Wat is er te zien in Parijs in 1 dag?

, ,

Ben je voor het eerst in Parijs? En ben je er maar één dag? Maak je geen zorgen! Wij hebben een geweldige route om te wandelen voor je.

Wat kan je allemaal zien in één dag Parijs? Eigenlijk is één dag gewoon te kort om Parijs te zien, maar datzelfde geldt voor drie dagen of een week. De stad is gewoon te groot en bruisend om in korte tijd te bevatten.

» MEER ZIENPARIJS IN EEN WEEK

Wij nodigen je uit om de stad door te lopen en zo de belangrijkste attracties van Parijs te bewonderen. Hier zijn tickets die u zullen helpen om gemakkelijk op de meest populaire toeristische sites te komen.

Wij raden u deze route te voet door de stad aan. U hoeft niet te stressen over vervoer, en u ziet de belangrijkste dingen. En we raden downloaden van onze audiogidsen aan. Ze hebben routes uitgestippeld en interessante verhalen waar je naar kunt luisteren terwijl je loopt. Het is snel, goedkoop, comfortabel en voert u door de beste delen van Parijs in slechts één dag.

» MEER ZIENBESTE PANORAMISCHE PLEKKEN VAN PARIJS

De route die hier wordt beschreven is naar verwachting 6-7 km, maar kan oplopen tot 10 als je een beetje rondwandelt. Houd hier rekening mee bij het maken van uw plannen, want het is veel lopen. Je kunt een makkelijkere route kiezen, zoals met een rivierboot op de Seine of een dubbeldekker tourbus als je niet de hele route kunt of wilt lopen. Kijk naar City Card aanbiedingen die vervoer vanaf de luchthaven, een boottocht en zelfs toegang tot het Louvre omvatten. Dat kan nuttig zijn voor een dagtocht.

De wandeling begint bij het metrostation Cité. Je bent nu op het eiland waar Parijs is ontstaan. Hier staat de beroemde Notre-Dame de Paris. Als je tijd over hebt, kan je ook even binnen kijken. Het wordt momenteel gerepareerd na de tragische brand, dus voorlopig kun je Quasimodo’s huis niet bezoeken, maar je kunt de buitenkant nog wel zien.

» MEER ZIENRESTAURANTS MET HET BESTE UITZICHT OVER PARIJS

La Conciergerie

Zodra je genoeg foto’s hebt gemaakt verlaten we de Notre Dame. Ga voor de ingang staan met je gezicht naar de stad en ga rechtsaf. Loop over de brug en je loopt zo tegen het stadhuis van de lichtstad aan. Een prachtig gebouw, waar bovendien vaak allerlei activiteiten georganiseerd worden zoals: tentoonstellingen, volleybal, schaatsen, of tennis. Vervolg je wandeling, of loop een rondje rond het immense gebouw. Keer dan terug naar de oever van de Seine en loop verder langs de rivier. Let op dit is weer aan de voorkant van het stadhuis!

Na een stuk wandelen zie je aan de linkerkant een kasteel. Dit is La Conciergerie. Hier brachten veel politieke gevangenen hun laatste dagen door  tijdens de Franse Revolutie. Van Marie Antoinette tot en met Robespierre.

Als je doorwandelt verschijnt al snel het Louvre aan je rechterhand. Loop rustig over het plein en maak een selfie met de piramide en de immense wachtrij. Loop vervolgens door naar les Jardins des Tuileries. Via de tuin kom je op het Place de la Concorde. Hier staat onder meer een prachtige Egyptische Obelisk. Een trofee  uit de tijd van Napoleon.

» MEER ZIENLOUVRE IN 2 UUR: DE BELANGRIJKSTE SCHILDERIJEN EN MEESTERWERKEN VAN HET MUSEUM

Loop terug richting de dijk en je komt bij het volgende monument. Het is de herdenkingsplaat voor Lady Di. De plek waar Prinses Diana overleed en inmiddels een bedevaartsoord voor haar fans.

Eiffeltoren

Als je doorloopt, dan zie je vanzelf de Eiffeltoren! Het is een aanrader om door te wandelen tot aan de voet van de toren en dan de ‘klim naar de Trocadero’ te ondernemen. Dat biedt het mooiste uitzicht op het belangrijkste symbool van Parijs.

» MEER ZIENDE 10 BESTE HOTELS MET UITZICHT OP DE EIFFELTOREN

Volgens onze berekeningen neemt deze route een ​​hele dag in beslag. Een dag vol met foto’s, verwondering en natuurlijk wat te eten en drinken.

Heb je nog tijd over, ga dan naar beneden in de metro in het Trocadero station en neem lijn 6 naar het station Charles de Gaulle Etoile. Het is niet ver, slechts 5 à 10 minuten. Je bent dan op de Champs Elysées, tegenover de Arc de Triomphe,  en je kunt nog even genieten van de beroemdste avenue ter wereld .
Wie nog geïnteresseerd is in winkelen of souvenirs kan nog een bezoek brengen aan Montmartre en de Moulin Rouge. Dan is de dag helaas wel echt voorbij!

Geniet van deze wandeling!

» MEER ZIEN10 prachtige steden in Frankrijk op slechts een uur van Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.