Louvre in 2 uur: de belangrijkste schilderijen en meesterwerken van het museum

Welke grote meesterwerken worden in het Louvre gehouden? Hoe vind je ze in zo’n enorm paleis? En wat moet je zeker bekijken als je het museum voor het eerst bezoekt? Wij zullen antwoord geven op al deze vragen.

Algemene informatie

Het louvre bevindt zich bij het metrostation: Palais Royal – Musée du Louvre

Openingstijden: van 9:00 tot 18:00, tot 21:45 op woensdag en vrijdag, op dinsdag gesloten.

Vroeger raadden we aan om van tevoren een kaartje voor het Louvre te kopen om niet in de rij te hoeven staan aan de kassa. Maar vanaf januari 2020 moet je, om het museum te bezoeken, je bezoek online boeken, d.w.z. een kaartje kopen voor een bepaalde datum en tijd. Je kan hier een ticket kopen:

Het Louvre heeft een officiële audiogids in het Engels, maar die is nogal alledaags en zelfs saai. We bereidden een auteursrondleiding door het museum voor – alle belangrijke meesterwerken op 2 uur tijd. Het is een goed moment om niet vermoeid te raken en veel te leren over Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo. Hoe Venus haar armen verloor, waarom de Franse vrijheid blote borsten heeft, welke complexen Freud in Leonardo vond, heeft Dan Brown gelijk en waar in het museum kan je op vossen jagen? We vertellen je de geschiedenis van het Louvre en laten je zien hoe het paleis er in de koninklijke tijd uitzag. Wil je niet alleen selfies met Mona Lisa, maar ook een heleboel interessante verhalen? Downloaden dan maar!

Mona Lisa

Mona Lisa

Zonder twijfel is de belangrijkste expositie van het Louvre Lisa Gherardini of Mona Lisa, van Leonardo da Vinci. Alle borden van het museum leiden naar dit schilderij. Onder dit meesterwerk in het voormalige paleis werd een hele zaal gekocht door de Japanse televisie. De Mona Lisa zelf heeft een dikke laag pantser. Bij de Mona Lisa zijn altijd twee bewakers en veel toeristen in de buurt. Onthoud dat de Mona Lisa alleen te zien is in het Louvre Museum. Het museumbeheer nam de beslissing om nooit meer de Mona Lisa het paleis uit te nemen.

De Mona Lisa bevindt zich in het deel van Louvre genaamd Denon in de 7e hal van de Italiaanse schilderijen. 

Venus van Milo

Aphrodite van Melos of Venus van Milo is niet minder bekend dan de vorige jonge dame. De auteur is Alexander van Antioch. De hoogte van de godin is 164 cm, de proporties – 86х69х93. Bekende handen van Venus waren al verloren na haar moderne vondst in 1820. Toen was er een discussie tussen de Fransen, die de beeldhouwkunst ontdekten, en de Turken, die het eiland bezaten waarop de Fransen het ontdekten. Dus Aphrodite werd zonder armen achtergelaten.

Venus van Milo is te vinden in het deel van Sully in de 16e hal van Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden.

Nikè van Samothrake

Nike van Samothrake

Nog een beroemde vrouw in het Louvre – Nike van Samothrake. In tegenstelling tot de vorige heldin, verloor de godin niet alleen haar handen, maar ook haar hoofd. Maar de zelfverzekerde stap, vleugels en vooral het gevoel van vliegen zijn bewaard gebleven.

Dit kunstwerk staat op de tweede verdieping van het Louvre in het deel van Denon op de trap voor de galerie van het Italiaanse schilderij en de hal van Apollo.

Stervende slaaf

Nog een beeld, maar al van de Renaissance – Stervende slaaf van Michelangelo. Dit is geen David natuurlijk, maar het verdiend niet minder aandacht.

Het bevindt zich op de eerste verdieping in het deel van Denon, 4e hal van Italiaanse kunstwerken. Daar vindt u ook de Cupido en de Psyche van Canova.

