Is het het waard om Disneyland Parijs te bezoeken?

Natuurlijk, want meer dan 15 miljoen toeristen bezoeken elk jaar Disneyland Parijs! Veel plezier en adrenaline wordt aan u verstrekt.Dit is de enige plaats waar u naar het kasteel van Doornroosje kunt gaan, verbazingwekkende shows kunt zien, halsbrekende toeren kunt uithalen en al uw favoriete Disney-figuren kunt ontmoeten! Elke meter hier is een ongelooflijk fotomoment, en elk gebouw is recht uit uw favoriete jeugdfilms!

Geloof me, het wordt een gedenkwaardige reis voor iedereen. Disneyland is niet alleen voor kinderen: je zult niet onverschillig kunnen blijven, serieuze volwassenen in het park! Tickets voor Parijs Disneyland vindt u hier.

Koop uw tickets naar Disneyland van te voren

De ticket, die u koopt bij Disneyland Parijs, geeft u het recht om alle attracties in de loop van 1 dag te bezoeken. Dus u koopt een ticket om het park binnen te komen, maar hoeft niet voor de attracties zelf te betalen.

We raden je aan om vooraf tickets voor het park te kopen (zie tickets op deze link).

Je kunt geen kaartje meer kopen bij de ingang.

Over het algemeen worden Disneyland tickets verkocht met een specifieke datum. Als je toevallig een open-datum ticket hebt, moet je je zeker inschrijven voor een bezoek aan Disneyland op een specifieke datum via deze link. Of u kunt hier een datum kiezen en een 1-daags ticket voor 1 park kopen:

Ticket voor Disneyland Parijs + transport vanaf het centrum van Parijs kunt u vinden via deze link.

Wanneer kunt u het best naar Disneyland?

Het seizoen met de minste bezoekers voor Disneyland Parijs is de tijd van november tot maart, met uitzondering van het nieuwe jaar. Het seizoen met de meeste bezoekers — mei tot augustus. In die maanden hebben de kinderen bijna overal vakantie in Europa. Daarom zijn de wachtrijen in die tijd het langst, vooral in het weekend. De beste dagen om Disneyland te bezoeken, volgens ons, zijn de dagen maandag tot en met woensdag.

Voor hoe lang moet u uw reis plannen?

Veel toeristen twijfelen aan hoe lang ze de tijd nodig hebben voor een attractiepark. Om te beginnen bestaat DIsneyland uit 2 parken. En elk park verdient minimaal 1 hele dag de tijd. En dat als er geen rijen zijn. Een hele dag zal genoeg zijn voor een volwassene, maar als u met kinderen bent raden wij aan om 2 of zelfs 3 dagen te nemen.

Waar bevindt Disneyland Parijs zich?

Paradoxaal genoeg ligt Disneyland Parijs buiten Parijs. Om precies te zijn, bij het station RER Marne-la-Vallée in het vijfde transportgebied. Vanaf het centrum van Parijs tot Disneyland Parijs neemt de rit met het openbaar vervoer ongeveer 40 tot 60 minuten. Met de taxi iets minder. Vergeet dit niet mee te rekenen bij het plannen van uw dag. Meer over hoe u bij het attractiepark komt hebben wij in ons artikel geschreven.

Waar is het beter om dicht bij het park te verblijven?

Uiteindelijk, als u hebt besloten om 2–3 dagen te blijven, kunt u beter een hotel uitzoeken dichtbij of zelfs in het park. Plus het feit dat het park voor bewoners in de buurt een uur eerder open gaat, dan kunt u dus een paar attracties bezoeken zonder wachtrij. U kunt dan rustig tot en met de avondshow blijven en hoeft dan niet te haasten naar uw hotel in Parijs. Via deze link kunt u hotels in de buurt van Disneyland Parijs vinden.

Disneyland Parijs: zoek hier een goed hotel

Waarom in een hotel in de buurt van Disneyland?

