» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Disneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

Disneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

Het themapark Disneyland Parijs ligt in de verre buitenwijken van Parijs. Het omvat twee themaparken, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, alsmede vele restaurants, hotels, een golfbaan en zelfs een eigen woonwijk en zakencentrum. Niet alleen kinderen maar ook veel volwassenen dromen van een bezoek aan deze sprookjeswereld waar Disney-figuren de hele dag rondlopen en in draaimolens rijden. Haast je en koop tickets via deze link. En wij vertellen je hoe je je droom kunt waarmaken!

Hoeveel kost een ticket voor Disneyland Parijs?

De eerste en belangrijkste vraag waar iedereen aan denkt is de prijs van het ticket. Hoeveel kost het om naar Disneyland Parijs te gaan? Het beantwoorden van deze vraag is niet eenvoudig, want de prijzen van Disney zijn verdraaid interessanter dan welk tekenfilmplot dan ook. Maar het belangrijkste dat je moet weten is dit:

Je kunt alleen online tickets kopen. Ze worden niet meer verkocht bij de ingang van Disneyland.

Tickets voor Disneyland Parijs (alle attracties inbegrepen)

3–11 yaar12+ yaarTicket aankoop link
1 dag in 1 park
van 62 tot 108 €van 67 tot 118 €boek hier
1 dag in 2 parken
van 92 tot 138 €van 97 tot 148 €boek hier
2 dagen in beide parken
van 157 up to 246 €van 169 tot 267 €boek hier
1 dag in 1 park met transfer vanuit Parijs
van 129 €van 139 €boek hier
Overnachting in Disneyland
tweepersoonskamervan 130 € bij reservering voorafkies hier een hotel

Waarom zijn de prijzen zo onnauwkeurig? Kaartjes worden verkocht voor een bepaalde datum. De prijs van een dag in het park hangt af van de potentiële vraag voor die dag, d.w.z. de dag van de week, de nabijheid van vakanties of schoolvakanties.

Selecteer de verwachte datum van uw reis op de kalender en u ziet de exacte prijs voor die dag.

U kunt een ticket zonder datum een jaar van tevoren kopen, maar het zal duurder zijn dan het duurste ticket, en dan moet u het nog registreren wanneer u over de datum beslist. Deze tickets zijn hier verkrijgbaar.

Het ticket geeft je het recht om het park binnen te gaan. Alle attracties binnen zijn gratis, de Main Street parade en de avondshow in Sleeping Beauty Castle zijn ook gratis voor alle gasten. Je hebt alleen geld nodig voor de cafés, de souvenirwinkels en enkele extra binnenshows (het programma verandert afhankelijk van het seizoen, check de officiële website).

Welke stripfiguren zijn er in Disneyland?

Het attractiepark is verdeeld in vijf themazones rond het kasteel van Doornroosje, net als in Disneyland Californië. Je kunt het hele gebied bekijken vanuit het raam van de trein, die met een minimale snelheid door alle sectoren rijdt.

Het park is ingedeeld in vijf thema’s. Die ‘landen’ worden genoemd. Het bekendste deel van het park is «Indiana Jones et le Temple du Péril»  oftewel Adventureland. Hier vind je de mooie achtbaan van Indiana Jones met de bekende driedubbele looping. De Robinson boomhut uit de film: «Pirates of the Caribbean» en een geweldig doolhof.

Frontierland is helemaal gebouwd in de stijl van het Wilde Westen, complete dorpen voor met saloons en eetcafe’s, cowboys, indianen, goudzoekers en andere avonturiers.

Mainstreet USA neemt je mee naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Hier kan je foto’s maken in de vele ouderwetse fotocabine’s en souvenirs kopen.

De meeste bekende attractie van Discoveryland is natuurlijk Space Mountain. Deze achtbaan is helemaal gebouwd rondom de fantasiewereld van de beroemde Franse schrijver Jules Verne. In het centrum van het park wordt de musical «The Legend of the Lion King» opgevoerd. Een must see voor liefhebbers van Disney (en musical).

Fantasyland is vooral bedoeld voor de jongste bezoekers. Hier kan je op de foto met Sneeuwwitje, Assepoester en andere Disney prinsessen, Peter Pan en alle andere Disney helden.

Al deze onderdelen bevinden zich in het klassieke Disneyland. Het tweede park, Walt Disney Studios, is het land van de Pixar-figuren (Cars, Nemo, Toy Story) en het gloednieuwe Avengers Camp, waar je de helden van het Marvel-universum kunt ontmoeten.

Wanneer kan je Disneyland Parijs het beste bezoeken?

