteuil en Porte Maillot.

» MEER ZIENDE BESTE PARKEN VAN PARIJS

Rodin Museum

Rodin Museum 

Het Rodin Museum is bijzonder omdat het ook het huis is van de grote beeldhouwer, en de tuin is rijkelijk versierd met zijn werken. Rodin was een hartstochtelijk kunstverzamelaar, en je ziet er schilderijen van Van Gogh, Monet en Renoir. Rodins tweede huis ligt in de buurt van Parijs, in Meudon.

De dichtstbijzijnde stations zijn Varenne (lijn 13), Invalides (lijn 13 en 8) en de RER C Invalides.

Entree kost 14 euro voor alles, of 5 euro voor alleen de tuin.

Montparnasse — boulevard en toren

Montparnasse — boulevard en toren 

Je kunt deze buurt het jonge Montmartre noemen. Tijdens de “crazy 20’s” openden vele cafés en cabarets hun deuren, en de creatieve elite begon zich er te verzamelen. Veel van deze mensen werden wereldberoemd. Picasso frequenteerde deze buurt, samen met Dali. Hemmingway woonde en schreef hier, en Marc Chagall werkte hier ook.

In de jaren 70 werd hier de eerste (en laatste) wolkenkrabber van Parijs gebouwd, de Montparnasse toren. Het ziet er slecht uit vanaf de grond, maar het uitzicht vanaf de toren is onvergelijkbaar.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Montparnasse Bienvenue.

» MEER ZIENDe toren van Montparnasse: tickets, geschiedenis, tips

La Defense, de moderne wijk

La Defense

Na de Montparnasse toren werden alle hoogbouwflats beperkt tot een speciale buitenwijk, verder van het centrum van de stad. Nu is La Defense de modernste wijk van Parijs. Je kunt hier genieten van de glimmende wolkenkrabbers en moderne beeldhouwwerken. Er zijn zoveel beeldhouwwerken in La Defense dat het gebied zelfs een “openluchtmuseum voor moderne kunst” is genoemd.

Het dichtstbijzijnde station is La Defense (metrolijn 1 en RER A).

» MEER ZIENWELKE KAARTJES VOOR DE PARIJS METRO KUN JE HET BESTE KOPEN?

Grand Palais en Petit Palais

Petit Palais 

Er zijn zoveel paleizen in Parijs dat deze twee zelfs nooit bewoond zijn geweest! Dat is natuurlijk een grapje: zowel het Petit als het Grand Palais zijn gebouwd als expositieruimtes. Het Petit Palais heeft een museum voor schone kunsten en het Grand Palais heeft altijd grootschalige tentoonstellingen en herbergt ook het Palais de la Decouverte, een wetenschapsmuseum voor zowel kinderen als nieuwsgierige volwassenen.

Het maakt niet uit wanneer je Parijs bezoekt, deze twee paleizen hebben altijd interessante nieuwe tijdelijke tentoonstellingen voor je om te ontdekken.

Het dichtstbijzijnde station is Champs-Elysees-Clemenceau.

De toegangsprijs begint bij 10 euro, afhankelijk van de tentoonstelling.

Vincennes

Vincennes

Het bos van Vincennes is de tweede long van Parijs, samen met het Bois de Boulogne. Je kunt er uitrusten in de schaduw onder de bomen, wandelen door het park, of een boottochtje maken. Maar de belangrijkste attractie van het bos is een echt middeleeuws kasteel! Je kunt nog steeds een oud Frans kasteel ervaren, zelfs als je geen tijd hebt om naar de Loirevallei te gaan. Hoewel er natuurlijk niets boven de kastelen van de Loire gaat.

Het dichtstbijzijnde station is Chateau de Vincennes.

De toegang tot het bos is gratis, en de toegang tot het kasteel kost 9,50 euro. Je kunt hier een kaartje voor het kasteel van Vincennes krijgen.

De catacomben van Parijs

De catacomben van Parijs 

Er zijn mensen die al meer dan tweeduizend jaar in Parijs wonen. De catacomben van Parijs zijn een enorme ondergrondse begraafplaats. Het is zeker niet voor de preutsheid, maar als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. De beste manier om ze te ervaren is met een rondleiding. In plaats van een privérondleiding kunt u ook een kaartje met een audiogids kopen.

» MEER ZIENDE CATACOMBEN VAN PARIJS

Marais

De 33 hoogtepunten van Parijs

De wijk Marais omvat het stadhuis van Parijs en ook de pleinen Republiek en Bastille. Het lijkt absoluut niet op het moeras waarop het gebouwd werd. De barokke kerk Saint-Paul Saint-Louis, het museum van Picasso en de gezellige Joodse wijk met falafel en de sabbat liggen in deze wijk, het is dus zeker de moeite waard om bezoeken!

Kies een hotel in de oude wijk

» MEER ZIENWandelen in de Marais: plattegrond van de route

La Villette

De 33 hoogtepunten van Parijs

La Villette is een ander park, maar het is vooral gekend om het wetenschapsmuseum dat er gevestigd is. Het Cité des Sciences et de l’Industrie in La Villette is een geweldig interactief museum en de tentoongestelde voorwerpen zijn verspreid voor kinderen van verschillende leeftijden. Zelfs volwassenen zullen hier met plezier een hele dag doorbrengen.

In dit park bevinden zich ook het Parijse filharmonisch en het muziekmuseum, waar je de muziekinstrumenten van beroemde Franse componisten kan bewonderen en ook horen hoe ze klinken.

De dichtstbijzijnde stations zijn Porte de la Villette en Porte de Pantin voor het muziekmuseum.

De toegang tot het park is gratis, 12 euro voor de Cité des Sciences et de l’Industrie en 8 euro voor het muziekmuseum.

Sorbonne en het Quartier Latin

De 33 hoogtepunten van Parijs

Kies een hotel in de oude wijk

Het is gemakkelijker om toegelaten te worden tot de Sorbonne Universiteit dan om er als toerist binnen te geraken. Maar het Quartier Latin rond de Parijse universiteit is best een gezellige wijk en buitengewoon vrijzinnig.

 

Goede reis!

» MEER ZIENDE ARRONDISSEMENTEN EN WIJKEN VAN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.