De prijs van een entreeticket voor de Eiffeltoren

Laten we dit artikel beginnen met de belangrijkste informatie: de prijs van een entreeticket.

De enreeprijs is van veel factoren afhankelijk. Voornamelijk welke delen van de toren er bezocht worden. Voor kinderen jonger dan 4 jaar is de belangrijkste attractie van Parijs gratis toegankelijk. Kinderen en jongeren tot 24 jaar krijgen korting.

Prijzen tickets
Volwassenen (25+ jaar)Jongeren (12–24 jaar)Kinderen (4–11 jaar)Tickets
2e verdieping trap ticket€ 11,30€ 5,60€ 2,80kopen
Ticket voor de lift naar de 2e verdieping€ 18,10€ 9,00€ 4,50kopen
Ticket naar de 2e verdieping met de trap en naar de 3e verdieping met de lift€ 21,50€ 10,70€ 5,40kopen
Ticket voor de lift naar de 2e verdieping€ 28,30€ 14,10€ 7,10kopen

De tickets zijn verkrijgbaar via deze link оf kies een aanbieding van onze partners:

De wachtrij bij de Eiffeltoren

  • Als je niet in de rij wilt staan om de Eiffeltoren te beklimmen, kan je het beste een stedentrip boeken tussen november en februari (Valentijnsdag vormt hierop natuurlijk een uitzondering, de Eiffeltoren is een populaire plek voor huwelijksaanzoeken). In de koude maanden van het jaar zijn er nauwelijks tot geen wachtrijen voor la Tour Eiffel. In de zomermaanden is de gemiddelde wachttijd zo’n 2–3 uur. Sta je liever niet in de wachtrij, lees dan ons artikel «Hoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?».
  • Een optie voor onmiddellijke toegang is het boeken van een rondleiding die ook een rondvaart over de Seine. Volg deze link voor meer informatie over dit aanbod. Of je bestelt hier een ticket met voorrang voor toegang tot niveau 2 of de top van de toren.
  • Een ticket met voorrang voor toegang tot de Eiffeltoren (trappenhuis toegang) is inbegrepen bij de Paris City Card. Samen met een ticket voor het Louvre en een cruise op de Seine. Boek deze uitgebreide aanbieding hier.

Overigens zullen er vanaf 2021 geen rijen meer onder de toren staan om het opengewerkte metaal erboven te bewonderen. De Grand Dame is omringd door een hek met draaihekken en men kan alleen nog met een kaartje naar binnen. En dan hebben we het nog niet over het feit dat alle kaartjes nu verkocht worden met een datum en tijd van aanwezigheid (om de bezetting tijdens een pandemie te controleren). Het is dus zeker aan te raden op voorhand je tickets te bemachtigen en niet te wachten tot je ter plaatse bent.

» MEER ZIENParijs Stadskaart

De openingstijden van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren geopend voor bezoekers van 09.30 uur tot 23.45 uur. Avonds is het vaak rustiger bij de Eiffeltoren, daarom is dat een ideaal moment om de toren te beklimmen. Hou er dan wel rekening mee dat het uitzicht anders is dan overdag. De verlichte stad is overigens wel echt een aanrader.

De drukste tijd om de Eiffeltoren te bezoek is vlak na de opening. Voor veel toeristen is de toren waarschijnlijk het eerste monument dat ze bezoeken daardoor is de wachttijd ’s morgen heel hoog.

Hoe vind je de Eiffeltoren

Als je trouwens de Trocadéro lijn 6 neemt en in de richting van Nation gaat, hoor je muzikanten met accordeons midden in de wagon en zie je uit het raam hoe onze hoge schoonheid terwijl je de brug oversteekt.

Welk licht brandt op de Eiffeltoren

Sinds 2000 wordt de Eiffeltoren verlicht door goudkleurige lampen. Soms wordt ter ere van speciale gebeurtenissen de kleur van de verlichting van de Eiffeltoren aangepast. Zo werd de toren bijvoorbeeld blauw verlicht ter ere van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie. Om solidariteit te tonen met vrouwen die lijden aan borstkanker werd de toren een tijdlang roze verlicht. En tijdens Euro 2016 werd de toren verlicht kleuren van de vlaggen van de landen die deelnamen aan het voetbaltoernooi.

De Eiffeltoren wordt elke verlicht met een gouden kleur. Elke uur knipperen deze lichten zo’n drie minuten.

