Le Marais en de belangrijkste attracties van Parijs

, ,

In le Marais lijkt het soms wel alsof je in een andere wereld bent. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af en gaat verder in de vele antiekwinkeltjes die de wijk kent. Je kan koffie drinken in het huis van de legendarische alchemist Nicholas Flamel en volledig opgaan in de honderdjaar oude cultuur en sfeer.

Ervaar het oude Parijs door te slapen in één van de hotels in deze bruisende wijk. En dan nu de belangrijkste attracties!

Koningsplein

Dit oude plein heet sinds 1799 Place des Vosges. Het plein werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd en stond toen bekend als Place Royale. De naam werd na de Franse revolutie gewijzigd ter ere van het eerste departement dat belasting afdroeg aan de centrale staat.

Het prachtige plein staat bekend als één van ’s werelds mooiste pleinen. Langs het plein staan 36 gebouwen die allemaal opgetrokken zijn uit witte en rode stenen en versierd met prachtige bogen. Rondom het plein zijn veel theehuizen, boekhandels, kunstgalerieën en restaurants te vonden.

Places de Vosges is al eeuwenlang een populaire plaats om te wonen voor ‘celebrities’. Vroeger waren dat voornamelijk schrijvers, politici en kunstenaars, zoals Victor Hugo, Kardinaal Richelieu en Alphonse Daudet.

Dichtstbijzijnde station – Saint Paul, Chemin Vert, Bastille.

Musée Picasso

Het Picassomuseum werd in 1985 geopend in het Hotel Salé. In het museum worden meer dan 250 schilderijen, meer dan 150 beeldhouwwerken en ruim 1.500 tekeningen van Pablo Picasso tentoongesteld.
Het in 2014 opnieuw geopende Musée Picasso is dagelijks geopend tussen 09:30 en 18:00 uur. Elke dinsdag is het museum gesloten. De entree bedraagt 14 euro voor volwassenen.

Adres: 5 rue de Thorigny. Metro Station – Saint-Sébastien Froissart.

» MEER ZIENMUSEUMPAS PARIJS

De Joodse wijk

Le Marais wordt ook wel “het Joodse hart” van Parijs genoemd.  In de straten komt die identiteit terug in de vele antiekwinkels, souvenirwinkels en cafés. De menukaarten zijn in het Frans en Hebreeuws en zelfs de pizza en sushi is hier koosjer. Le Maris is één van de grootste Joodse gemeenschappen in Europa. Hier is het beroemde Joodse Museum en twee synagogen.

Locatie: rue des Rosiers. Metro Station – Saint-Paul.

Tip: Vergeet niet om op zaterdag de falafel uit te proberen.

Joods Museum (Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme)

Een museum gewijd aan de geschiedenis van de joodse cultuur en geschiedenis. Het museum is opgericht in 1998 in Hôtel Saint-Aignan. In de 13 verschillende zalen kom je alles te weten over de geschiedenis van de Joden in Frankrijk. Het museum is dagelijks geopend van 11:00-18:00 uur. Op zaterdag is het museum gesloten. De entree bedraag 10 euro.

Adres: 71 rue du Temple. Het dichtstbijzijnde metrostation is Rambuteau.

» MEER ZIENDE BELANGRIJKSTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN QUARTIER LATIN PARIJS

Le Marais en de belangrijkste attracties van Parijs

Musée Carnavalet

Het Carnavalet museum is  volledig gewijd aan de geschiedenis van Parijs.  Dit is wel het meest Parijse museum van de Franse hoofdstad. Het museum is gevestigd in twee herenhuizen – Carnavalet en Le Peletier de Saint-Fargeau. Hier kan je genieten van de antieke kaarten van de stad, oude ansichtkaarten, bussen, huishoudelijke artikelen en natuurlijk foto’s en schilderijen van de stad. Bovendien vind je hier een balzaal, juwelier en is er aandacht voor literatuur en de defensie (militair museum). Een groot deel van de tentoonstelling is vanzelfsprekend gewijd aan de Franse revolutie.

Openingstijden: 10:00-18:00 uur. ‘s Zondags gesloten. De toegang is gratis.

Adres: 23, 29 rue de Sévigné. Metrostation – Chemin Vert en Saint-Paul.

» MEER ZIENHet Carnavalet museum in Parijs

Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou

In het Centre Georges Pompidou vind je een grote diversiteit aan de kunst en cultuur. Voornamelijk moderne kunst uit de twintigste eeuw. Centre Georges Pompidou is in 1977 gebouwd in opdracht van Georges Pompidou, de Franse president. Het museum staat hoog op de lijst van de meest bezochte musea in de wereld. Er zijn hier concertzalen, tentoonstellingen, podia voor musici, een bibliotheek, een bioscoop en een café. Op het plein voor het museum treden vaak straatartiesten op.

Openingstijden: Dagelijks van 11:00-21:00 uur. Elke dinsdag gesloten. De entree bedraagt 15 euro.

Adres: Place Georges-Pompidou. Dichtstbijzijnde metrostation – Rambuteau en Etienne Marcel.

» MEER ZIENCentre Pompidou

Hôtel de Sens

Le Marais en de belangrijkste attracties van Parijs

Het oude herenhuis van de vijftiende eeuw is één van de weinige middeleeuwse gebouwen van Parijs. Hier leefde ooit Marguerite de Valois, beter bekend als Koningin Margot. De torentjes, wenteltrappen en middeleeuwse gevel geven het pand een geweldig aanzicht. Binnen vind je de Fourneyr-bibliotheek, gespecialiseerd in boeken over decoratieve en beeldende kunst.

Openingstijden: 10:00-19:30 uur op woensdag en donderdag. Dinsdag, vrijdag en zaterdag is het museum alleen geopend in de middag. De entree is gratis.

Adres: 1L rue du Figuier. Metro Station – Pont Marie.

» MEER ZIENWandelen in de Marais: plattegrond van de route

Le Village Saint-Paul

Vroeger was hier een klooster, tegenwoordig is het één van de meest favoriete plekken van de Parijzenaren. In dit bij veel toeristen onbekende deel van de lichtstad vind je veel galerieën, winkels en antiquars. Het gebied beschikt ook over veel gezellige restaurants en barretjes. Le Village Saint-Paul is eenvoudig te bereiken. Ga gewoon naar Le Marais en bekijk het échte Parijs.

Église Saint-Paul-Saint-Louis

Deze rooms-katholieke kerk werd gebouwd in 1641 in barokstijl. Het ontwerp combineert Italiaanse en Franse invloeden.

Adres: rue St-Antoine, 99. Saint-Paul-station.

Hôtel de Sully

Het Hôtel de Sully is gebouwd in de bekende Louis XIII-style. De gevel van het pand is versierd met ongewone beelden die de natuurlijke elementen van de seizoenen symboliseren. Sinds 1967 is hier een nationaal centrum voor de kunst en fotografie in gevestigd.

Openingstijden: 10:00-18:30 uur. ’s Maandags gesloten. Prijs: 4,00 euro.

Adres: rue St-Antoine, 62. Stations – Saint-Paul, Bastille.

Welkom in de wondere wereld van le Marais – het hart van het middeleeuwse Parijs!

» MEER ZIENDE 33+ HOOGTEPUNTEN VAN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.