Geld besparen: waar kunt u de goedkoopste souvenirs kopen in Parijs?

, ,

De grootste vraag voor alle toeristen die naar Parijs reizen is waarschijnlijk: waar kan ik de beste souvenirs kopen? We laten u de vijf beste plaatsen zien om souvenirs te kopen in Parijs.

» MEER ZIENDE BESTE WINKELS IN PARIJS

De goedkoopste sleutelhangers in Parijs

Eerste tip: pas op voor de opdringerige verkopers in de buurt van grote attracties. Allereerst is daar alles ongelooflijk duur, en ten tweede is de keuze niet erg groot. Bovendien wordt u daar vaak gewoon opgelicht. De enige uitzondering op deze regel zijn de handelaren die sleutelhangers van de Eiffeltoren verkopen aan de voet van de Eiffeltoren. Maar val niet voor de handelaren die de toeristen benaderen terwijl ze wachten op de Eiffeltoren. Ga liever naar het hart van de Champ de Mars. Daar vindt u ook winkels met leveranciers. Als u met hen onderhandelt, kunt u soms 6 sleutelhangers krijgen voor 1 €. Over het algemeen vindt u de goedkoopste sleutelhangers in Parijs.

Waar zijn de souvenirs het goedkoopst?

Winkels rond de Notre-Dame

Tweede tip: voor min of meer gebruikbare souvenirs zoals T-shirts met uitzicht op Parijs, notebooks of kopjes, zijn de winkels rond de Notre-Dame een goede optie. Er is daar veel concurrentie, dus de prijzen zijn redelijk laag en de keuze is erg groot. Pas op voor Île Saint-Louis, waar souvenirprijzen omhoog schieten.

Naast de winkels rond de Notre-Dame worden ook de souvenirwinkels in Montmartre genoemd, die ook voor een kleine prijs een grote selectie bieden. Het kopen van souvenirs in Rue de Rivoli is tenslotte ook erg handig. De meeste winkels bevinden zich hier onder de arcades van de huizen tegenover het Louvre, zodat u het aangename met het nuttige kunt combineren: maak een wandeling langs het museum en koop souvenirs voor uw vrienden.

Waar u het beste geen souvenirs koopt is bij de kiosken op de Place de Trocadéro, op de Champs Élysées en aan de uitgang van de Tuileries. Er is slechts een kleine selectie van producten en vrijwel geen concurrentie, waarvan de handelaren graag profiteren, om de prijzen dienovereenkomstig te verhogen.

Souvenirs in musea

Souvenirs in musea

Derde tip: sommige souvenirs kunnen alleen worden gekocht in de officiële museumwinkels. Koelkastmagneten, bijvoorbeeld met schilderijen uit het Louvre, Orsay en het Centre Pompidou, kunnen alleen in de winkels van deze musea worden gekocht. Over het algemeen zijn er veel musea in Parijs. Je zult waarschijnlijk de nationale musea zoals het Louvre en het Orsay museum bezoeken, maar ook andere staatsmusea zoals de Sainte-Chapelle, de Invalides en anderen zijn de moeite waard. De selectie van souvenirs is afhankelijk van het museum waarin u zich bevindt. Alle musea van hetzelfde type hebben vergelijkbare prijzen voor de souvenirs, maar de selectie van items is afhankelijk van het museum.

In het Orsay museum zal u waarschijnlijk notitieboeken vinden met Monet-afbeeldingen, in het Louvre met de Mona Lisa en in het Guimet-museum voor Aziatische kunst op de omslag van deze notebook vindt u meer een Chinees sieraad. Zoals u zich misschien kan inbeelden, is de prijs van deze “officiële” souvenirs iets hoger dan die op straat en in de souvenirwinkels, maar de kwaliteit is veel beter.

Houd er ook rekening mee dat als u bepaalde evenementen, festivals of concerten bijwoont, u niet de bijbehorende officiële souvenirs op straat kunt kopen. Dit geldt met name voor de French Open in het Stade Roland Garros. De truien van de Tour de France kosten echter, zelfs als ze worden verkocht in souvenirwinkels, overal evenveel.

We wensen je een prettig winkelen in Parijs en een goede reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.