Deze «voorstelling» begint  in de zomer om 10:00 uur en in de winter om 09:00 uur. En gaat door tot 01:00 uur ’s nachts.

Wat staat je te wachten bij de Eiffeltoren?

Als je voor het eerst naar de Eiffeltoren gaat, bereid je dan voor op een verrassing over de grootte ervan. Op de foto ziet hij er elegant uit, maar van dichtbij is hij erg groot. Zo heb je op elke verdieping van de toren wel iets te zien en te doen, de bezichtiging duurt zeker geen 15 minuten.

Er zijn winkels voor allerlei souvenirs in de vorm of afbeelding van de toren en snackbars op het plein onder de toren, op de begane grond en op de tweede verdieping.

1ste verdieping

Het eerste niveau van de toren heeft het meeste plaats. Er is een ruim buitenterras met verschillende snackbars. Je kan er drankjes, ijs, pasta, hamburgers en andere snacks kopen, aan een tafeltje gaan zitten en eten terwijl je geniet van de structuur van de toren.

Er is ook een historische tentoonstelling op deze verdieping met foto’s, diagrammen en interactieve aanraakpanelen die de geschiedenis en de specificaties van de toren gedetailleerd weergeven.

Er is een grote vergaderzaal op de 1ste verdieping die een panoramische film over de toren toont. Een klein fragment van de wenteltrap waarmee Gustave Eiffel naar zijn kantoor op de derde verdieping klom is ook bewaard gebleven.

Ook het beroemde restaurant «58» was hier gevestigd. In 2022 werd het omgedoopt tot Brasserie Madame. Hier moeten tafeltjes vooraf gereserveerd worden (via deze link). Een aparte lift brengt de gasten zonder wachtrijen naar boven.

2de verdieping

Op de tweede verdieping is er ook een buffet, souvenirwinkels, verrekijkers en het Jules Verne restaurant. Dit restaurant heeft 3 Michelin sterren verdiend. Het is nodig om hier een tafel te reserveren, de plaatsen zijn zeer gegeerd en dat komt door het fantastische zicht dat je hier op de stad hebt.

Het is een alom gekende uitspraak van Guy de Maupassant, die op de toren dineerde met de bedoeling de toren niet te zien. En je kan het tegenovergestelde doen en een restaurant kiezen met uitzicht op de Eiffeltoren.

3de verdieping

Boven op de toren staat het kantoor van de hoofdontwerper. Het is zorgvuldig gerestaureerd en is bewoond door zijn wassen tweeling in plaats van de eigenaar zelf. Je kan een 1:50 schaalmodel van de top van de Eiffeltoren in detail bekijken.

Op de hoogte van 276 meter hoor je het lawaai van de stad niet en het eindeloze panorama schept een romantische sfeer. Voor deze gelegenheid is er op de 3de verdieping een kleine bar waar je een glas champagne kan drinken om nog meer van dit moment te genieten.

De prijs van wijn start vanaf € 12 voor een eenvoudige mousserende wijn, tot € 22 voor een roze champagne in een gekleurd glas (100ml glas). Je kan er ook zelfgemaakte limonade drinken.

Besteed tijdens het genieten van wijn aandacht aan de borden van de verschillende kanten van de wereld. Je kan je eigen woonplaats vinden en in die richting kijken.

Waar kan je lekker eten in de buurt van de Eiffeltoren

In de buurt van de Eiffeltoren zijn nauwelijks goede restaurants. De beschikbare eetgelegenheden zijn bovendien schreeuwend duur. Als je hier honger hebt kan je het beste een crêpe of sandwich eten.

In het nabijgelegen Trocadéro zijn meer goede restaurants. En met een beetje geluk kan je op een terras genieten van een goede maaltijd en een geweldig uitzicht op la tour Eiffel. Low budget eten zoals pizzeria’s, kebab en eetcafe’s zijn te vinden in de buurt van het station Bir-Hakeim.

Hotels in de buurt van de Eiffeltoren

Slapen in de buurt van de Eiffeltoren is niet erg praktisch. De hotels in de omgeving zijn prijzig en je bevind je niet in het hart van de stad. Bovendien kan je in andere delen van Parijs ook hotels vinden met een uitzicht op de Eiffeltoren (al moet je hiervoor vaak extra betalen).

Mocht je toch graag in de buurt van de toren verblijven, dan is hier een lijst met hotels in de buurt van de Eiffeltoren.

Bonne chance!