De Moulin Rouge in Parijs: 10 tips voor een bezoek aan het Cabaret

, ,

De Moulin Rouge is niet alleen een wereldberoemd cabaret – voor veel toeristen is het een symbool van Parijs. “De Moulin Rouge” werd in 1889 geopend in de wijk Montmartre. Zijn eigenaardigheid was dat zowel mensen uit de middenklasse als uit de high society, zoals Oscar Wilde, Sigmund Freud en zelfs de Prins van Wales, kwamen kijken naar de show.

De Moulin Rouge Show en de Franse Cancan

Het hoogtepunt van de Moulin Rouge is de beroemde Franse cancan (natuurlijke quadrille). Deze dans werd in 1850 uitgevonden door Céleste Mogado. De cancan schokte het publiek zo dat het cabaret meteen beroemd werd, niet alleen in Parijs, maar ook buiten Frankrijk. De post-impressionistische kunstenaar Toulouse-Lautrec beeldde de dans af op de affiches en uithangborden van het cabaret.

De shows van de Moulin Rouge zijn wereldwijd bekend en alle schoonheden van de hoofdstad verzamelen zich hier. Professionele dansers, veren, glitter, fanfare – dit is wat de sfeer van de Moulin Rouge echt uniek maakt. Tussen de voorstellingen door kan het publiek genieten van circustrucs, clowns en goochelaars. Eenmaal in de Moulin Rouge is het onmogelijk je niet onder te dompelen in de felle kleuren, het lawaai, het plezier en de sfeer van een echt Frans cabaret.

Hoe toegangskaartjes kopen voor de Moulin Rouge

Je kan een toegangskaartje voor de Moulin Rouge kopen aan de kassa van het cabaret of online. We merken op dat wanneer je bij de kassa komt, het bijna een zekerheid is dat er voor vandaag en morgen geen toegangskaartjes meer zijn. Daarom is het beter je voor te bereiden en online kaartjes te kopen. Je kan dat doen op de officiële website of hier. De prijzen zijn hetzelfde, waar je ze ook koopt.

Moet ik een toegangskaartje met champagne kopen?

DE MOULIN ROUGE IN PARIJS: 10 TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN HET CABARET

Het Cabaret Moulin Rouge is de grootste verbruiker van champagne ter wereld. Je kan alleen een kaartje voor de show kopen, dat kost vanaf 100 euro (vanaf 87 euro tijdens promoties). Maar iedereen raadt aan een toegangskaartje te kopen voor 115 euro, waarbij je een halve fles champagne per persoon krijgt. Als je maar één toegangskaartje koopt, brengen ze je een flesje van de echte Franse drank.

Het moet gezegd worden dat in de sfeer van het cabaret, met iedereen om je heen die champagne drinkt, het moeilijk is om te weerstaan aan verwennerij. Maar drankjes kosten binnen twee keer zoveel als wanneer je ze vooraf aan je toegangskaartje toevoegt. We raden dus wel toegangskaartjes met champagne aan.

Het toegangskaartje voor de Moulin Rouge begint vanaf 100 euro. Een kaartje voor de show samen met een halve fles champagne kost ongeveer 115 euro per persoon, en met dinerreservering is het ongeveer 190-240 euro (afhankelijk van het menu). Deze prijzen zijn niet geldig op oudejaarsavond.

» MEER ZIEN3 dagen in Parijs: 5 reisroutes

Wat dacht je van een diner in de Moulin Rouge?

Het Moulin Rouge cabaret heeft een heel goed restaurant. Als je een speciale date hebt of gewoon een druk schema, hoef je voor de voorstelling niet ergens te gaan eten. Boek je toegangskaartjes met diner. De dinertafels staan trouwens dichter bij het toneel.

Het diner wordt geserveerd in drie verschillende categorieën die in prijs variëren van €190 tot €235, maar elk menu is inclusief champagne. Wil je meer informatie? Bekijk de aanbiedingen hier.

Moet ik vooraf toegangskaartjes voor de Moulin Rouge kopen?

Het is uitzonderlijk dat iemand nog dezelfde avond een toegangskaartje kan kopen. Meestal zijn er minstens de volgende dagen geen kaartjes voor de Moulin Rouge te krijgen. En sommige specifieke data – oudejaarsavond of 14 februari – zijn een paar maanden van tevoren uitverkocht, ook al zijn ze duurder. Reserveer de data die je wenst zodra je kan.

Er is nog een reden om vooraf toegangskaartjes te kopen. Er zijn geen vaste zitplaatsen. Bij aankomst in de Moulin Rouge word je naar je tafel begeleid. Het is duidelijk dat de meest VIP bij het podium zitten, daarna degenen die een voorstelling met diner geboekt hebben. De rest zit meestal afhankelijk van wanneer ze hun toegangskaartje kochten. In het algemeen geldt: hoe vroeger hoe beter.

