» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Is het de moeite waard om naar de Walt Disney Studios in Parijs te gaan?

Potentiële bezoekers van Disneyland Parijs zijn vaak verbijsterd over de noodzaak om te kiezen voor een ticket voor één of twee parken. Als alles duidelijk is met het klassieke Disneyland in het kasteel van Doornroosje, hoe zit het dan met het Walt Disney Studios Park? Is het de tijd en het geld waard?

Laten we eerlijk zijn, dit is waar de drie «meeste» Disneyland attracties zich bevinden: de populairste, de engste en de nieuwste. Hieronder meer over elk van hen. En het belangrijkste is dat het ticket voor Disneyland of Walt Disney Studios Park hetzelfde is, je kan het niet bij de ingang kopen en het moet van tevoren worden geboekt. Klik op deze link.

Hoe anders is het Walt Disney Studios park in Disneyland?

Het belangrijkste Disneyland in Parijs is het Disneyland Park met het kasteel van Doornroosje en Main Street USA. Het is de thuisbasis van 41 attracties. Walt Disney Studios Park is eigenlijk een bonus van 13 attracties. Met een 1-daags ticket voor het park gaat bijna niemand naar het Walt Disney Studios Park. Maar het is mogelijk.

Beide parken openen ’s ochtends op hetzelfde tijdstip, meestal om 9:30 uur. ’s Avonds sluit het Walt Disney Studios Park echter een uur vroeger. Op dat moment kunnen alle bezoekers van het park naar het hoofdpark gaan om de avondshow in het kasteel van Doornroosje te bekijken.

Is het de moeite waard om naar het Walt Disney Studios Park te gaan?

In het Walt Disney Studios Park is het echt minder druk en er is genoeg te doen en er is een avondshow om naar te kijken. Alsook souvenirwinkels en cafés, plaatsen om op de foto te gaan met de personages en ander entertainment. Je kan er dus zeker een leuke tijd beleven.

Beide Disneyland parken zijn dus zeker een optie. Walt Disney Studios heeft ook draaimolens voor peuters zonder maximumhoogte. Maar met jongere kinderen is het bijna onrealistisch om beide parken op één dag te bezoeken. Kies in dat geval een van de parken met een attractie gebaseerd op een favoriete tekenfilm.

Actieve kinderen van 10 jaar en ouder zullen het geweldig vinden om beide parken en alle 44 attracties te verkennen. Het is veilig om een ticket voor beide parken mee te nemen, of nog beter voor twee dagen.

Beste attracties in de Walt Disney Studios

Camp Avengers

Walt Disney Studios is een jonger deel van het park, en het heeft nog ruimte om te groeien. Op 20 juli 2022 opende een nieuwe sectie gewijd aan het Marvel universum. In Avengers Camp kan je je favoriete personages ontmoeten, vijf grote hamburgers eten, Black Widow zien vechten met Taskmaster en in de achtbaan rijden met Iron Man. De achtbaan verving de beroemde Rock ‘n’ Roller Coaster.

Er is nog een nieuwe attractie met 3D-brillen gebaseerd op de vaardigheden van Spider Man. Er zijn nog maar heel weinig mensen geweest.

Ratatouille

Hoogtebeperking: geen

Fastpass: ja (het is erg populair en tickets raken snel op, dus we raden je aan in de rij te gaan staan voor de Fastpass zodra het park opengaat)

Single rider: ja

Verreweg de populairste attractie in Disneyland Parijs is Ratatouille. Het werd geopend in 2014. De attractie bevindt zich in een speciaal gebouwd blok van het Walt Disney Studios park, genaamd «Remy’s World». Je bevindt je op een echt Parijs plein, voor hetzelfde restaurant «Chez Gusteau», waar de beroemde muis zijn carrière als chef-kok begon. De attractie zelf is gemaakt met de nieuwste 4D-technologie met volledige onderdompeling in virtual reality. Je voelt je echt een stripfiguur — een muisje in de keuken en samen met Remy leg je de moeilijke weg af naar de gekoesterde droom om chef-kok te worden. Je rent ook over de daken van Parijs, ziet de Eiffeltoren en nog veel meer.

The Twilight Zone Tower of Terror

Hoogtebeperking: 102 cm

Fastpass: ja

Single rider: nee

Een andere beroemde attractie in het park is The Twilight Zone Tower of Terror, die is gebaseerd op de film Twilight Zone. De wolkenkrabber van het Hollywood Hotel is vanaf kilometers afstand zichtbaar en ziet er griezelig uit. Soms gaan de ramen open en kan je de bezoekers van de vallende lift razendsnel voorbij zien vliegen en hun griezelige geschreeuw horen. Zelfs de meest moedige en wanhopige mensen deinzen vaak terug voor deze attractie. Als je jezelf wilt testen, is dit de plek om naartoe te gaan!

Toy Story

Hoogtebeperking: 81 cm

Fastpass: nee

Single rider: ja

Als het Hollywood Tower Hotel je afschrikt maar je toch een vrije val wilt proberen, is er de Toy Soldiers Parachute Drop in het gebied dat geïnspireerd is op de tekenfilm «Toy Story». Hier voel je de speelgoedsoldaatjes aan parachutes vliegen.

RC Racer

Hoogtebeperking: 120 cm

Fastpass: nee

Single rider: ja

Als je nog meer adrenaline wilt, maak dan een ritje in een supersnelle auto RC Racer. De maximale hoogte is 25 meter en de maximale snelheid is 80 km/u. Het gegil van de bezoekers spreekt boekdelen over de onvergetelijke ervaring.

Crush’s Coaster achtbaan

Hoogtebeperking: 107 cm

Fastpass: nee

Single rider: ja

Een andere variatie op het thema achtbanen is Crush’s Coaster gebaseerd op de tekenfilm «Finding Nemo». Op de rug van reuzenschildpadden duik je naar de donkerste diepten van de oceaan, waar je heen en weer wordt geslingerd door onderwaterstromingen.

Vliegende tapijten

Hoogtebeperking: nee

Fastpass: ja

Single rider: nee

Naast de adrenaline-attracties voor volwassenen heeft het park ook iets om de allerkleinsten te vermaken. Je kan een ritje maken op de vliegende tapijten uit het sprookje van Aladdin (Vliegende tapijten). Dit is een goed alternatief voor de vliegende olifanten uit het Disneyland Park.

Cars in de Walt Disney Studios

Hoogtebeperking: nee

Fastpass: nee

Single rider: nee

Speciaal voor fans van de tekenfilm Cars zijn de Cars Quatre Roues Rallye en Road Trip gemaakt. Je kleintjes kunnen een echte race houden met Lightning McQueen.

Dienstregeling en gebruiksregels zijn altijd te vinden in de informatieboekjes, vrij verkrijgbaar bij de ingang van het park. Maar het is veel handiger om de officiële Disneyland app te downloaden op je telefoon. Hierin kan je ook fastpasses kopen, tafels in restaurants reserveren en je abonneren op PhotoPass om de beste foto’s te kopen die door professionals van Disneyland zijn gemaakt na een bezoek aan het park.

Wij vinden dus een bezoek aan de Walt Disney Studios absoluut de moeite waard!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.