Het beroemdste cabaret van Parijs

, ,

Het cabaret in Parijs is even beroemd als de Eiffeltoren. Een reis naar Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan een van hun betoverende shows. De beroemdste cabarethuizen zijn de Moulin Rouge, Le Lido en Le Crazy Horse. Het oudste cabaret, Paradis Latin, is onlangs heropend. Het zijn vier unieke gelegenheden, elk met hun eigen elan. Kies de jouwe!

Moulin Rouge Cabaret

Moulin Rouge heeft geen reclame nodig. Volgens velen is deze plek Parijs. Het is het eerste cabaret van Parijs, de geboorteplaats van de cancan, een plaats van vermaak voor de impressionisten. De shows in Moulin Rouge zijn de meest klassieke, met weelderige rokken en zelfs pantalons, en meestal begeleid door liederen die door de actrices zelf worden uitgevoerd. Je kunt er ook vaak balletvoorstellingen zien, en soms zelfs shows met dieren.

Dit cabaret trekt elke dag honderden toeristen. Daarom moet je van tevoren een kaartje kopen. Kies voor een ticket waarbij champagne is inbegrepen, want dat is nergens zo gepast als bij een vurige show. Moulin Rouge is niet voor niets de grootste verbruiker van champagne ter wereld.

Je kunt een ticket boeken op de officiële website van de Moulin Rouge of via deze link. De kosten voor een show en diner beginnen vanaf 160 euro, of je kunt alleen naar de show kijken voor 99 euro. We raden je aan ook gecombineerde aanbiedingen te overwegen: tickets voor een show in de Moulin Rouge samen met een cruise op de Seine zijn iets goedkoper dan tickets voor beide afzonderlijk.

Vergeet ook de dresscode niet! Als je in strand- of sportkleding komt, word je niet binnengelaten. Misschien heeft de Prins van Wales zelf wel een tafeltje naast je gereserveerd, en sta je hier in teenslippers, gympen, korte broeken of iets dergelijks.

Als je met kinderen komt, moet je het zelf weten. De Fransen zullen een kind ouder dan 6 jaar binnenlaten. Maar is het kind geïnteresseerd?

Waar is de Moulin Rouge? In de rosse buurt, natuurlijk! Het is op de Boulevard Clichy, vlakbij het metrostation Blanche. Als je een avondjurk draagt, is je bestemming duidelijk. Alle taxichauffeurs weten hoe ze bij de Moulin Rouge moeten komen.

Het Lido Cabaret

Le Lido is een echt sprookje voor volwassenen (kinderen zullen de voorkeur geven aan Disneyland). Design-outfits, kilo’s Swarovski-kristal, wolken van veren, verrukkelijke actrices, kundige regie en semi-acrobatische voorstellingen – dat alles is te vinden in Lido. Bij dit cabaret is men voor het eerst op het idee gekomen om water in de voorstellingen te verwerken: fonteinen en ijsbanen op het podium zijn het plaatselijke elan.

Lido ligt op een paar honderd meter van de Arc de Triomphe op de Champs Elysees. Het is gemakkelijk om er te komen: je hoeft alleen maar naar het metrostation George V (lijn 1) te gaan.

Toeristen worden in de eerste plaats aangetrokken door de goede ligging en het flexibele prijsbeleid. Je kunt kiezen voor een ticket voor alleen een show, een show met een glas champagne, een bescheiden diner voor de show, of een luxe driegangendiner samen met een show met champagne.

Een dagelijks dansprogramma wordt gehouden om 21:30 en 23:30. De nachtshow is 5-10 euro goedkoper, maar tegen het einde ervan is de metro gesloten.

In Lido kan je, net als in de Moulin Rouge, met een kind vanaf 6 jaar komen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de shows kinderen meestal niet interesseren tot ze een jaar of 12 zijn.

