» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Hoe is het om Kerst en Oud & Nieuw te vieren in Parijs?

Parijs verandert rond de feestdagen in een echte sprookjesstad. Overal in de stad zijn de winkels sfeervol aangekleed en er zijn gezellige kerstmarkten waar je wat kunt eten, kerstartikelen kunt kopen en natuurlijk zijn er ook leuke attracties voor kinderen.

Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor een hotelkamer hoog zijn in deze periode. Als je voor een beperkt budget kerst of nieuwjaar wilt vieren in Parijs, zorg dan dat je op tijd boekt. Hoe eerder je er bij bent hoe voordeliger je nog een verblijf kunt boeken.

Kerstmarkten

Op verschillende plaatsen in de stad zijn kerstmarkten. Op de kerstmarkt natuurlijk heerlijk eten en de leukste kerstversieringen kopen. Die wordt verkocht vanuit sfeervolle houten huisjes. Er is een erg gevarieerd aanbod. Er zijn heerlijke pannenkoeken (crêpes) te koop. Je kan er glühwein drinken en warme kastanjes krijgen.

Wil je meer weten over de andere kerstmarkten? Lees dan hier ons artikel over de kerstmarkten van Parijs.

Kerstverlichting

Overal op de Champs-Élysées dan zijn prachtig versierde etalages. De winkeliers lijken er wel een wedstrijd van te maken wie zijn winkel het mooiste versierd heeft. Of welke winkel de mooiste kerstboom heeft opgetuigd.

De straat zelf is ook prachtig verlicht met kerstverlichting. Je zult merken dat je direct in de juiste kerststemming bent.

De etalages van Lafayette en Printemps

In de decembermaand gaan de grote warenhuizen zoals Lafayette en Printemps met elkaar de strijd aan wie de mooiste etalages kan maken. Deze etalages zijn ook écht een attractie op zich en trekken elk jaar duizenden bezoekers. Het zijn er zelfs zoveel dat er speciale bruggetjes gebouwd worden zodat de kinderen de etalages kunnen bekijken.

In Galeries Lafayette is er binnen nog een attractie van formaat. Hier staat elk jaar een enorme kerstboom.

Dé Kerstboom van Parijs

De kerstboom is natuurlijk één van de belangrijkste symbolen van kerst. Aan de voorkant van de Notre Dame.

Schaatsen in Parijs

Nederlanders houden van schaatsen. In Parijs houden ze tijdens de feestdagen ook van schaatsen! Daarom zijn er op verschillende plekken in Parijs ijsbanen geopend. De grootste vindt je bij het Hotel des Villes (het stadhuis). Voor een paar euro kan je een paar schaatsen huren en heerlijk over het ijs zwieren.

Er zijn ook ijsbanen bij de Eiffeltoren (erg klein) en bij het Grand Palais. Deze laatste is overdekt. Hier kan ook met slecht weer worden geschaatst onder een mooi verlicht transparanten dak.

Kerstsprookjes in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs biedt vanaf half november een speciaal kerstprogramma met parades, vuurwerk shows.

Ook zijn er speciaal aangepaste restaurants en winkels. Allemaal in het teken vaan kerst. Leuk voor jong en oud, voor kinderen met hun ouders, verliefde koppels en alle andere mensen!

Het speciale kerstprogramma van Disneyland Parijs loopt door tot driekoningen (ongeveer half januari).

Oud & nieuw in Parijs

Er is geen betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in de stad van de liefde. Elk jaar trekken meer dan een miljoen mensen naar Parijs om daar oud en nieuw te vieren. De meeste mensen verzamelen zich bij de Eiffeltoren en op de Champs-Elysées. Maar ook op alle andere pleinen wordt de komst van het nieuwe jaar uitbundig gevierd.

Koop een fles Champagne, neem mandarijnen mee en probeer te genieten van de mensenmassa die je in wel honderd talen een gelukkig nieuwjaar toewenst.

De meeste feesten gaan door tot ongeveer drie uur ‘s nachts. Let in verband met je eigen veiligheid wel op de berichten die de politie (in het Frans en Engels) overal waar nodig verspreidt en pas (zoals altijd in Parijs) op voor zakkenrollers.

Witte kerst in Parijs

Witte kerst in Parijs is zeldzaam. Over het algemeen zijn de temperaturen vergelijkbaar met die in Nederland. Net boven het vriespunt en het is vaak wat druilerig. Mocht je echter het geluk hebben dat er sneeuw valt in deze periode, dan kan je geluk niet op. Het toch al sfeervolle Parijs verandert dan echt in een wintersprookje!

» MEER ZIENKerstmis in Straatsburg

Bonne Année a Paris!