Hoe plant u uw reis naar Versailles het beste?

, ,

Het is bekend dat de stad en het paleis van Versailles zich buiten Parijs bevinden. In dit artikel laten we u zien hoeveel tijd u nodig heeft om naar Parijs te gaan, hoe lang u in de rij moet staan voor het kasteel en hoeveel tijd u nodig heeft om naar het kasteel en de tuin te kijken en wanneer de fonteinen van Versailles in dienst zijn.

Toegangskaartjes voor het Paleis van Versailles

Vanaf 2021 worden kaartjes voor het paleis verkocht met het tijdstip van je bezoek. Het kan gebeuren dat alle tijdslots voor de dag uitverkocht zijn en dat je alleen de tuin kan bezoeken.

Koop zeker je toegangsticket voor het paleis van Versailles op voorhand. Zelfs kinderen onder de 18 moeten gratis toegang voor een bepaalde tijd reserveren.

We werken alleen samen met vertrouwde partners, dus kies gerust een datum in de kalender hieronder en reken op onze ondersteuning.

Merk op dat bij dit ticket een bezoek aan het Trianon en de muzikale fonteinen niet inbegrepen is. Een extra ticket kan geregeld worden via deze link.

» MEER ZIENTICKETS NAAR VERSAILLES EN NUTTIGE INFORMATIE OVER DIT PALEIS

Openingstijden en bezoekregeling

Fonteinen in Versailles

Het paleis is geopend van 9 tot 18.30 uur, maar we herhalen dat je alleen naar binnen kan op het tijdstip dat op je ticket vermeld staat. Elke bezoeker kan een gratis audiogids van het landgoed op zijn of haar smartphone downloaden.

Download zeker de app met een plattegrond van het hele landgoed. Die markeert alle in- en uitgangen, parkeerplaatsen, toiletten, gratis wifi zones, cafés, en oplaadstations voor elektrische apparaten. Al deze voorzieningen in Versailles zijn er, maar soms zijn ze moeilijk te vinden. Deze kaart zal je van pas komen, want het is er niet klein.

Het park is open van 7 uur ’s morgens tot 20.30 uur ’s avonds en de toegang is gratis op weekdagen als de muziek en fonteinen niet in werking zijn. Maar als de muziektuinen en fonteinen wel werken is de toegang betaald, je kan vooraf een kaartje kopen. Lees hieronder over de werktijden van de fonteinen.

Wanneer is de beste tijd om naar Versailles te gaan?

Veel reizigers willen liever de muzikale fonteinen zien dan de vertrekken van de koning. Wat een teleurstelling zou het zijn de fonteinen uitgeschakeld te vinden! Om Versailles in al zijn bruisende glorie te zien, is het belangrijk te weten wanneer je aankomt.

Ga in de winter enkel naar Versailles voor de interieurs en de historische rondleidingen. De fonteinen zijn open van april tot eind oktober. Maandag is een rustdag. In september en oktober komt daar ook nog woensdag bij. Verschillende fonteinen gaan overdag op verschillende tijden aan, dus kijk goed naar het schema op de officiële website.

De fonteinen zijn uitbundiger in het weekend. En op zaterdagavond, van 20.30 tot 23.00 uur, vindt de beroemde fonteinenshow met vuurwerk plaats. Je moet er een speciaal kaartje voor kopen. Je kunt het hier doen.

» MEER ZIEN10 BESTE PALEIZEN EN KASTELEN IN PARIJS EN ZIJN BUITENWIJKEN

Hoe lang duurt het om Versailles te bezoeken?

Versailles

In theorie duurt het bezoek voor het kasteel ongeveer twee uur. Het kost veel tijd om de kamers van Louis XIV en Marie Antoinette te bekijken, de Spiegelzaal te bewonderen en alle zalen en kamers te doorkruisen. Het bezoek aan het park duurt ongeveer drie uur. Bovendien, hangt alles natuurlijk af van uw aankomsttijd. Houd daar altijd rekening mee.

Over het algemeen, als u echt wil genieten van alles wat Versailles te bieden heeft, moet u een hele dag voorzien. We raden u aan om niets anders voor deze dag te plannen omdat u waarschrijnlijk de tijd daarvoor niet zal vinden.

Hoe van Parijs naar Versailles te komen

Versailles ligt op ongeveer 20 kilometer van Parijs (vier transportzones). Dit betekent dat de metro daar niet heen gaat en dat er een apart ticket gekocht moet worden. Hieronder laten we u zien hoe u in uw eentje naar het kasteel kunt gaan. De reis zal ongeveer een uur duren.

Als u met het openbaar vervoer naar het kasteel wilt, moet u de RER lijn C in Parijs nemen. Dit is een regionale trein die je in 25 tot 40 minuten naar Versailles brengt. In Parijs stopt de RER C op de volgende haltes: Gare d’Austerlitz, Bibliothèque François-Mitterrand, Saint-Michel – Notre-Dame, Musée d’Orsay, Invalides, Pont de l’Alma, Champ de Mars – Tour Eiffel. Er zijn andere stops, maar de hier vermelde zijn waarschijnlijk het meest praktisch.

Bij elk van de vermelde haltes moet je de tekens volgen. Neem de RER C in de richting van Versailles Château Rive Gauche en rijd naar het eindpunt.

U kunt de kaartjes voor het paleis van Versailles samen met het treinkaartje kopen op internet of bij de metrostations.

Vergeet niet dat je veel energie nodig zal hebben om Versailles te bezoeken, maar je zult je echt op een koninklijke manier vermaken. Een bezoek aan Versailles zal je ongetwijfeld nog lang bijblijven!

 

» MEER ZIEN10 prachtige steden in Frankrijk op slechts een uur van Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.