Disneyland ligt, zoals we hierboven al schreven, niet in Parijs zelf. De reis kost tijd, en als de RER-lijn werkt of er een staking is, zul je een taxi moeten bellen.

  • Je kunt zonder zorgen 2 of 3 dagen in Disneyland doorbrengen en alle parken bezoeken.
  • Je kunt ’s middags snel terugkeren naar het hotel als de kinderen een dutje nodig hebben of als je zelf een pauze wilt. Met een korte pauze kun je wachten op zowel de parade der helden als de avondshow.
  • Veel hotels voorzien hun gasten van extra fast passes, en voor gasten van het Disneyland Park zelf gaat een uur eerder open. Dat wil zeggen dat u sommige attracties kunt bezoeken zonder in de rij te staan.
  • Hotels in Disneyland is een voortzetting van het verhaal. De inrichting van de kamers, de restaurants, het eten zelf — alles is thematisch en verbaast zelfs volwassenen, en niet te vergeten kinderen. Samen met Disneyland worden hotels voorbereid op verschillende feestdagen. Met Kerstmis bijvoorbeeld verschijnt in elke kamer een kleine kerstboom.

Het nadeel van hotels in Disneyland is natuurlijk de prijs. Maar vaak zijn de kosten van de kamer niet hoger dan de prijs van een vergelijkbaar hotel in het centrum van Parijs. Kijk en vergelijk de prijzen van verschillende hotels rond Disneyland. De keuze is aan u.

Disneyland Kaart

Bij de ingang van het park kun je een papieren boekje krijgen met een plattegrond en het schema van de evenementen voor de huidige dag. Maar het is veel handiger om alles op je smartphone te hebben. Installeer van tevoren de Disneyland app zodat je gemakkelijk door de parken kunt navigeren, het showschema weet en overal op tijd bent.

Welke attracties in Disneyland Parijs zijn het meest interessant?

Zoals we al hebben gezegd, bestaat Disneyland Parijs uit twee parken. En iedereen zal er voor zichzelf iets interessants vinden. Beide parken zijn verdeeld in zones geassocieerd met Disney films of cartoons. Sommige mensen houden van het Indiana Jones gebied, en sommigen zullen het Pirates of the Caribbean gebied leuker vinden. De klassiekers zijn Mickey Mouse en zijn vrienden. Maar volgens ons is de coolste rit in Disneyland Parijs een kosmische achtbaan op het gebied van Jules Verne. Maar niet iedereen heeft de nieuwe attracties met Iron Man en Captain Marvel geprobeerd, die op 20 juli 2022 zijn geopend.

Wat zijn de fastpass in Disneyland?

De meest populaire attracties in Disneyland Parijs hebben fastpass. Samen met je toegangskaart neemt u een extra ticket voor een snelle wachtrij naast het gratis attracties bezoeken. Dit kaartje zal de tijd aangeven wanneer u kunt komen en best snel de attractie in kunt. Zo bespaart u tijd en u kunt uw dag precies zoals u wilt plannen. In de Disneyland app kun je zulke fastpasses kopen voor elke attractie, zelfs als je je gratis kans al gebruikt hebt.

Zijn alle attracties in Disneyland Parijs veilig?

Attracties in Disneyland zijn beroemd om hun veiligheid. Een paar keer in meer dan 30 jaar tijd ging het even mis bij sommige attracties, maar zonder slachtoffers. Dus u kunt u daar geen zorgen over maken. Veel plezier en adrenaline wordt aan u verstrekt.

Kunt u in Disneyland eten?

In Disneyland kunt u eten, slapen en een hoop souvenirs kopen. Echter is het eten hier duurder dan in Parijs en wordt voornamelijk vertegenwoordigd  door de Amerikaanse hotdogs en broodjes. En tafels in goede restaurants moeten vooraf gereserveerd worden (bijvoorbeeld in de app). Sommige Fransen nemen zelf eten mee, om geen extra geld te verspillen.

Wij wensen u een fijn Disneyland bezoek!