» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Hoe kan je het Louvre bezoeken zonder te wachten

Louvre – het meest bekende en het meest bezochte museum ter wereld. Helaas, het door de populariteit van het museum is een lange wachtrij bij de ingang bijna onvermijdelijk. Soms staan mensen hier wel een paar uur te wachten! Gebruik onze adviezen om zonder een halve dag door te brengen in de wachtrij een bezoek aan het Louvre te brengen.

De hoofdingang van het Louvre wordt gevormd door een grote glazen piramide. De piramide is de ingang van een ondergrondse ruimte waar de kassa’s, kluisjes, shop en garderobe zich bevinden. De piramide van het Louvre werd speciaal gebouwd om de toegang tot het museum voor toeristen te vergemakkelijken. Vanuit deze ondergrondse hal, kunt u snel naar elk deel van het museum.

Als je eenmaal binnen bent, kan je ook onze audiogids gebruiken om een pad te volgen langs de belangrijkste meesterwerken in het museum. Je kan ze allemaal in twee uur bekijken en veel nieuwe dingen leren. Download de gids vóór je bezoek aan Parijs!

Kaartjes voor het Louvre

Tickets online gekocht — vanaf € 17

Jonger dan 18 jaar, jonger dan 26 jaar ingezetenen van de EER — gratis

Vroeger raadden we aan om van tevoren een kaartje voor het Louvre te kopen om niet in de rij te hoeven staan aan de kassa. Maar vanaf januari 2020 moet je, om het museum te bezoeken, je bezoek online boeken, d.w.z. een kaartje kopen voor een bepaalde datum en tijd.

Een andere optie is om een aparte rondleiding te kopen. Gratis toegang is ook inbegrepen op de toeristenkaarten met korting in Parijs (Paris City Card en Museum Pass).

Je kan hier een ticket kopen. Kies gewoon een datum en tijdstip.

Hoe een ticket gebruiken?

  • Kies een geschikte datum, tijdstip en aantal tickets. We aanvaarden Visa en Mastercard.
  • Je ontvangt je ticket binnen 24 uur via e-mail. Het duurt meestal maar 15 minuten, maar soms zijn er vertragingen door verschillende tijdzones en feestdagen.
  • Print je ticket uit of download het op je smartphone.
  • Toon je ticket bij de ingang. Aanwijzingen over waar de speciale ingangen zich bevinden, vind je hieronder.

De toegang voor kinderen tot 18 jaar is gratis, maar je moet wel dit gratis ticket reserveren.

Parijs10.nl audiogids voor het Louvre

Het Louvre heeft een officiële audiogids in het Engels, maar die is nogal alledaags en zelfs saai. We bereidden een auteursrondleiding door het museum voor — alle belangrijke meesterwerken op 2 uur tijd. Het is een goed moment om niet vermoeid te raken en veel te leren over Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo. Hoe Venus haar armen verloor, waarom de Franse vrijheid blote borsten heeft, welke complexen Freud in Leonardo vond, heeft Dan Brown gelijk en waar in het museum kan je op vossen jagen? We vertellen je de geschiedenis van het Louvre en laten je zien hoe het paleis er in de koninklijke tijd uitzag. Wil je niet alleen selfies met Mona Lisa, maar ook een heleboel interessante verhalen? Downloaden dan maar!

Beste tijd om naar het Louvre te gaan

Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag
9.00 uur tot 18.00 uur

Vrijdag
9.00 uur tot 21.45 uur

Dinsdag
Gesloten

De ideale tijd om het Louvre te bezoek is ’s morgens. Als je vroeg genoeg bent kan je de glazen piramide zonder wachten betreden. Neem dan ook lekker de tijd om mooie foto’s te maken hier en daal dan af in het ondergrondse deel. De entreetickets zijn de hele dag geldig en het museum is groot genoeg om een dag in rond de struinen.

Mensen die niet van vroeg opstaan houden, kunnen het Louvre het beste bezoeken aan het eind van de middag. Vanaf ongeveer 15.00 uur wordt het al rustiger in het museum. Helaas heb je dan ook maar weinig tijd om het museum te verkennen. Op woensdag en vrij is het museum ook ’s avonds geopend, dan kan je langer genieten van de uitgebreide collectie van het Louvre.

Louvre voor gratis

In januari 2019 heeft het museum aangekondigd dat iedereen gratis toegang heeft op de eerste zaterdag van de maand van 18 tot 21.45 uur. Alleen Sully en Denon vleugels.

De toegang is gratis op 14 juli.

Andere ingangen dan de piramide

De grootste oorzaak van de wachtrij zijn overigens niet alleen de wachttijden voor de kassa’s. Het lijkt soms wel of de wachtrij te wijten is aan de vele veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen om het museum en haar bezoekers te beschermen tegen terreur. De piramide is niet de enige toegang tot het museum. Naast de piramide, kan je het Louvre bereiken door het winkelcentrum «Carrousel du Louvre».

Het winkelcentrum is direct toegankelijk vanuit het metrostation Palais Royal / Musée du Louvre (lijn 1 en lijn 7). Volg de borden en je komt in het mooie winkelcentrum. Je herkent het aan de omgekeerde piramide van glas. Die erg lijkt op de bekende piramide van het Louvre. In het winkelcentrum vind je onder meer een Apple Store, tal van boetieks, restaurants, Starbucks en McDonalds. Tegenover de omgekeerde piramide is de ingang van het Louvre voor groepen en individuele toeristen. Meestal is hier geen wachtrij of is de rij veel kleiner.

De andere ingang naar Carrousel ligt tegenover de uitgang van het metrostation Palais Royal. Steek de weg over, maar niet via de poort (die leidt tot de binnenplaats van de piramide), maar door de glazen deuren. Hier betreed je het Louvre.

Ten slotte kan je het Louvre bereiken via de Jardin des Tuileries. In het gebied aan de voorkant van Carrousel ziet u twee onopvallende ondergrondse ingangen: ze leiden naar de ingang van het Louvre Museum en naar het winkelcentrum.

Veel plezier met je bezoek aan het Louvre!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.