De 11 hoogtepunten van Montmartre

, ,

Montmartre is één van de beroemdste wijken van Parijs. Hier leefden bekende kunstenaars, acteurs, muzikanten en kunstenaars. Zal u vertellen over de meest interessante plaatsen in dit deel van Parijs. En als je meer wilt, download de audiogids vóór je bezoek aan Parijs. Zodat je van te voren al een beeld kan vormen van deze geweldige plek. Wil je in Montmartre overnachten, kies dan één van de hotels hier.

Boek een hotel in Montmartre

Moulin Rouge

Op de eerste plaats staat “le Moulin Rouge”. De beroemde rode molen, waar sinds het einde van de negentiende eeuw de champagne stroom als water en prachtige jonge dames de cancan dansen. De Moulin Rouge is gelegen aan de voet van Montmartre.

Adres: 82 Boulevard de Clichy

Metrostation: Blanche

Koop van tevoren tickets voor de show en diner in de Moulin Rouge.

Sacre Coeur

Op de top van de heuvel staat de Sacré-Coeur. De grootste katholieke kathedraal van Frankrijk en misschien wel Europa. Het uitkijkplatform aan de voorkant van de kathedraal en biedt een adembenemend uitzicht over Parijs. Sacre-Coeur en Montmartre, het dak van Parijs.

Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre

Metro: Abbesses

Pigalle

Op de derde plaats komt de Place Pigalle. Montmartre is beroemd als de “red light street”, de Wallen van Parijs. De Place Pigalle is de thuisbasis van seksshops, cabarets en andere interessante plaatsen. ’s Avonds kan het hier rumoerig zijn, dus hotels in deze wijk raden we niet aan, hoewel ze vaak aantrekkelijk geprijsd zijn.

Adres: 72 Boulevard de Clichy

Metro Station: Pigalle

Place du Tertre

Voorheen was Montmartre een dorpje en hoorde het niet bij Parijs, vandaar dat je hier een  stadhuis kan vinden. Het plein dat aan de voorkant van het voormalig stadhuis (Place de Tertre) ligt bij een oude kerk (Église de St.Pierre). Hier vind een heleboel kunstenaars die je portret graag willen schilderen voor slechts 20 euro.

Adres: Place du Tertre

Metro Station: Abbesses

» MEER ZIENMontmartre: 15 ideeën voor wandelingen in de meest romantische buurt van Parijs

Le Mur de Je T’aime

De 10 hoogtepunten van Montmartre

De muur van de liefde (Le Mur de Je T’aime) is een meer dan 40-meter lange muur in het Jean Rictus-park. Hierop staat “I love you” in meer dan tweehonderd talen. De muur werd in 2000 gebouwd door de de kunstenaars Frédéric Baron en Claire Kito, zij vertellen ons op 310 manieren dat de wereld van de liefde niet gehinderd wordt door taalverschillen.

Adres: Plein Jehan Rictus, Place des Abbesses

Metro Station: Abbesses

Le Bateau-Lavoir

Le Bateau-Lavoir is het huis waar Pablo Picasso en vele andere avantgardistische schilders, waaronder Amedeo Modigliani, Kees van Dongen en Otto van Rees woonden en hun eerste schilderijen maakten. Omdat de artiesten toen nog geen geld hadden deelden ze het huis en bespaarden zo geld.

Adres: 13 de la place Émile-Goudeau

Metro Station: Abbesses

Lapin Agile

Lapin Agile een bekend cabaret in Montmartre. Het is gelegen in één van de oudste herbergen uit de omgeving en vroeger werd het vaak bezocht door Picasso en zijn vrienden. Let op: de wijn uit deze regio is niet goedkoop, dus let goed op wat je bestelt.

Adres: 22 Rue des Saules

Metrostation: Blanche

» MEER ZIENHet beroemdste cabaret van Parijs

La Maison Rose

Niet ver van de “Lapin Agile ” bevind zich een echte wijngaard, het Montmartre Museum, en ‘La Maison Rose’, nog een ander café, dat hier al staat sinds de negentiende eeuw.

In Montmartre leefden onder meer Picasso en Dali en nog vele andere kunstenaars. In het Montmartre Museum vind je nog steeds originele werken van de meesters.

Er komt een man uit de muur

Op het plein Marcel Aymé staat een monument van Jean Marais. Het heet ‘de man uit de muur’ en is na het overlijden van de Franse schrijver gemaakt om hem te herdenken.

Adres: Place Marcel Aymé

Moulin de la Galette

Vroeger waren er in Montmartre wel meer dan twintig molens, vandaag de dag zijn het er nog slechts twee. De bekende ‘Moulin Rouge’. En ‘Le Moulin de la Galette’, deze molen werd onder meer geschilderd door Van Gogh en Renoir. Tegenwoordig bevind zich een gezellig café in de molen en heb je er een spectaculair uitzicht over Parijs.

Adres: 77 rue Lepic

Place Dalida

Dalida (echte naam: Yolanda Cristina Gigliotti) was een bekende zangeres en actrice die in Montmartre woonde. Na haar overlijden in 1987 werd er een plein naar vernoemd. Hier staat haar oude woonhuis en de bekende ‘Buste van Dalida’. Het aanraken van de borst van het beeld zorgt voor extra veel geluk in de liefde. En dat wil iedereen!

Adres: Place Dalida.

Église Saint-Jean de Montmartre

Een ander hoogtepunt van Montmartre is de Église Saint-Jean de Montmartre, een kerk gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. De kerk heeft een erg aparte architectuur, want ondanks dat het een katholieke kerk is, lijkt het wel een Arabisch Paleis.

Natuurlijk zijn er in Montmartre nog veel meer interessante plaatsen te vinden. De beste manier om de weg te vinden in dit gedeelte van Parijs is met behulp van een speciale plattegrond. Deze kan je ophalen bij de VVV van Parijs. Het Office de Tourisme is gevestigd op 21, Place du Tertre. Het is in de zomermaanden geopend van 10:00 uur toit 19:00 uur en in de wintermaanden van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Entreetickets voor ‘Le Moulin Rouge’ kan je het beste van te voren kopen. Vanwege de enorme populariteit van het cabaret zijn de kaarten snel uitverkocht. Tickets voor de show en een diner kan je hier bestellen.

Bon Voyage! 

» MEER ZIENDe 33+ hoogtepunten van Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.