Vijf plaatsen in Parijs voor zoetekauwen

, ,

We beschrijven de bekendste bakkerijen in Parijs. Deze zijn beroemd om hun aanbod van snoepjes, koekjes, croissants, chocolade, ijs … Even een momentje voor jezelf!

En mocht je niet alleen van eten houden, maar ook van koken en bakken. Doe dan mee aan de kooklessen!

» MEER ZIENBEROEMDE FRANSE DESSERTS: WAAR PROEF JE ZE IN PARIJS

Glacier Berthillon (IJssalon)

Dit is de oudste ijssalon van Parijs. Hier maken en verkopen ze al sinds 1954 ijs. Het ijs wordt bereid van natuurlijke ingrediënten. Glacier Berthillon heeft tientallen smaken in zijn assortiment. Van wilde aardbeien tot cognac smaken. Ook maken ze erg lekkere sorbets en kan je bakken ijs kopen om mee te nemen. Koop, als het weer het toe laat, hier een lekker hoorntje schepijs en wandel op je gemak r het eiland Saint-Louis of naar de Notre Dame. Als het regent, of je een even wil zitten, ga dan lekker binnen zitten en geniet van een lekker ijsje. Zeker je kinderen zal je hier erg blij maken!

Adres: Isle de San Luis, San Luis, 29-31. Geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10:00-20:00 uur. In de zomervakantie (augustus) is de ijssalon gesloten.

Le Procope (Café)

Le Procope is het oudste koffiehuis van Parijs. Het is bekend van de vele beroemde gasten die hier door de eeuwen heen gegeten en gedronken hebben. Onder meer Napoleon, Voltaire, Diderot, Balzac, Baudelaire, Verlaine, veel leiders van de Franse Revolutie, veel schrijvers en dichters dronken hier hun koffie. De belangrijkste gasten hebben hun handtekening op de muur gezet. Op het menu staan de klassieke Franse desserts zoals crème brulée, soesjes en crème caramel. IJs en sorbets zijn natuurlijk ook verkrijgbaar en je kan er dineren.

Adres: 13 Rue de l’Ancienne Comédie. Tegenover metrostation Odeon. Zeven dagen per week geopend.

» MEER ZIEN10 PLEKKEN WAAR JE GOEDKOOP KAN ETEN IN PARIJS

Maison Ladurée (Makarons)

Ladurée maakt als sinds 1862 zoetwaren. De bakkerij is vooral bekend vanwege haar makarons, koekjes die worden gemaakt van opgeklopte eiwitten. Deze Franse lekkernij is relatief onbekend bij Nederlanders, maar wordt wereldwijd gezien als één van de lekkerste uitvindingen van de Franse keuken. Maison Ladurée is over de hele wereld bekend. Er zijn zelfs winkels van in Libanon. In Parijs vind je de winkels van Ladurée op de luchthavens Charles de Gaulle en Orly, in de warenhuizen van Printemps en Galeries Lafayette en op de Champs Elyssées in de buurt van de Madeleine kerk.

Adressen: 1er étage et RDC Le Printemps De La Maison, 64 Boulevard Haussmann. Metrostations Concorde en Madeleine.
De boetiek op de Champs Elysees: 75, Avenue des Champs-Elysées.

Het hele jaar door geopend.

Pattiserie Stohrer (Gebak)

Eén van de oudste patisserieën van Parijs is Stohrer. Deze bakkerij werd in 1730 opgericht door Nicolas Stohrer. Hier kan je terecht voor klassieke Franse lekkernijen zoals Charlotte aux fraises, chocoladetaarten, millefeuilles en babas au rhum.

Adres: 51 rue Montorgueil, wijk Les Halles. Tussen de metrostations Sentier en Les Halles.

 

Bon appetit!

 

» MEER ZIEN10 FRANSE GERECHTEN DIE HET PROBEREN WAARD ZIJN IN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.