Champs-Elysées: paleizen en winkels

, ,

Eén van de beroemdste straten ter wereld, de belangrijkste winkelstraat centrum van Parijs, de breedste laan van Parijs. Wij vertellen je alles wat je kan zien als je een lange wandeling over Champs Elysees plant.

De Champs-Elysées ligt in het hart van Parijs en is perfect voor een comfortabel en zelfs luxueus verblijf. Voor de beste hotel aanbiedingen op de Champs-Elysées, raadpleeg deze link.

Waar is de Champs Elysees?

De Champs Elysees, of voluit de Avenue des Champs-Élysées is de bekendste straat van Frankrijk. De laan met een lengte van bijna twee kilometer loopt vanaf de Place de la Concorde en de Jardin des Tuileries en eindigt bij de Arc de Triomphe. De Champs Elysees verdeeld in twee zones: een groen gedeelte vol bomen en een mooi park en een deel om te winkelen. Je kan de Champs-Élysées op de volgende manier bereiken.

Metro stations:

  • Concorde (lijnen 1, 8, 12)
  • Champs-Élysées – Clemenceau (lijnen 1 en 13)
  • Franklin D. Roosevelt (lijnen 1 en 9)
  • George V (de eerste stop)
  • Charles de Gaulle – Étoile (lijnen 1, 2, 6 en RER A)

Hoe komt de Champs Elysees aan zijn naam?

Champs Élysées

De naam komt uit de Griekse mythologie en betekent prachtige velden van de gelukkigen. Op de “eilanden van de gezegende” (Champs Elysees) regeert de eeuwige lente, is er noch ziekte noch lijden.

Winkels op de Champs Elysees?

Er zijn honderden winkels en restaurants.  En je kunt producten in elke prijsklasse vinden: van een eenvoudige hamburger bij McDonald’s tot en met Louis Vuitton tassen en van Swarovski kristallen tot conceptuele auto’s die nog gefabriceerd moeten worden.

Tot hoe laat zijn de winkels open?

Op de Champs-Elysees zijn de winkels open tot 23-24 uur. Voor Parijs en Frankrijk een record!

» MEER ZIENDe beste winkels in Parijs

Wat voor interessant is er op de Champs-Elysees?

Op de Champs Elysees vindt ieder jaar op quatorze juillet (14 juli) een militaire parade plaats om de nationale feestdag van Frankrijk. Ook vinden hier andere optochten en festiviteiten plaats zoals de miniparade op 8 mei en de gay-pride. De finish van Le tour de France vindt hier plaats. En de start en finish van de marathon van Parijs is hier te vinden. In de winter worden er een groot oud-en-nieuw feest georganiseerd.

» MEER ZIENFietsroutes Parijs

Boek een hotel op Champs Elysées

Wat zijn de attracties op de Champs Elysees?

De Champs Elysees is zelf één van de belangrijkste attracties van Parijs. De gevels van de Haussmanns geven het geheel een architecturale eenheid. Er staan bovendien echte paleizen aan de Avenue.

Champs Élysées

» MEER ZIENMontmartre: 15 ideeën voor wandelingen in de meest romantische buurt van Parijs

Grand Palais en Petit Palais

Niemand heeft ooit echt in deze paleizen gewoond. Ze werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en vormen één architecturaal geheel.

In Petit Palais huist het Parijse Museum voor Schone Kunsten. In het Grand Palais worden festivals, modeshows, paardenraces en sportwedstrijden gehouden. Een belangrijke rol is aan het Grand Palais toebedeeld bij de komende Olympische Spelen in Parijs, waardoor het nu gesloten is voor verbouwing.

Is er ook het Elysee paleis?

Ja. Op de Champs Elysees staat de residentie van de Franse president. Je kan het echter niet gemakkelijk benaderen. Het paleis ligt verscholen in een park en je ziet het niet meteen. Maar het kan vrij bezocht worden tijdens het tweede weekend van september tijdens de Europese Erfgoeddagen.

Hôtel de la Païva

Dat het paleis van één van de beroemdste courtisanes uit de 19de eeuw ook in dezelfde straat ligt, is geen toeval. De weelde van de interieurs getuigt vol vertrouwen dat het koninklijke vertrekken zijn. Binnenkomen is echter niet zo eenvoudig. Je moet je verplicht aanmelden voor een rondleiding, die een keer per week op zaterdag wordt gehouden en alleen in het Frans is.

Het Lido cabaret

Tegenwoordig is het publiek niet meer verbaasd over experimenteel ballet. Maar Cabaret Lido is er zeker van dat het nieuwe programma beter zal zijn dan elk van zijn voorgangers. Luxueuze kostuums, zwembaden en fonteinen op het toneel en zelfs striptease op schaatsen! Als je ’s avonds op de Champs-Élysées elegant geklede mensen ziet, gaan ze waarschijnlijk naar het cabaret. We raden je aan hun voorbeeld te volgen! In dit artikel schreven we over hoe je Le Lido kan bezoeken. Maak een mooie wandeling!

 

Een goede wandeling!

» MEER ZIENDE 10 HOOGTEPUNTEN VAN MONTMARTRE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.