Ramses II

Ramses II

Bij deze stoppen de oudheden van het Louvre niet. De volgende meesterwerk – het beeld van de zittende Ramses II. De Egyptische farao bevindt zich op de eerste verdieping in het deel van Sully, egyptische oudheden, hal 12.

Kortom bezit het Louvre een van de rijkste verzamelingen van de Egyptische oudheden. Bijvoorbeeld het beroemde beeld van de zittende schrijver, je kunt het vinden op de tweede verdieping in het deel van Sully, Egyptische oudheden, hal 12.

Codex Hammurabi

Naast Egypte, heeft het Louvre een opmerkelijke verzameling monumenten van Mesopotamië. De beroemdste onder hen is het Stele Hammurabi, met ’s werelds eerste schriftelijke opname van de wetgeving codex. Het bevindt zich op de eerste verdieping van de Richelieu vleugel, in de 3e kamer.

In aangrenzende kamers, vindt u de beroemde Lamassus van het paleis van Khorsabad vinden.

Franse kunst

Van de schilderijen, is «De kroning van Napoleon I» een van de beroemdste. Gemaakt door de Franse kunstenaar Jacques Louis David. Wat je ook van Napoleon vindt, bekijk dit werk zeker. Het schilderij hangt in de 75e hal in het deel van Franse schilderijen op de 1e verdieping van de galerie Denon.

Daar vindt u andere beroemde monumentale schilderijen van een andere beroemde Franse kunstenaar Eugene Delacroix, bijvoorbeeld «De Vrijheid leidt het volk» en «De Dood van Marat».

Kantwerkster

Meesterwerk. «Kantwerkster» – een van de beroemdste Nederlandse schilderijen van Jan Vermeer. In het Louvre is er een kleine, maar zeer hoogwaardige collectie van Nederlandse schilderijen. Je kunt het schilderij vinden op de derde verdieping van het Richelieu galerij, 38e hal, Holland.

Oude Louvre

Het oude Louvre

U kunt komen bij de vestingwerken van het oude Louvre door eerst via de ingang van Sully te gaan en dan naar de begane grond te gaan. Zoals we al op de site schreven, was er vroeger een middeleeuwse Louvre, waarna die werd vernietigd, in de plaats daarvan werd er een nieuwe Louvre gebouwd. Later werden resten van het oude Louvre gevonden door archeologen en nu kunnen ook toeristen die bekijken. Een prachtig gezicht – dit geruïneerd kasteel!

Napoleon III

U kunt de laatste keizer van Frankrijk Napoleon III natuurlijk niet negeren. Als heerser bezat hij een paar kamers van het voormalige paleis en zijn kamers waren perfect bewaard gebleven tot de hedendaagse dag. Verschillende kamers in de vleugel van Richelieu op de tweede verdieping. Dan kunt u doorgaan met wandelen rond de zalen met een recreatieve atmosfeer van het Empire-tijdperk.

En voor een hapje: het Louvre is zo’n enorm museum dat je gewoon sommige meesterwerken kunt bekijken zonder ze te noteren. Dit gebeurt vooral met de meesterwerken van het Italiaans schilderij in de hal van de Mona Lisa, of ergens in de buurt. Bijvoorbeeld, de Mona Lisa hangt aan de voorkant van het monumentale schilderij «De Bruiloft te Kana» van Veronese, aan de zijkanten van haar meesterwerk aan meesterwerk van Tintoretto en Titiaan. Verschillende schilderijen van Da Vinci zelf hangen in de Galerij van het Italiaanse schilderij, verder van de Mona Lisa af. In dezelfde galerij vindt u Raphael’s Madonna en diverse schilderijen van Caravaggio.

Wij wijzen u er nog een keer op dat u de tickets voor het Louvre museum via deze link kunt kopen, maar als u niet wilt verdwalen kunt u hier een excursie bestellen.

Wij wensen u een leuk bezoek aan het Louvre museum!

» Meer zienDe mooiste musea in Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.