10 plekken in Parijs om te bezoeken met kids

, ,

Parijs – de stad waar dromen van kinderen en volwassen uitkomen. Dat is niet alleen zo in Disneyland op de Eiffeltoren of in de draaimolen in één van de stadsparken, maar door de gehele stad. Welke andere attracties kan je in Parijs bezoeken? Wij hebben de leukste plekken op een rij gezet.

» MEER ZIENDISNEYLAND PARIJS. ALLES WAT JE ALS TOERIST MOET WETEN

Disneyland

Disneyland Parijs is een uniek pretpark. Het is het enige officiële themapark van Walt Disney op het Europese continent. In feite zijn het twee pretparken: Disneyland Park voor families (hier staat bijvoorbeeld het kasteel van Doornroosje) en de Disney Studio’s voor ‘grotere kinderen’. Het park hebben we in een ander artikel uitgebreid beschreven. Daar vind je ook veel tips. Via deze site kan je online tickets kopen en de wachtrij ontlopen.

» MEER ZIENTICKETS VOOR DISNEYLAND PARIJS: WAAR KUN JE ZE HET BESTE KOPEN EN HOEVEEL KOSTEN ZE?

Asterix

Asterix

Disneyland is niet het enige pretpark in de omgeving van Parijs. Parc Asterix is gebasseerd op de Franse stripheld. In dit park komen veel Fransen die een reis terug in de tijd maken. Hier kan je het oude Gallië herbeleven. En natuurlijk komen Rome en het oude Egypte (Cleopatra) ook aan bod. Het parc Asterix is minder goed bereikbaar dan Disneyland. Maar met de eenvoudig te boeken shuttlebus kan je makkelijk van Parijs naar het pretpark reizen.

Asterix Park heeft veel waterattracties, dus het is alleen open van april tot oktober.

Kaartjes kosten 43 euro voor kinderen en 45 voor volwassenen.

Adres: Parc Asterix, 60128 Plailly.

La Villette

La Villette

La Villette is één van de grotere stadsparken van Parijs. Hier vind je onder meer het “Cité des sciences et de l’industrie”, oftewel het wetenschapsmuseum. In dit geweldige museum zijn twee speciaal op kinderen gerichte tentoonstellingen. Eén voor kinderen van 4-8 jaar en één voor kinderen tot 12 jaar. Bovendien is er een planetarium en een 3D bioscoop. En natuurlijk een gigantisch park wat garant staat voor uren speelplezier.

Adres: 30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Parijs.

Metrostation: Porte de la Villette (lijn 7).

Openingstijden: van 10 tot 6, of tot 7 op zondag. Gesloten op maandag.

Kaartjes kosten 9 tot 12 euro.

Website: lavillette.com.

Palais de la Découverte

Palais de la Découverte

In hartje Parijs, in de westelijke vleugel van het Grand Palais bevind zich het Palais de la Découverte. Hier zijn permanente wetenschappelijk tentoonstelling ingericht over natuurkunde, astronomie, scheikunde en biologie. Dit museum dat gesitueerd is tussen de Seine en de Champs Elysées werkt nauw samen met het museum in La Villette.

Adres: Avenue Franklin Delano Roosevelt, 75008 Parijs

RER C: Invalides

Metro: Champs Elysees-Clemenceau (lijnen 1 en 13) of Franklin D. Roosevelt (lijnen 1 en 9).

Kaartjes kosten tussen 3 en 9 euro.

Website: www.palais-decouverte.fr

Parc Zoologique de Paris

De dierentuin van Parijs

De dierentuin van Parijs werd in 2014 heropend na een lange periode van renovatie. Hierbij is de dierentuin compleet veranderd. In plaats van de traditionele kooien is de Zoo nu ingedeeld in vijf gebieden die elk hun eigen thema hebben. De thema’s zijn: Amazone, Europa, Madagaskar, Patagonië en Sahel-Soedan (woestijn). Lees meer over de nieuwe dierentuin in onze speciaal daar aan gewijde artikel.

Adres: Route de la ceinture du lac Daumesnil, 75012 Parijs.

Metrostation: Porte Doree (lijn 8).

Tickets: 15 euro voor kinderen en 20 voor volwassenen.

Website: parczoologiquedeparis.fr.

Jardin des Plantes, de botanische tuinen van Parijs

De botanische tuinen van Parijs

Le Jardin de Plantes is een botanisch tuin en een kleine dierentuin. Het is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. En bovendien één van de oudste musea over natuurwetenschappen. Behalve een grote collectie planten vind je hier ook een prachtig park, de galerij der evolutie en een kleine dierentuin.

Adres: 57 Rue Cuvier, 75005 Parijs.

Metrostations: Gare d’Austerlitz (lijn 5), Censier Daubenton (lijn 7), Jussieu en Gare d’Austerlitz (lijn 10).

Tickets: vanaf 9 euro.

Openingstijden: van 8.00 tot 18.30 uur in de zomer en tot 17.30 uur in de winter.

Website: www.jardindesplantesdeparis.fr.

Musée de la Magie

Musée de la Curiosité et de la Magie  is volledig gewijd aan goochelen en magie. Hier vind je allerlei illusies, trucs en natuurlijk interactieve presentaties. Ook staan er veel automaten die vooral in de 19e en 20e eeuw populair waren.

Openingstijden: Woensdag, zaterdag en zondag van 2 tot 7.

Kaartjes kosten: 14 euro voor volwassenen en 10 voor kinderen.

Adres: 11 Rue Saint-Paul, 75004 Parijs.

Metrostation: Saint-Paul, Bastille, Sully-Morland (lijnen 1, 4, 5 en 7).

Website: museedelamagie.com.

Cirque d’hiver, wintercircus in Parijs

Wintercircus in Parijs

Het wintercircus werd ooit geopend door niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Het heette toen nog Cirque Napoléon. Het klassieke Europese circus heeft een lange en roemruchte geschiedenis en staat in een wijk vol prachtige gebouwen.

Er zijn meerdere shows per dag. Meestal zijn ze om 2, 5 en 8 uur. U kunt het programma leren kennen op de officiële website.

Kaartjes kosten: vanaf 10 euro.

Adres: 110 Rue Amelot, 75011 Parijs.

Kermis in Parijs

Kermis in Parijs

In de zomer vind je verspreid door Parijs verschillende kermissen. De meest bekende is die in het park: “Jardin des Tuileries”. Hier vind je verschillende attracties, een klein reuzenrad en een aantal eetkramen. De traditionele draaimolen ontbreekt natuurlijk niet.

Het Musée des Arts Forains

Het Musee des Arts Forains is beroemd om zijn collectie oude houten carrousels, dat zijn mechanische attracties uit de 20ste eeuw. Ze hebben ook machines die grappige opera’s en andere dwaze dingen opvoerden. Je moet je bezoek vooraf reserveren op de officiële website.

Openingstijden: van 9 tot 7.

Adres: 53 Avenue des Terroirs de France, 75012 Parijs.

Metrostation: Cour St Emilion (lijn 14).

Tickets kosten: 16,80 euro voor volwassenen en 8,80 voor kinderen.

Website: arts-forains.com.

 

Naast alle bovenstaande attracties is er natuurlijk nog veel meer te doen voor kinderen. De stad is bezaait met kindvriendelijke winkels, zoals bijvoorbeeld de Disney-winkel op de Champs Elysees, parken met fonteinen, waar je in de zomer een bootje kunt huren.

Fijne vakantie!

» MEER ZIEN33 TIPS VOOR REIZEN NAAR PARIJS MET KINDEREN

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.