Hoe van Parijs naar Versailles te komen

, ,

Het kasteel van Versailles is wereldberoemd en omvat het kasteel zelf, een uitgestrekt park en een verscheidenheid aan kleinere kastelen en paviljoens. Het bevindt zich in de gelijknamige buitenwijk van Parijs, bereikbaar per regionale trein, bus of taxi.

Koop uw kaartjes voor Versailles op voorhand

Een toegangskaartje voor het kasteel kost ongeveer € 19.50, maar er worden wel kosten in rekening gebracht voor het opnieuw bezoeken van sommige delen van het kasteel. Een kaartje met volledige toegang tot alle delen van het landgoed kost € 28.50.

Je moet de tickets zeker vooraf kopen, anders sta je alleen maar in de file. Je kunt ook het kaartje kopen samen met het ticket voor de RER of een speciaal georganiseerde bus nemen naar Versailles.

» MEER ZIENTICKETS NAAR VERSAILLES EN NUTTIGE INFORMATIE OVER DIT PALEIS

Routebeschrijving van Parijs naar Versailles

Om Versailles te bereiken, kunt u de RER-lijn van de regionale lijn C nemen. In Parijs omvat de lijn C de volgende haltes: Champ de Mars – Eiffeltoren, Pont de l’Alma, Invalides, Orsay Museum, Saint-Michel – Notre-Dame, Gare d’Austerlitz en anderen. Vanaf deze haltes kun je naar Versailles.

Je moet rijden naar het eindstation Versailles Château-Rive Gauche, dat ongeveer 40 minuten duurt. Vanaf het treinstation bent u binnen een kwartier op het kasteel. Vanaf daar is er ook een aparte buslijn 117, waarvan het eindpunt Place D’Armes Versailles is. De prijs voor een RER-ticket is ongeveer € 4,75 voor één persoon, enkele reis. De regionale treinen rijden ongeveer elke vijftien minuten van zes uur ’s ochtends tot middernacht.

In plaats van een eenmalig kaartje op de RER te kopen, kan je ook een pas kopen. Hier heb je de keuze: met een beetje voordeel heb je Mobilis voor 1 dag en Paris Visite tot zone 5 geeft je extra korting om het paleis in te gaan.

» MEER ZIEN10 PRACHTIGE STEDEN IN FRANKRIJK OP SLECHTS EEN UUR VAN PARIJS

Hoe koop je een rer-ticket in een wending machine

  1. Selecteer uw taal, bijvoorbeeld Engels.
  2. Kies de categorie «Tickets for the Paris region», dat wil zeggen kaartjes voor de verschillende plaatsen in het grotere gebied van Parijs.
  3. Voer de naam in van de gewenste stop, Versailles – Rive Gauche- Château.
  4. Druk vervolgens op de gewenste stop.
  5. Selecteer tickets voor volwassenen of voor kinderen jonger dan 10 jaar oud.
  6. Vervolgens geeft de machine u het aantal gewenste tickets om uit te kiezen. Als u heen en terug tickets wilt, koopt u twee tickets tegelijk.
  7. Het enige wat u nog hoeft te doen is bevestigen, betalen en de tickets ophalen.

» MEER ZIENWELKE KAARTJES VOOR DE PARIJS METRO KUN JE HET BESTE KOPEN?

Alternatieve route

Soms is RER C gesloten wegens herstelwerkzaamheden. Je kunt ook naar het treinstation van Versailles komen als je een trein neemt in Gare Saint-Lazare of Montparnasse. Deze rijden elke 10 tot 15 minuten naar het treinstation Versailles-Rive Droite en het kaartje kost ongeveer € 5.

Je kun ook een taxi nemen als je helemaal geen zin hebt om met het openbaar vervoer te reizen. Als je een eigen of gehuurde auto hebt, kan je ook zelfstandig over de snelweg A13 reizen. Op de Place d’Armes en de Allée Bailly is er parkeergelegenheid voor bezoekers van het kasteel. Boek uw entree tickets voor Versailles online en skip the line!

» MEER ZIEN10 BESTE PALEIZEN EN KASTELEN IN PARIJS EN ZIJN BUITENWIJKEN

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.