» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Hoe kom ik naar Disneyland Parijs?

Hoe kom ik naar Disneyland Parijs?

Dus, je wilt naar Disneyland Paris! Op bezoek bij Mickey Mouse, Sneeuwwitje en Winnie the Pooh, maar hoe kom je er? Hieronder vindt u tips voor het brengen van een bezoek aan Disneyland. Natuurlijk kan je gewoon een taxi bestellen of een retourtje boeken met een bus, maar er zijn ook nog andere opties.

Vergeet niet eerst je kaartjes te kopen! Ze zijn niet meer verkrijgbaar aan de ingang. Reserveer online via deze link.

Met de metro naar Disneyland

Metro — De makkelijkste (en goedkoopste) manier om naar het attractiepark te reizen. Eigenlijk reis je niet met de metro, maar met de RER, de treinverbinding tussen de voorsteden van Parijs en de stad. Om naar Disneyland te reizen is er een speciale lijn aangelegd — lijn A, neem deze richting Marne-la-Vallée—Chessy. Je kunt bijvoorbeeld opstappen op de stations: la Defense, Opera, Chatelet en de Natie. Spring in de trein en ga naar de laatste halte Marne-la-Vallée—Chessy.

Ticketprijs: 5 €, passen zijn geldig tot zone 5.

Vlakbij dit station vind je de twee attractieparken: Parc Disneyland en Parc Walt Disney Studios. Het eerstgenoemde park is voor alle leeftijden. Hier staan onder meer het kasteel van Doornroosje en veel attracties voor jong en oud. De Walt Disney studio’s hebben veel meer attracties voor (jong)volwassenen. Zoals mooie en spannende achtbanen.

Disney Village en de hotels buiten het attractiepark zijn ook bereikvaar via het station Marne-la-Vallée—Chessy. Eén station eerder, bij Val d’Europe zijn ook nog hotels te vinden. Bovendien is hier een winkelcentrum en het aquarium.

Boek een hotel in Disney Village

Disneyland vanuit Amsterdam of Brussel

Vanuit Amsterdam of Brussel kan je rechtstreeks naar Disneyland reizen (station Marne-la-Vallée—Chessy). Neem de TGV trein uit Brussel (treinstation Brussel-Zuid). De trein heeft slechts 1 uur en 28 minuten om van Brussel naar Disneyland te reizen. Ticketprijs35 € enkele reis. Soms zijn er speciale aanbiedingen en kan je een retour boeken voor 48 €.

Naar Disneyland met de bus

Disneyland Paris Express

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Disneyland te reizen met de bus. Er zijn veel bedrijven die georganiseerde busreizen van het centrum van Parijs naar Disneyland aanbieden. De bushalte hiervoor bevind zich in het 1e arrondissement tegenover het Louvre en het standbeeld van Jeanne d’Arc.

  • Een complete dag naar Disneyland inclusief entree en vervoer heen en terug kost 139 € voor volwassenen en 129 € voor kinderen.

Je kunt ook op onze website een ticket kopen. Dit ticket geeft recht op entree tot Disneyland Parijs en je wordt bij je hotel opgehaald. Handig, want dan hoef je ook niet op het reisschema van de trein, bus of metro te letten.

Magical Shuttle

Er is ook een rechtstreekse verbinding tussen vliegvelden Orly en Charles de Gaulle en het park. De Shuttle Val d’Europe Aeroport (VEA) zorgt voor een shuttlebus verbinding tussen de luchthavens Charles de Gaulle, Orly, verschillende hotels en Disneyland Park.

  • Duur: 45 minuten
  • Prijs: 24 € volwassene, 11 € kinderen.

U kunt een ticket voor deze bus hier boeken.

Noctilien

Tenslotte is er een nachtbus de ‘Noctilien’. Deze is handig om je ’s nachts van naar de binnenstad te brengen. De halte bevindt zich op het RER-station Marne-la-Vallée—Chessy, tegenover het station. De bus rijdt ’s nachts om de 30 minuten.

Naar Disneyland met de taxi

Met de taxi

is misschien wel de meest ideale manier als je met kinderen reist. Een taxi van je hotel in  Parijs naar Disneyland kost ongeveer 80 €. Als je langer naar Disneyland gaat kan je natuurlijk ook een hotel in de buurt van het park zoeken, dan is de prijs van een taxi aanzienlijk lager.

We willen je er graag nog op wijzen dat je geld kunt besparen door je tickets vooraf al te kopen. De kaarten bij de toegangspoort van Disneyland zijn duurder dan in de stad, vaak zelfs duurder dan een combi-ticket voor het park en de bus.

Profiter de votre séjour à Disneyland Paris!