Disneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

,

Disneyland Parijs bevind zich in de stad Marne-la-Vallée in een voorstad van Parijs. Het pretpark is ruim 40 kilometer verwijderd van de Franse hoofdstad. Disneyland werd geopend in 1992, heette toen nog Euro Disney en bestaat inmiddels uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. In het eerstgenoemde vind je vooral veel attracties voor het gezin. Het tweede beschikt over spectaculaire achtbanen en andere ‘thrills’. Vlakbij het park is er bovendien een grote verscheidenheid aan restaurants en hotels, een golfbaan en een business center.

» MEER ZIEN10 TIPS VOORDAT U DISNEYLAND PARIJS BEZOEKT

De hoogtepunten van het park

Adventureland

Het park is ingedeeld in vijf thema’s. Die ‘landen’ worden genoemd. Het bekendste deel van het park is “Indiana Jones et le Temple du Péril”  oftewel Adventureland. Hier vind je de mooie achtbaan van Indiana Jones met de bekende driedubbele looping. De Robinson boomhut uit de film: “Pirates of the Caribbean” en een geweldig doolhof.

Frontierland

Frontierland is helemaal gebouwd in de stijl van het Wilde Westen, complete dorpen voor met saloons en eetcafe’s, cowboys, indianen, goudzoekers en andere avonturiers.

Discoveryland

Mainstreet USA neemt je mee naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Hier kan je foto’s maken in de vele ouderwetse fotocabine’s en souvenirs kopen. De meeste bekende attractie van Disneyland is natuurlijk Space Mountain. Deze achtbaan is helemaal gebouwd rondom de fantasiewereld van de beroemde Franse schrijver Jules Verne. In het centrum van het park wordt de musical “The Legend of the Lion King” opgevoerd. Een must see voor liefhebbers van Disney (en musical).

Fantasyland

Fantasyland is vooral bedoeld voor de jongste bezoekers. Hier kan je op de foto met Sneeuwwitje, Peter Pan en alle andere Disney helden.

Wanneer kan je Disneyland Parijs het beste bezoeken?

Disneyland Parijs is het hele jaar geopend. Het meest ideale moment om het park te bezoeken is aan het eind van het voorjaar (eind april, begin mei) of aan het begin van de herfst (eind september, begin oktober). Tijdens de zomer heeft heel Europa vakantie en is het park erg druk. Waardoor er lange wachtrijen ontstaan bij de populairste attracties.

Als je de kans hebt, bezoek het park dan op een doordeweekse dag. De meeste mensen gaan namelijk in het weekend naar Disneyland. Met name de dinsdagen en woensdagen zijn over het algemeen relatief rustig. Het park gaat overigens om 09:00 uur open en de eerste attracties beginnen om 10:00 uur. Probeer op tijd te zijn om wachtrijen te ontlopen.

Kerst en Halloween (oktober tot en met midden januari) is een speciale periode. Gedurende deze maanden zijn de parades in het park extra spectaculair en aangepast aan de feestdagen.

Disneyland Parijs : book hotel in

» MEER ZIENTop 10 hotels in de buurt van Parijs Disneyland

Toegangskaarten voor Disneyland Parijs

Toegangskaarten voor Disneyland Parijs

De prijs van een ticket is afhankelijk van welk deel van het park en welke attracties je wilt bezoeken. Entree voor één dag voor beide parken kost bijvoorbeeld 73 euro voor volwassenen en 79 euro voor kinderen. Maar er zijn ook toegangskaarten beschikbaar voor een bezoek aan één van de parken, of voor  meerdaagse bezoeken. Deze laatste kunnen eventueel gecombineerd worden met een overnachting in een hotel op het park of een hotel in de buurt. Hierbij geldt natuurlijk hoe dichter bij het park hoe hoger de prijs.

Als je niet in de rij wilt staan voor de ingang bij Disneyland, dan kan je vooraf een toegangsbewijs kopen in de stad Parijs. De tickets zijn verkrijgbaar bij de boekenwinkels van de keten “Fnac” of in de speciale Disney winkel. Je kunt ook via onze website online een toegangsbewijs kopen voor de twee parken. Dan hoef je niet in de rij te staan en je betaald dezelfde prijs! Hier is een link om toegangskaarten voor Disneyland Parijs te bestellen. Een transfer van de stad naar het park is bovendien bij de prijs inbegrepen.

Hoe kom je bij Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs

Van de stad naar het pretpark is ongeveer een half uur reizen met de metro of de RER-trein. Neem de trein in de richting van station Marne-la-Vallée. Deze vertrekken ieder kwartier. Wil je meer informatie over de bereikbaarheid van het park, lees dan ons artikel: “Hoe kom je naar Disneyland Parijs?”.

» MEER ZIENDisneyland Parijs: waar te verblijven?

Tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs

Zorg dat je zo vroeg mogelijk bij het park bent. Zo kan je de eerste wachtrijen al ontlopen. Stop een fles water, zonnebril en zonnebrand in je tas (voor een bezoek aan Disneyland bij mooi weer), of neem je regenjas en paraplu mee (bij slechte weersvoorspellingen). Er zijn namelijk vaak wachtrijen en die zijn niet overdekt!

De wachtrijen bij de attracties kunnen snel oplopen tot meer dan twee uur. Bij een groot aantal attracties kun je gebruik maken van een zogenaamde “Fastpass”. Hiermee heb je op speciale tijden recht op een verkorte wachtrij. Je staat dan vaak maar 10 minuten in de rij in plaats van meer dan 2 uur.

Main Street USA

Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan Disneyland is natuurlijk de dagelijkse Disneyparade. Deze begint in de winter om 17:30 uur en in de zomer om 18:30 uur. De parade is te zien op “Main street” en duurt ongeveer 25 minuten. Zorg dat je er op tijd bent, dan kan je een goede plek vinden en sta je niet helemaal achteraan!

Het dagelijkse vuurwerk en de bijbehorende muziekshow vind dagelijks vlak voor sluitingstijd plaats. Doorgaans begint het “Saluté” om 23:00 uur. Maar hou  voor de zekerheid de borden in het park in de gaten aan voor het exacte tijdstip. Het vuurwerk duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt hier rustig naar kijken, want de laatste RER-trein naar de stad vertrekt pas om 00:20 uur. Heb je geen zin om te lopen, dan kan je natuurlijk ook een taxi nemen.

Kerst en nieuwjaar

Feestdagen zijn voor Disney reden om een bezoek aan het park nog specialer te maken. Dat geldt niet alleen voor de bekende feestdagen zoals kerst en nieuwjaar, maar ook voor andere ‘feestdagen’ zoals Valentijnsdag, sint Patricksday, Haloween en alle andere feestdagen uit landen over de hele wereld.

Omdat Disneyland bestaat uit twee parken, raden wij een bezoek van minimaal twee dagen aan. Eén voor elk park. Zeker als je het park met kinderen bezoekt. Dan kan je rustig de tijd nemen om van het park te genieten. De beste plaats om te overnachten is in een hotel in de omgeving van Disneyland. Er zijn natuurlijk ook hotels op het park, maar deze zijn doorgaans erg duur! De beste aanbiedingen voor hotels in de buurt van Disneyland staan hier.

Wij wensen je een prettig bezoek aan Disneyland!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.