Disneyland Parijs is het hele jaar geopend. Het meest ideale moment om het park te bezoeken is aan het eind van het voorjaar (eind april, begin mei) of aan het begin van de herfst (eind september, begin oktober). Tijdens de zomer heeft heel Europa vakantie en is het park erg druk. Waardoor er lange wachtrijen ontstaan bij de populairste attracties.

Als je de kans hebt, bezoek het park dan op een doordeweekse dag. De meeste mensen gaan namelijk in het weekend naar Disneyland. Met name de dinsdagen en woensdagen zijn over het algemeen relatief rustig.

Omdat Disneyland bestaat uit twee parken, raden wij een bezoek van minimaal twee dagen aan. Eén voor elk park. Zeker als je het park met kinderen bezoekt. Dan kan je rustig de tijd nemen om van het park te genieten. De beste plaats om te overnachten is in een hotel in de omgeving van Disneyland. Dan hoef je niet elke dag vanuit Parijs naar Disneyland te reizen en tijd te verspillen. En het hotel zelf zal dienen als een groot verlengstuk van de vakantie. De interieurs van de Disney hotels zijn ingericht alsof je in een tekenfilm zit. De beste aanbiedingen voor hotels in de buurt van Disneyland staan hier.

Boek een hotel dichtbij Disneyland Parijs

Een ander voordeel van een verblijf in een hotel ter plaatse is dat je eerder het park in kunt dan alle anderen. Je kunt dan een paar attracties rijden zonder in de rij te staan. De hotels ter plaatse hebben ook verschillende kortingen voor hun gasten.

Tickets voor Disneyland Parijs

Hoe kom je bij Disneyland Parijs?

Van de stad naar het pretpark is ongeveer een half uur reizen met de metro of de RER-trein. Neem de trein in de richting van station Marne-la-Vallée. Deze vertrekken ieder kwartier. Wil je meer informatie over de bereikbaarheid van het park, lees dan ons artikel: «Hoe kom je naar Disneyland Parijs?».

De laatste RER trein verlaat Disney om 00:20, dus u kunt voor het vuurwerk blijven zelfs als u in Parijs blijft, maar als u echt moe bent, kunt u het beste een taxi bestellen naar uw hotel.

Tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs

Kaart van Disneyland

Download de Disneyland app. Het heeft een kaart en je kunt gemakkelijk elke attractie of restaurant vinden, een reservering of een hotelkamer maken. Je hebt altijd het schema van alle shows van vandaag binnen handbereik, zodat je niets mist wat je zeker wilt zien.

Fastpasses

Voor de beste attracties staan grote rijen. Om die te vermijden, moet je speciale fastpasses nemen bij de controlepost van de attractie. U scant uw ticket, neemt de fastpass en deze vertelt u hoe laat u moet komen. Dan is de wachttijd in de rij niet meer dan 10–15 minuten. Fastpasses kun je kopen op de Disneyland app.

Weer

Je moet naar Disneyland gaan voordat het open gaat, anders heeft het geen zin om voor de hele dag te betalen. Het is aan te raden om een fles water, een zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen als je het park gaat bezoeken bij warm weer. Of neem een regenjas en paraplu mee als het weerbericht neerslag belooft. Binnen kunt u uw eigen eten meenemen, dat doen de Fransen zelf ook vaak. Het belangrijkste is dat het een compacte bak moet zijn, geen enorme picknickmand. Maar als je iets interessants en thematisch wilt eten in de Disneyland restaurants, heeft het geen zin.

Overnachten in Disneyland

Om dezelfde reden is het de moeite waard om een kamer te boeken en in Disneyland te overnachten. De kamers in de Disney hotels zijn ingericht in de stijl van de verschillende tekenfilms. In plaats van een heel uur te moeten rijden met de trein, kunt u direct na de avondshow ontspannen in dezelfde fantastische sfeer die u de hele dag heeft vergezeld. Gezinnen met kinderen en degenen die ervoor kiezen om twee dagen in de Disneyland-parken door te brengen, zullen deze mogelijkheid bijzonder op prijs stellen. Zie hoteldeals op deze link.

Een vakantie in Disneyland is twee keer een vakantie

Vergeet ook niet dat Disneyland verschillende feestdagen viert. De belangrijkste zijn Nieuwjaar en Kerstmis. Ze vieren Valentijnsdag in februari, Saint Patrick’s Day in maart en Halloween in oktober. Disneyland is laat open met Kerstmis en Halloween. Dit zijn de dagen waarop de meest spectaculaire shows en parades van Disney stripfiguren plaatsvinden.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Pools.

Wij wensen je een prettig bezoek aan Disneyland!