Een rondvaart door Parijs over de Seine

, ,

Een rondvaart over de Seine geeft je de kans om de belangrijkste attracties van Parijs in een half uur te bekijken. De Seine is veel meer dan een rivier. Het is al eeuwenlang één van de levensaders van de stad. En dat zie je terug in de vele interessante monumenten die gesitueerd zijn aan de Seine. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren en het Louvre, de Notre Dame en de Conciergerie, het Palais des Invalides en het Musée d’Orsay. En onteelbaar veel geweldig mooi versierde bruggen.

» MEER ZIENBeste panoramische plekken van Parijs

Van alle uitstapjes die je kunt maken is een rondvaart de beste keuze om van je bezoek aan Parijs een succes te maken. Er zijn verschillende aanbieders van rondvaarten over de Seine. Elk heeft zijn eigen vaarroute en hoogtepunten. Het is daarom raadzaam om je vooraf te informeren over de route en vaartijd.

De watertaxi — Batobus

De watertaxi (of Batobus) is een soort pendeldienst met rondvaartboten. Deze kan je gebruiken als een stadsbus met verschillende haltes. De watertaxi heeft acht haltes in het centrum van Parijs (Notre Dame, het Louvre, Orsay, de Eiffeltoren, het stadhuis van Parijs, de Champs Elysées, de wijk Saint-Germain-des-Prés en de botanische tuinen) en bij elk van deze stops kan je op- of uitstappen.

De Batobus vaart in de zomermaanden van 10:00 uur tot 23:00 uur. In de koude wintermaanden varen de rondvaartboot tot 19:00 uur. De boten vertrekken in de zomermaanden (maart-september) om de 20 minuten en in de wintermaanden om de 25 minuten.

Voor het gebruik van de watertaxi moet je een aparte kaart aanschaffen. Deze is 24 of 48 uur geldig. Een dagkaart kost 17 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kind (tot 16 jaar). Een tweedaagse past kost voor volwassenen 19 euro en 10 euro voor kinderen. Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis gebruik maken van de watertaxi.

Kaartjes voor het gebruik van de watertaxi kan je via deze link kopen.

» MEER ZIENAls je alles gezien hebt: 20 dingen om te doen in Parijs

Een rondvaart over de Seine

Als je een meer informatieve en boeiende tour over de Seine wilt dan de watertaxi, boek dan een rondvaart over de Seine. Een klassieke rondvaart op een comfortabel schip met terras en horeca geeft je de kans om de stad van een andere kant te ervaren. De meeste rondvaartboten vertrekken vanaf de pier Bateaux Parisiens. Een rondvaart duurt ongeveer één tot drie uur, afhankelijk van welke jij zelf uitkiest. Gedurende de rondvaart krijg je een goed beeld van de stad. Een gids geeft ondertussen uitleg over de stad. Dit is vaak in het Frans en Engels. Een rondvaart kost ongeveer 14 euro per persoon. Kinderen tot 16 jaar betalen 6 euro. En kinderen tot 3 jaar oud varen gratis mee.

De rondvaartboten vertrekken ieder half uur. En varen in de tussen 10:00 uur en 22:30 uur. Koop je tickets voor een rondvaart via deze link.

Download onze audiogids over Parijs:

» MEER ZIEN7 tours in Parijs die je moet gezien hebben

Lunch en diner op de Seine

Een rondvaart door Parijs over de Seine

Als je honger hebt, maar niks van de stad wil missen. Nuttig dan je maaltijd aan boord van één van de rondvaartboten van Parijs.  Er is een speciale lunch cruise voor iedereen die geen tijd wil verspillen in een regulier restaurant of café, maar wel lekker wil eten. De lunch cruis vertrekt dagelijks om 12:45 uur en duurt ongeveer twee uur. Gedurende die tijd word een heerlijke maaltijd geserveerd, gemaakt door chef koks.

De lunch cruise wordt aangeboden in verschillende prijsklassen en categorieën. De eenvoudigste heet “Etoile” en kost 69 euro. Maar er is ook de keuze voor de opties “Privilege” (89 euro) en “PM” (99 euro). Het prijsverschil komt vooral door het eten dat geserveerd wordt. Hoe duurder het aanbod hoe luxer het eten en drinken. Als je voor de duurste optie kiest, dan kan je je verheugen op de beste Franse delicatessen en een goed glas Franse wijn. Kinderen betalen overigens slechts 44 euro. Je kunt deze lunch hier online boeken.

» MEER ZIENDe beste restaurants met uitzicht op de Eiffeltoren

Een diner cruise over de Seine is nog veel leuker en interessanter dan een lunch cruise. Elke dag vertrekt deze om 20:30 uur vanaf de pier Bateaux Parisiens. De rondvaart duurt ongeveer 2,5 uur en tijdens de cruise wordt er live klassieke muziek gespeeld. De kosten voor de diner cruise bedragen 44 euro voor kinderen en volwassenen kunnen kiezen uit drie menu opties, variërend in prijs van 109 euro tot 215 euro. Je kunt de diner cruise boeken via deze pagina.

Een kleine tip van ons: zorg dat je op tijd komt. Je kunt ongeveer een half uur voor vertrek de boot op. En de eersten die komen hebben de plaatsen voor het uitzoeken. Bovendien bieden de gastheren en -dames je een heerlijk aperitief aan terwijl je wacht.

» MEER ZIENWaar in Parijs geen wijn gedronken kan worden

Een combinatie excursie

Diegenen die een rondvaart over de Seine willen combineren met een bezoek aan een voorstelling bij de befaamde Moulin Rouge en bovendien de Eiffeloren willen beklimmen is er een speciale excursie samengesteld. Hierbij word je opgehaald bij je hotel, vaar je over de Seine, eet je de gerechten uit de echte Franse keunen en bezoek je het bekendste cabaret ter wereld, de Moulin Rouge. Dit aanbod is logischerwijs alleen voor volwassenen en kost 275 euro per persoon. Deze interessante excursie kan je hier online boeken.

Goede reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.