Hoe een kaartje voor de Parijse metro te kopen?

, ,

De metro is de meest comfortabele manier om door Parijs te reizen. De metro bestaat uit 14 lijnen en de stations liggen op gunstig gelegen locaties — praktisch op elke kruising van metrolijnen. Daarom kunnen toeristen praktisch elke bezienswaardigheid per metro bereiken. Eerst moet je een kaartje kopen. Kaartjes kunnen in een kiosk of speciale kaartjesmachines gekocht worden. En hieronder vind je aanwijzingen voor het kopen van kaartjes bij een speciale kaartjesmachine.

Speciale kaartjesmachine

Parijse metro

Alle metrostations hebben kaartjesmachines. Ze zijn er in verschillende soorten: om allerlei soorten kaartjes te kopen en voor het verlengen van je maandelijkse abonnement of om gewoon je abonnement te verlengen. Bij alle machines kun je betalen met een kaart of met munten, slechts enkele machines accepteren ook briefgeld. Normaliter kun je de taal kiezen: standaard staat de taal natuurlijk op Frans. Om je door het verkoopproces te leiden hebben de machines een draaiende roller — waarmee je de positie op de lijst kunt selecteren en kunt kiezen uit twee knoppen: Ja of Nee. Voor het betalen met een bankpas is er een keyboard waarop je je pincode kunt invoeren.

Handleiding

  • Selecteer een taal (bijv. Engels).
  • Om te beginnen, selecteer de gewenste handeling — je wilt kaartjes kopen en niet de travel card opladen (rechterzijde van het scherm).
  • Kies nu de kaartjes die je wilt kopen. Je kunt kiezen om losse kaartjes te kopen, speciale RER-kaartjes, kaartjes voor naar het vliegveld, etc.
  • Kies Kaartje t+ (meest gekozen kaartje voor 1 rit).
  • Vol tarief voor volwassenen, “reduced fare” is voor kinderen onder de 10.
  • Daarna is het redelijke rechttoe rechtaan: betaling van de kaartjes kan met een bankpas, of contant als dat mogelijk is bij die specifieke kaartjesmachine. Volg de instructies op om met de bankpas te betalen.
  • Voor contanten betalingen zijn er meestal openingen om het geld in te doen, maar niet alle machines hebben die.
  • De laatste stap is niet vergeten om de kaartjes uit de machine te halen.

Als de machines je te ingewikkeld lijken kun je ook kaartjes voor de metro kopen bij de RATP-kiosk.

Een t+ ticket kost € 1,90. Maar je kan je vervoerskosten beperken. In dezelfde automaat kan je een papieren Mobilis pas voor één dag kopen of een toeristenpas voor 1-3-5 dagen om Parijs te bezoeken. Bij het loket kan je een vervoerskaart Navigo Easy kopen, die in één keer 10 ritten tegen een gereduceerde prijs bijgevuld kan worden. We legden de voordelen van reispassen uit in dit artikel:

» MEER ZIENWelke kaartjes voor de Parijs Metro kun je het beste kopen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.