Fietsroutes in Parijs

, ,

Parijs is mag dan niet een ideale fietsstad zijn zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Kopenhagen, maar het wordt elk jaar beter. Het aantal fietspaden, routes en fietsverhuurders groeit van jaar tot jaar. Wist je dat je in Parijs al een fiets kunt huren voor 5 euro per dag? Om het geld hoef je het dus niet te laten. Hieronder staan de mooiste fietsroutes van Parijs beschreven.

» Meer zienVelib’. Hoe huur je een fiets in Parijs. Een stap voor stap handleiding met foto’s

Van de tuinen van Trocadero naar het Bois de Boulogne (9.8 km)

Deze route lijkt wel ontworpen voor iedereen die langs de meest beroemde plaatsen van Parijs wil fietsen, zonder te verdwalen in de menigte. De route begint in de beroemde tuinen van het Trocadero. Wat een mooi uitzicht. Vergeet niet om hier een selfie te maken! Vervolgens rijden we over de Champ de Mars (nog zo’n mooie plaats voor een foto of selfie) richting de Eiffeltoren. We fietsen verder met de Seine aan onze linkerhand en komen zo bij Île aux Cygnes (zwaneneiland), een kunstmatig eiland en geheime plek in het westen van Parijs.

Steek de rivier over en geniet van het prachtige uitzicht en de bijzondere architectuur van de meest luxe wijk van Parijs. Hiervandaan fiets je verder naar het beroemde Bois de Boulogne, daar waar ooit de Franse koningen jaagden kan je nu lekker tot rust komen bij één van de mooi aangelegde vijvers, of een bezoek brengen aan de kleine dierentuin.

Stalingrad naar het Bois de Vincennes (12.4 km)

Deze route begint bij het ultramoderne Canal St.-Martin, een kanaal dwars door Parijs. Stop hier gerust om te kijken in gezellige restaurants, bars en winkels. Fiets verder langs het kanaal en de omliggende tuinen, totdat je bij de Bastille bent. Hier wordt de weg een stuk lastiger om te fietsen. Dus als je niet van lastige stukken houd, kan je hier gewoon stoppen. Voor hen die lekker doorfietsen, fiets tot aan de ringweg, de Promenade Plantee (Coulée Verte René-Dumont), via het spoorwegviaduct uit de 19e eeuw tot aan een lommerrijk park. Via deze weg, bereikt u het Bois de Vincennes. Op het grondgebied van dit uitgestrekte park in het Oosten van Parijs zijn vele interessante dingen te vinden, zoals het kasteel van Vincennes, de Zoo de Vincennes en nog veelmeer. Wij wensen je een prettige reis.

Van het Parc de Bercy tot Noisiel (25.1 km)

We beginnen deze reis in het Parc de Bercy, wat voor een stadspark een verrassend grote verscheidenheid aan dieren herbergt. Verderop, net buiten de Boulevard Périphérique,  ligt het Bois de Vincennes. In het hart van deze groene oase ligt een geweldig mooie biologische boerderij. Als we verder fietsen, komen we bij tweede grote rivier van Parijs, de Marne. Langs deze rivier vonden tijdens de Eerste Wereldoorlog verschillende veldslagen plaats.

Na het passeren van de buitenwijk Saint-Maurice, waar ooit de beroemde Franse schilders Eugène Delacroix en Marquis de Sade woonden. Volg het mooie fietspad langs de rivieren, stroompjes en beken. Zo komt u direct leiden in het dorpje Noisiel. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum en de oudste chocoladefabriek van Frankrijk, de Meunier fabriek, die op de nominatielijst van UNESCO staat.

Place de la République naar Parc des Buttes-Chaumont (5.1 km)

Deze korte, maar zeer intensieve fietsroute brengt u naar het hoogste punt van Parijs. Als u klaar bent om deze uitdaging aan te gaan, begin dan op het Place de la Réplublique en fiets naar het oosten in de richting van het metrostation Parmentier. Hier moet u linksaf, lans de metrostation Oberkampf en de wijk Menilmontant. Tot vlakbij het metrostation Télégraphe. Dorstige fietsers kunnen hun dorst hier laven in één van de vele bars die deze buurt rijk is.

Daarna moet je genoeg  energie hebben om op eigen kracht om te klimmen naar een hoogte van 45 meter. Geniet van het geweldige uitzicht over Parijs! Chaumont, zoals deze plek heeft is de ideale plek voor een picknick. Een beloning voor de geleverde inspanning.

Van het Parc Monceau naar Sevran (20.9 km)

Deze lange fietsroute biedt de unieke kans om Parijs en de Parijse samenleving vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. De reis begint in de straten rondom het Parc Monceau, ga in de richting van het voormalige Red Light Arrondissement, met onder meer de beroemde Moulin Rouge en fiets door tot het metrostation Stalingrad. Sla linksaf en vervolg de reis in noordelijke richting door La Villette Park, een levendige, recent gerenoveerde wijk van Parijs. Fiets langs het Canal de l’Ourcq en volg het pad langs het kanaal. Bekijk onderweg de veelzijdige street-art. Rij door naar de buitenwijken Bondi en Pantin. De route gaat verder langs een aantal industrieterreinen en eindigt uiteindelijk in het bos van Sevran.

Wij wensen u veel fietsplezier! Bon voyage!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.