» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Een ballonvaart boven Parijs

Een heteluchtballon boven Parijs is al van verre te zien. En stel je voor, ook jij kan mee! Dit zijn geen Montparnasse en Eiffeltoren observatiedekken, maar het enige echte vogelperspectief. Boek nu je ticket.

Wat is het doel van deze heteluchtballon?

In het midden van het André Citroën Park stijgt een enorme Ballon de Paris Generali ballon de lucht in en daalt weer neer. Deze ballon is gevuld met helium, niet met hete lucht. Het heeft twee doelen.

De eerste en belangrijkste is het analyseren van de luchtkwaliteit in Parijs. De verlichting van de ballon verandert in realtime van kleur afhankelijk van de vervuiling van de omgeving:

  • groen — alles veilig,
  • oranje — lichte verontreiniging,
  • rood — smog in de stad.

De tweede taak is entertainment. De ballon nodigt bezoekers uit om aan boord te klimmen en Parijs te verkennen vanaf 150 meter boven de grond. Dit is eigenlijk minder dan de hoogte van de Eiffeltoren, maar het perspectief is uniek. De uitzichten zijn spectaculair! Vooral als het mooi weer is. Meer dan 500 duizend bezoekers hadden de ballon al geprobeerd en waren tevreden.

’s Ochtends bij goed weer kan de ballon opstijgen tot 300 meter boven de stad. Grijp je kans.

Hoe maak je een ballonvaart boven Parijs?

De ballon stijgt op vanuit het André Citroën Park in het 15e arrondissement van Parijs. Het park is bereikbaar met de metro of de RER.

Metro: Javel of Balard

RER C: Javel of Boulevard Victor

Er wordt elke 20 minuten gevlogen, elke dag van 9 uur ’s ochtends tot de sluiting van het park (laatste tijdstip: 21u30 in de zomer, 17u30 in de herfst en lente). De tocht duurt 10 minuten.

De wachtrij kan lang zijn, maar je staat wel in een prachtig park vol fonteinen. Het is echter aangenamer om na de vlucht in het park uit te rusten.

Ticketprijs: € 18 voor een volwassene, € 12 voor kinderen van 3 tot 11 jaar en gratis voor kinderen jonger dan 11. Je kan de vlucht van tevoren boeken via deze link. Of hier:

Houd er rekening mee dat ballonvluchten gedurende meerdere dagen geannuleerd kunnen worden vanwege het weer. Zelfs bij mooi weer kan het daarboven fris zijn, neem dus een jas mee.

Geniet van je ballonvaart!