De beste plaatsen om te verblijven in Rome

, ,

Als je een reis naar Rome aan het plannen bent, is een van de eerste vragen die je waarschijnlijk hebt gehad: “Wat is de beste plek om te verblijven in Rome?”.

We zullen proberen die vraag hier te beantwoorden, met informatie over de regio’s van Rome die goed zijn voor toeristen, waar de goedkoopste hotels zijn, en welke gebieden gunstig gelegen zijn ten opzichte van de toeristische bezienswaardigheden.

» Meer zienDe buitenwijken van Rome zijn de mooiste plekken

Romeinse streken: wat is de beste plaats om te verblijven?

De beste plaatsen om te verblijven in Rome

Het aantal hotels, hostels en airbnb’s in Rome is enorm, dus het is niet strikt noodzakelijk om ergens buiten het historische centrum te gaan om geld te besparen.

Natuurlijk heeft het centrum de beste hotels van Rome, met een prijs die daar bij past, maar er zijn ook goedkope hotels in het centrum. Die zijn altijd in trek, dus je moet ruim van tevoren een kamer boeken.

Hier vertellen we je over de regio’s die het meest geschikt en veilig zijn om te verblijven.

Esquilino: druk en betaalbaar

Esquilino

Foto: Mikhail Malykh / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

Dit deel van Rome is een populaire plek om te verblijven. Het is vlakbij het treinstation Termini. Luchthaventransfers komen hier en er is ook een metrostation dat twee lijnen met elkaar verbindt.

Het is een zeer levendig gebied, met veel verkeer en overal veel mensen. Veel stadsbussen vertrekken vanaf het busstation, treinen gaan naar verschillende delen van Italië en er zijn veel hotels en hostels met verschillende prijzen.

Het is goed om in Esquilino te verblijven, want het schijnt het goedkoopste gebied te zijn om in Rome te verblijven. Dat is zowel een groot positief als negatief: er komen voortdurend nieuwkomers binnen.

Het is onwaarschijnlijk dat je zo’n verscheidenheid aan mensen elders in Rome ziet. En waar veel mensen zijn, is er ook meer criminaliteit, dus Esquilino wordt ’s nachts als gevaarlijk beschouwd.

Als je besloten hebt om hier te verblijven, raden wij je aan dichter bij de Santa Maria Maggiore basiliek te verblijven, een van de vier belangrijkste basilieken in Rome.

Zoek een goed hotel in Esquilino

Monti: jeugdherberg

Monti

Monti is een bestemming voor mensen die van het nachtleven houden. Jonge mensen verblijven hier graag vanwege het grote aantal cafés, bars en nachtclubs in de buurt. Je vindt er ook een groot aantal designerwinkels en tentoonstellingen.

Vroege vogels en liefhebbers van rust kunnen beter niet in Monti verblijven. Er is 24-7 muziek en er wordt de hele nacht door gefeest.

De prijzen in Monti zijn een beetje hoog, dus als je op zoek bent naar een goedkope plek om te verblijven, kijk dan elders.

De populaire toeristische bestemming, Basilica di San Giovanni in Laterano, ligt in dit gebied.

Bekijk alle hotels in Monti

Celio: bij het Colosseum

Celio

Wil je het Colosseum zien als je wakker wordt? Dan moet je in Celio zijn. Het is rijk aan oude gebouwen zoals de Boog van Constantijn. Als je een rustige, stille vakantie wilt, verblijf dan ergens ver in de omgeving.

» MEER ZIENColosseum in Rome: tickets en tips

Celio is ook de thuisbasis van de beroemde “blauwe” straat. Over het geheel genomen is Celio een erg gezellige, vriendelijke plek om in Rome te verblijven.

San Saba: een rustige sfeer

San Saba

San Saba is een andere vrij rustige, ontspannende plaats op de Aventijnse heuvel die niet al te duur is om te verblijven. Je kunt op loopafstand van vele beroemde toeristische bezienswaardigheden verblijven en tegelijkertijd genieten van de rustige omgeving met de lokale bevolking.

Er is hier een metrostation en een treinstation die je in 40 minuten naar de zee kunnen brengen. Populaire plaatsen hier zijn het Circus Maximus, de Palatijnse Heuvel, de Baden van Caracalla, en het begin van de Appian Way.

Bekijk alle hotels in San Saba

Trastevere: het hart van Rome

Trastevere

Als je ervan droomt om in het meest Italiaanse deel van Rome te verblijven, dan moet je zeker eens in Trastevere gaan kijken. Je ziet er oude gebouwen met waslijnen over elkaar, hoort er emotionele Romeinen hun gang gaan en eet er in gezellige, goedkope eethuisjes.

Trastevere is geen goedkope wijk, maar het is de moeite waard als je op zoek bent naar een authentieke Romeinse ervaring. Je kunt het beste dichter bij de rivier de Tiber verblijven.

Je moet Janiculum op en genieten van het prachtige uitzicht op de Eeuwige Stad, en je moet ook de oude Santa Maria in Trastevere kerk bezoeken.

Het enige minpuntje is het ontbreken van een metro.

Bekijk de prijzen van hotels in Trastevere

» MEER ZIENVenetië 2023: gedetailleerde stadsgids

Parione: een groot toeristisch gebied

Parione

Het heeft veel positieve punten die het een geweldige plek maken voor toeristen om in Rome te verblijven. Er zijn veel goede cafés, het is vlakbij de Romeinse voedselmarkt op het Campo de Fiori plein waar je vers fruit en groenten kunt vinden en, natuurlijk, het heeft de mooiste straten.

U ziet er ook het prachtige Piazza Navona met de beroemde Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini.

Hoewel er geen metrostation in de buurt is, kun je naar veel verschillende toeristische bezienswaardigheden lopen als je in Parione verblijft.

Zoek hier een goed hotel in Parione

Trevi: meer dan de beroemde fontein

Trevi

Ja, dit gebied is de thuisbasis van de beroemde Trevifontein in Rome, maar er is hier nog meer te beleven. Je vindt er het luxueuze Barberini paleis, de Fontana del Tritone en de op één na populairste winkelstraat voor shopaholics, via del Corso.

De prijzen liggen hier hoger, maar het is een wijk van hoge klasse en er is een metrostation.

Boek een hotel in arrondissement Trevi

Campo Marzio: het chique stadscentrum

Campo Marzio

Dit is een van de meest prestigieuze delen van Rome, en het doet zijn reputatie alle eer aan. Je bevindt zich op loopafstand van de volgende toeristische trekpleisters: de beroemde Spaanse trappen met de fonteinen van Bernini, de straat met de chicste winkels, het Piazza del Popolo, de kerk Santa Maria del Popolo met werken van Caravaggio en het oude café Greco.

Een metrolijn loopt door dit gebied. De hotelprijzen zijn vrij hoog, maar het is dan ook het centrum van Rome.

Boek een hotel in Campo Marzio

» MEER ZIENVenetie: beste hotelovernachtingen

Prati: verblijf in de buurt van het Vaticaan

Prati

Prati is goed als je in de buurt van het Vaticaan wilt verblijven, maar er niet te veel voor wilt betalen. Het is goed voor rustige wandelingen en langzaam winkelen, omdat er geen mensenmassa’s of massa’s toeristen zijn.

Je vindt er verschillende cafés en er is een metrostation in de buurt. Houd er rekening mee dat de prijzen hoger worden naarmate je dichter bij het Vaticaan bent.

Bekijk alle hotels in Prati

Prettige reis naar Rome!

» Meer zienBespaar tijd in Rome: welke bezienswaardigheden moet je van tevoren boeken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.