Maak jezelf mooi! Ontdek de kledingvoorschriften van de Moulin Rouge

DE MOULIN ROUGE IN PARIJS: 10 TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN HET CABARET

Er is geen strikte dresscode in de Moulin Rouge, maar er wordt door de beheerders sterk aangeraden je elegant te kleden. Dat betekent een avondjurk voor vrouwen en een pak voor mannen. De Moulin Rouge is misschien wel een van de enige plaatsen in Parijs waar je een avondjurk en sieraden moet dragen. In het algemeen lijkt cabaret bijna op het theater. Trek nette kleren aan om je niet als een zwart schaap tussen geklede mensen te voelen.

Natuurlijk zie je verschillende soorten kledij en veel groepen toeristen zijn misschien wat nonchalanter gekleed. Je komt er nog wel in als je een spijkerbroek draagt, maar een korte broek kan een probleem zijn.

Mag ik kinderen meenemen naar de Moulin Rouge?

Officieel zijn kinderen ouder dan 6 jaar toegestaan. Maar, hoogstwaarschijnlijk zullen kinderen zich vervelen. De voorstelling zelf is bedoeld voor een meer volwassen publiek. Zoals je je kan voorstellen, kunnen tieners geïnteresseerd zijn. Ondanks de kostuums van de dansers is de voorstelling meer artistiek dan erotisch. Deze voorstellingen werden als onzedelijk beschouwd in de puriteinse tijd van het Victoriaanse tijdperk, maar zijn naar hedendaagse maatstaven niet expliciet.

Ons advies: kom met z’n tweeën of met vrienden. Disneyland is beter voor kinderen.

Hoe ga je naar het Moulin Rouge Cabaret

Moulin Rouge geeft twee voorstellingen per avond, om 21 en 23 uur. Je moet minstens 30 minuten voor de aanvang aanwezig zijn. Het diner begint nog vroeger, om 19.00 uur. Elk van de voorstellingen duurt ongeveer anderhalf uur. Je kan het cabaret met het openbaar vervoer bereiken. Het ligt vlak bij het metrostation Blanche (lijn 2) of je kan er per taxi naartoe.

Buchen Sie ein Hotel in der Nähe von Le Moulin Rouge

Na de voorstelling: de rosse buurt

DE MOULIN ROUGE IN PARIJS: 10 TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN HET CABARET

Je verlaat de Moulin Rouge om 11 uur of zelfs 1 uur ’s nachts (afhankelijk van naar welke voorstelling je gaat). En je loopt naar buiten, het epicentrum van “de Wallen” van Parijs in. Het is niet één van de gevaarlijke wijken van Parijs, maar het is nog steeds heel extravagant.

Na een vroege voorstelling op een doordeweekse dag en op zondag of zaterdag kan je de metro gebruiken, die rijdt tot 1 uur ’s nachts op doordeweekse dagen en tot 2 uur ’s nachts op vrijdag en zaterdag. Het dichtstbijzijnde station is Blanche. In andere gevallen kan je een taxi gebruiken.

Als je een VIP avond in het cabaret boekt, is de pendeldienst inbegrepen.

» MEER ZIENDE GEVAARLIJKE HOEKJES VAN PARIJS: WAAR JE HET LIEFST NIET ALS TOERIST GAAT

Is de Moulin Rouge het enige cabaret in Parijs?

De Moulin Rouge is niet het enige cabaret in Parijs. Er is ook het cabaret Le Lido op de Champs Elysees en de Crazy Horse. Beide cabarets brengen voorstellingen die even goed zijn als de Moulin Rouge en soms zelfs beter. Maar het is de Moulin Rouge die de unieke historische plaats blijft waar men al 130 jaar zingt, danst, drinkt en van het leven geniet!

» MEER ZIENHET BEROEMDSTE CABARET VAN PARIJS

Is een bezoek aan de Moulin Rouge wel de moeite waard?

DE MOULIN ROUGE IN PARIJS: 10 TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN HET CABARET

Goede vraag. Het is duur en er komt niet veel erotiek in voor, veel minder dan je in een stripclub zou zien. Maar dat is het nu juist: het is een cabaret. Het is een historische voorstelling en een unieke locatie. Nergens anders wordt het opgevoerd en als dat wel gebeurt, is het maar een imitatie. Stel je voor dat Edith Piaf op dit podium begon. Het publiek bestond uit kunstenaars, dichters, prinsen en koningen, die allemaal hier kwamen om te genieten van deze zwierige Franse cancan. En wat is er meer Frans dan de Moulin Rouge? De meisjes, het dansen, de onderrokken gekleurd als de Franse vlag, de champagne – het is er allemaal.

Video’s en foto’s maken bij de Moulin Rouge

Officieel is het maken van video’s en foto’s van de show niet toegestaan. Als de medewerkers het merken, pakken ze je camera of smartphone af. Geniet dus persoonlijk van het moment. Je kan ook een video bekijken op onze website.

 

Geniet van je avond in de Moulin Rouge!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.