Openingstijden van het openbaar vervoer in Parijs

, ,

In het volgende artikel zullen we u vertellen wanneer de eerste en de laatste trein vertrekt naar de luchthaven, wanneer de metro van Parijs stopt en hoe de busroosters er uitzien.

Tip 1: Plattegronden van het openbaar vervoer in Parijs kan je hier downloaden.

Tip 2: Houd er rekening mee dat door stakingen en werkzaamheden aan de lijn de dienstregeling van de treinen gewijzigd kan zijn. Bekijk de dienstregeling in het metrostation bij het loket, bij de informatiestand of op de officiële RATP app.

Tot hoe laat is de metro van Parijs open?

Op zaterdag en zondag is de metro’s nachts open tot 2.15 uur. Bij sommige haltes vertrekt de laatste trein om 2 uur. Op andere dagen is de metro geopend van 05:30 uur tot 0:30 uur. Met andere woorden, om 0:30 vertrekken de laatste treinen naar de eindstations. Om 6.00 uur komen de eerste treinen aan bij hun eindpunt.

De RATP test momenteel de mogelijkheid om de metro en de trams 24 uur per dag te laten rijden op zaterdag- en zondagavond. Als je vakantie op één van de testdagen valt, kan je gerust mee proefdraaien. Kijk voor de data op de officiële website.

Wanneer werkt de RER?

Net als de metro rijdt de RER ’s nachts van 6.00 tot 0.30 uur. Het verschil is echter dat de laatste treinen in de buitenwijken op verschillende tijdstippen vertrekken. Het kan best zijn dat de laatste trein om 23.30 uur van het centrum naar de buitenwijken vertrekt. Dus let op en informeer jezelf in de metrohaltes. RER breidt zijn dienstregeling niet uit in het weekend.

Wanneer vertrekt de eerste trein naar Parijs Charles de Gaulle?

Vanaf de RER Gare du Nord halte op lijn B, vertrekt de eerste trein om 4:53 uur tijdens de week en in het weekend en komt op de luchthaven aan om 5:30 uur.

Wanneer vertrekt de laatste trein naar Parijs Charles de Gaulle vanuit Parijs?

De laatste trein van RER stop Gare du Nord op lijn B vertrekt doordeweeks om 22:44 en komt op het vliegveld aan om 23:19 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen vertrekt de laatste trein om 0:14 en komt om 0:49 aan op de luchthaven.

Hoe rennen treinen van de luchthaven Charles de Gaulle naar Parijs?

De eerste trein rijdt doordeweeks en in het weekend om 4:45 uur, de laatste om 22:55 uur tijdens de week en om 23:56 uur in het weekend en op feestdagen. De luchthaven zelf is 24 uur per dag geopend. U kunt direct op de luchthaven een hotel boeken, bijvoorbeeld als u een zeer vroege vlucht heeft. Of u kunt ook een taxi bestellen om snel en onafhankelijk van de metro bij het hotel te komen.

» MEER ZIENHoe kom je van Parijs Charles de Gaulle luchthaven naar Parijs

Tot hoe laat rijden de bussen?

Noctilien

De meeste bussen rijden van 7 uur ’s ochtends tot 20:30 uur en sommige lijnen gaan door tot 0:30 uur. Er zijn ook nachtbussen, de Noctilien, die van 0:30 tot 5:30 uur rijden.

» MEER ZIEN4 PLATTEGRONDEN VAN HET OPENBAAR VERVOER IN PARIJS OM TE DOWNLOADEN

Hoe werken de taxi’s?

De taxi’s draaien de klok rond. Er moet echter worden opgemerkt dat ze vaak op piekmomenten in het verkeer vast zitten gedurende een lange tijd, en op zaterdag is het vrijwel onmogelijk om een gratis taxi te krijgen, vooral na middernacht. U kunt hier een taxi reserveren.

Hoe zit het met fietsen?

De openbare fietsverhuur Velib’ is dag en nacht beschikbaar. Het is ook de meest handige en goedkoopste manier om ’s nachts thuis te komen. Dat is wat Parijzenaren zelf doen als ze laat in bars rondhangen.

» MEER ZIENVelib'. Hoe huur je een fiets in Parijs

De spitsuren in de metro van Parijs

Het openbaar vervoer in Parijs heeft twee piekuren per dag, van 08.00 uur tot 09.00 uur, wanneer de Parijzenaren gaan werken en van 17.00 uur tot 19.00 uur wanneer ze terugkomen van het werk. Op zaterdag, wanneer er minder metro’s rijden en mensen gaan winkelen, is de situatie nog gespannender.

 

Een fijne dag in Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.