Tips voor een bezoek aan Parijs in februari

, ,

Aan de ene kant is februari een koude, natte wintermaand en dus niet echt ideaal voor een bezoek aan Parijs. Aan de andere kan, wat is nou romantischer dan Valentijnsdag vieren in de Stad van de Liefde.
Wij beschrijven met liefde de redenen voor een bezoek aan Parijs in februari.

» MEER ZIENPARIJS IN EEN WEEK

Valentijnsdag

Parijs staat natuurlijk bekend als dé stad van de liefde. De Franse hoofdstad doet er alles aan om die naam eer aan te doen. Zeker op 14 februari, Valentijnsdag. Op deze dag zie je heel Parijs elkaar zoenen. En wordt er speciale verlichting ontstoken om de ‘dag van de liefde’ extra glamour te geven. In de twintige districten van Parijs worden maar liefst 170 lichtzuilen voorzien van liefdesberichten (in plaats van reclame en aankondigingen).

Carnaval

Mardi Gras, vette dinsdag, oftewel de dinsdag voorafgaand aan de vastentijd wordt groots gevierd in Parijs. Het is misschien wel de favoriete feestdag van veel katholieke Parijzenaren. Op deze dag vinden overal prachtige optochten plaats. Aan de grootste optocht, de Pantruche Carnaval en Saint-Fargeau, doen duizenden Fransen mee en is een echte aanrader. De optocht slingert zich door de straten van Parijs onder luide muziek. Deze traditie is meer dan 500 jaar oud! Kijk! Doe mee! En Geniet!

Chinees Nieuwjaar

Net als op veel andere plaatsen in de wereld vieren de Chinese inwoners van Parijs ook groots hun nieuwjaarsfeest. Ze luidden dan het nieuwe jaar in met een fantastische parade, muziek, dans, draken, vuurwerk en prachtige vechtsportdemonstraties. Natuurlijk spelen de traditionele Chinese draken en slangen hierbij ook een grote rol. De actie vindt plaats in Chinatown, die is gelegen tussen de Place d’Italie en het Porte de Choisy. Dat is in het 13e arrondissement van Parijs. Het is één van de belangrijkste Chinese festivals van het jaar en het duurt een paar dagen.

Uitverkoop

De uitverkoop begint in Parijs in januari en duurt tot ongeveer half februari. Een ideaal moment om te gaan shoppen in de lichtstad dus. Vooral in de laatste weken van de uitverkoop zijn de prijzen extreem laag.

» MEER ZIENDE BESTE WINKELS IN PARIJS

Weer

Het is natuurlijk het begin van de lente. Het gras wordt weer groen en er komen weer allemaal knopjes in de bomen. Het is echter ook koud en nat. Hieronder staan de gemiddelde temperatuur en neerslag in Parijs in februari.

  • Minimum temperatuur in februari 3 ° C
  • De maximum temperatuur in februari: 8 ° C
  • De gemiddelde temperatuur in februari: 5,6 ° C
  • Gemiddelde neerslag: 39 mm

Je hoeft je niet van streek te maken. Je kan, als een echte Parijzenaar, gaan klagen over het weer, of je neemt een grote paraplu mee en rent over de bruggen en dijken van Parijs, terwijl je je in een oude Franse film waant. Het is een goed moment om musea te bezoeken: het Louvre, de Orsay, de Pompidou en nog zo’n honderd andere wachten op jou. Zoek een gezellig cafeetje in de wijk Marais of in Montmartre en lees met een kop cappuccino of zelfs Franse koffie (dat is het soort dat je verwarmt met de plaatselijke Calvados) één of ander boek. Koop een fles wijn en zet je met je geliefde neer bij een groot raam, kijkend naar de drukte van het Parijse leven. Of, als afsluiting, reserveer een fotoshoot; je kan je geen betere foto’s bedenken dan in de regen van Parijs!

» MEER ZIEN10 KAARTJES IN PARIJS, DIE JE EERDER OP VOORHAND ZOU MOETEN KOPEN

Weinig toeristen

In februari zijn er in Parijs bijna geen toeristen te vinden. Tenminste als je het vergelijkt met het aantal bezoekers in de andere seizoenen. Het is een geweldige tijd om te wandelen in de Franse (niet zo toeristische) stad,  er staan een wachtrijen bij de musea, je hoeft niet in de rij om de Eiffeltoren of de Mona Lisa te bezoeken en je kan rustig de tijd nemen om de bezienswaardigheden te bewonderen en veel foto’s te maken.

Februari is voor de Fransen synoniem met skiën

In februari zijn er in Frankrijk schoolvakanties. Daarbij geldt voor verschillende streken van het land een verschillend tijdstip. En veel Franse gezinnen haasten zich naar de skigebieden in de Alpen. In deze tijd is er gegarandeerd sneeuw en de stad en de hotels bereiden zich voor op de komst van de toeristen. Dus ook jij kan de Fransen vergezellen op de besneeuwde hellingen.

» MEER ZIEN10 BESTE SKIGEBIEDEN IN DE FRANSE ALPEN: KAART

Lage prijzen voor vliegtickets en hotels

Vanwege het laagseizoen zijn de prijzen voor vlieg- en treintickets en hotels erg laag. Zo goedkoop kan je ze de rest van het jaar niet vinden.

Hier kan je overigens de beste aanbiedingen van hotels in Parijs in februari vinden.

Parijs: book hotel in

En op deze pagina vind je een lijst van tours in Parijs die wij aanbieden.

Veel surfplezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.