Rondritten per bus in Parijs

, ,

Als je voor het eerst in Parijs bent en de belangrijkste bezienswaardigheden wilt zien, is een rondrit per bus een goede keuze. In 1–2 dagen zie je alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De dubbeldekker Hop-on Hop-off bussen zijn goed voor een totaalbeeld van Parijs en dan kan je de rest van je vakantie besteden aan je favoriete plekken.

» MEER ZIENDe 33+ hoogtepunten van Parijs

Voordelen van rondritten per bus

  • Tijdens je rondrit zie je de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Champs Elysees, de Champs de Mars, het Louvre, het Orsay museum, de Opera Garnier en nog veel meer beroemde plaatsen.
  • De bussen hebben een koptelefoon en je kan tijdens de rit naar een audiogids luisteren. Sluit de koptelefoon gewoon aan op je stoel en kies de gewenste taal. De informatie is bijzonder interessant en sluit aan bij wat je ziet.
  • Je kan uit één bus stappen en de hele route in een cirkel rijden (ongeveer 2 uur) of bij elke halte uitstappen, lopen of zelfs naar een museum gaan en dan de reis voortzetten met de volgende bus. Het maakt de chauffeurs niet uit, zolang je je vervoersbewijs maar laat zien.
  • De toeristenbussen rijden dagelijks, ook in het weekend en op feestdagen.
  • Een ander voordeel is dat je in de regen kan rondrijden en Parijs op zijn best kan zien zonder nat te worden.

Hebben we je overtuigd? Nu zullen we je vertellen hoe je een vervoersbewijs voor een dubbeldekker bus in Parijs kan kopen.

» MEER ZIENParijs Stadskaart

De prijs voor een vervoersbewijs

Rondritten per bus in Parijs

Een busticket kan geldig zijn van 2 uur tot drie dagen. Het wordt gekocht bij de chauffeur, in toeristische bureaus, op de officiële site of hier. Ticketprijzen veranderen soms, momenteel kost een eendaagse pas € 39 voor een volwassene en € 19 voor een kind, een tweedaagse pas kost respectievelijk € 45 en € 22. Om een kaartje te kopen selecteer je een datum in de kalender hieronder. De geldigheidsduur van de pas kan bij de uitgifte worden gekozen.

Als je de exacte datum van je reis niet weet, is dat niet erg. Het kaartje is 12 maanden geldig vanaf de datum van aankoop.

Is het de moeite waard om een kaartje te nemen voor twee dagen?

Niet veel mensen gebruiken ze om gewoon een rondje te rijden. Meestal gaan toeristen naar een bepaalde halte, stappen uit en bekijken bijvoorbeeld de Eiffeltoren of de Notre Dame. En dan stappen ze in de volgende bus en gaan naar de volgende halte. Maar als een bepaalde plek zo mooi is dat je er de hele dag wilt doorbrengen, dan kan je de volgende dag gewoon met de bus die route vervolgen.

Als je tijdens de tour een aantal bezienswaardigheden wilt bezoeken, koop dan vooraf online je kaartjes voor dezelfde datum.

Gecombineerde tours zijn erg populair: zoals bustour + de Eiffeltoren of een riviertour. Zulke aanbiedingen zijn voordeliger voor toeristen. Je kan hier een mooie aanbieding vinden.

Een hop-on-hop-off busrit is ook inbegrepen bij de Paris Pass.

» MEER ZIENWat is er te zien in Parijs in 1 dag?

Dienstregeling en route

Rondritten per bus in Parijs

Na je aankoop krijg je een kaart van de route. Je kan bij elk van de haltes in de bus stappen. Ze liggen allemaal dicht bij de metro in bekende wijken.

De eerste bus vertrekt om 9.30 uur. De volgende is na ongeveer 15 minuten in de zomer of 20 minuten in de winter. De bussen stoppen om 18:30 uur, maar er zijn ook nachtbussen. Een bustocht door het verlichte Parijs in de avond is net zo fascinerend. Voor vervoerbewijzen, klik hier.

De bovenste verdieping is meestal open, zodat je een beter uitzicht hebt. Toeristen raden aan om op de eerste rijen op de tweede verdieping te gaan zitten, omdat die beschermd zijn tegen de wind en het beste uitzicht op Parijs hebben.

De audiogids in de bussen is voldoende, maar geeft alleen een inleiding. Als je meer interessante diepgaande informatie wilt, moet je vooraf extra rondleidingen boeken (die zijn hier te bekijken) of onze audiogids van Parijs hier downloaden. Die heeft goede interessante informatie over musea, toeristische plekken en geheime locaties. Er is geen saaie info van Wikipedia, want de tour is gemaakt door locals op basis van betrouwbare bronnen.

Soorten Hop-On Hop-Off bussen

Tourbussen zijn al van ver zichtbaar – het zijn dubbeldekkers met felle kleuren. Er zijn verschillende bustour bedrijven in Parijs. Dat zijn Big Bus Paris (bussen in rood), Open Tour (geel), Foxity (oranje) en TootBus (in de kleuren van de Franse vlag). Het belangrijkste verschil tussen hen is de routes. Sommige bedrijven bieden één grote route naar alle bezienswaardigheden. Andere rijden verschillende kleine overlappende routes die in de loop van de dag gewijzigd kunnen worden.

Over het algemeen bieden ze allemaal sightseeing aan bij dezelfde bekende bezienswaardigheden, dus welke bus je kiest is niet zo belangrijk. Je kan instappen in elk van de bussen van de maatschappij die je kiest, maar niet in de andere bussen.

 

Fijne rondrit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.