Crazy Horse Cabaret

Crazy Horse is waarschijnlijk het meest openhartige cabaret in Parijs. Er zijn zo’n vijftig geschoolde danseressen van over de hele wereld, die een moeilijke casting ondergaan. Alle meisjes moeten qua uiterlijk op elkaar lijken, met dezelfde lengte en lichaamsbouw. Door deze gedetailleerde casting wordt een bijzonder fascinerend effect bereikt voor de hele voorstelling.

» MEER ZIENTHE CRAZY HORSE CABARET IN PARIJS: MENINGEN, TIPS EN ADVIES

De meisjes van Crazy Horse weten hoe ze zich mooi moeten uitkleden, en hun optredens combineren erotiek en humor. Woody Allen maakte hier een film, en de beroemde Demi Moore leerde de vaardigheid van seksuele dans van deze meisjes. Deze show is een must-see.

Je kunt de opwindende erotische show elke dag zien om 20:15 en 22:45. Wij raden af om kinderen mee te nemen, hoewel volgens hun beleid kinderen vanaf 10 jaar zijn toegestaan. Als jij en je kind geen last zullen hebben van topless meisjes, ga dan gerust je gang.

Kaartjes kunnen hier gekocht worden. Naast de cabaretvoorstelling heb je ook een heerlijk diner, en kun je een chauffeur van en naar je hotel krijgen.

Het is niet moeilijk om bij Crazy Horse te komen – het cabaret ligt vlak bij de Champs-Elysees bij het metrostation Alma-Marceau (lijn 9) en George V – Franklin D. Roosevelt (lijn 1).

Paradis Latin Cabaret

Misschien heb je nog nooit van dit cabaret gehoord; het is niet meer zo beroemd als de eerste drie. Maar wat als we je vertellen dat het voor het eerst opende vóór de Moulin Rouge? Het is echt zo! De eerste concerten in Paradis Latin vonden plaats in de lente van 1889, terwijl de beroemde molen opende in de herfst van dat jaar.

Maar de “belle époque” was niet zo gunstig voor het cabaret in de Quartier Latin als het bohemienachtige Montmartre dat was. In de jaren ’30 was het gebouw in verval geraakt. Maar de feniks werd herboren uit de as in de jaren 70, toen de nieuwe eigenaar oude posters op de vloer vond, en boven zijn hoofd een koepel gemaakt door Gustave Eiffel zelf.

In 2018 veranderde het cabaret opnieuw van eigenaar en hebben ze hun programma volledig vernieuwd. We zijn er zelf nog niet geweest, maar te oordelen naar deze backstage video, zou de show zeker de moeite waard moeten zijn. Daarin is onder meer Miss Universe 2016 Iris Mittenaere te zien. Als je de kans hebt om eerder te gaan dan wij, laat ons dan weten hoe het je bevallen is!

Het grootste voordeel van Paradis Latin zijn de bescheiden prijzen. Cabaret wint aan populariteit, dus een eenvoudig kaartje kost slechts 70 euro (je kunt ze hier van tevoren kopen), en voor jongeren tot 26 jaar zijn ze slechts 45 euro!

Het Cabaret bevindt zich op Rue du Cardinal Lemoine 28, niet ver van het metrostation Cardinal Lemoine. Dit is het historische Quartier Latin.

De regels voor het bezoek zijn dezelfde als die voor andere cabarethuizen. Je kleding moet stedelijk of elegant zijn (geen sport- of strandkleding). Kinderen zijn toegestaan vanaf 6 jaar. Het diner voor de show begint om 19.30 uur, en de show zelf duurt van 21.30 tot 23.15 uur.

Als je naar Parijs bent gekomen voor ervaringen, en niet alleen om een paar beroemde monumenten te bezoeken, ga dan zeker naar het cabaret. Het is niet moeilijk om ze te vinden – ze bevinden zich allemaal in de buurt van de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs. Het is een beetje duur, maar het is het waard voor een ervaring die je je hele leven zult herinneren.

Geniet van de show!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.