» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Louvre tickets: Hoeveel ze kosten en waar je ze kunt kopen

Louvre tickets: Hoeveel ze kosten en waar je ze kunt kopen

Het Louvre is het grootste kunstmuseum ter wereld. De voormalige koninklijke residentie is nu niet alleen trots op zijn architectuur, maar ook op zijn 300.000 stukken tellende collectie, waaronder zijn kroonjuwelen: de beroemde Mona Lisa, Venus de Milo, Vrijheid die het volk leidt en andere meesterwerken. Als je ze wilt zien en er meer over wilt weten, download dan hier onze tour en audiogids van het Louvre. En we vertellen je ook hoe je tickets kunt kopen.

Louvre kaartjes online kopen

Vanaf 2020 zal het Louvre alleen nog kaartjes verkopen met de datum en tijd van het bezoek. Het is niet verwonderlijk dat de kaartjes vaak twee weken van tevoren uitverkocht zijn. Wil je zeker zijn dat je het museum kan bezoeken, reserveer dan de kaartjes vooraf online.

Je kunt kaartjes kopen op de officiële site van het museum of bij partnerbedrijven. De prijs is in beide gevallen hetzelfde. Een van de meest betrouwbare bedrijven kun je vinden door de link te gebruiken. Bij je aankoop krijg je een e-ticket en instructies van het officiële toeristenbureau in Parijs.

Kinderen onder de 18 hebben gratis toegang tot het museum. De toegang is ook gratis voor studenten tot 26 jaar die in de EU wonen. Elke eerste zondag van de maand van oktober tot maart is de toegang gratis. Zelfs voor een gratis bezoek aan het museum moet je echter nog steeds online reserveren.

Elke eerste zaterdag organiseert het museum gratis «nocturnes». Van 18.00 tot 21.45 uur kan je het Louvre gratis bezoeken. Maar je moet je gratis kaartje nog wel vooraf online reserveren.

Audiogids Louvre in het Engels

Volg deze link en je vindt onze audiogids van het Louvre in het Engels. De audiogids duurt twee uur en leidt je langs de beroemdste kunstwerken ter wereld en geeft je er leuke informatie over. Je ziet niet alleen de kunst, maar je zult het ook beter begrijpen. Er staat je veel nuttige, interessante en soms grappige informatie te wachten. En het belangrijkste is dat je in je eigen tempo van het Louvre kunt genieten en de band op elk moment kunt pauzeren of iets opnieuw kunt beluisteren.

Hoe geraak je tot bij het Louvre

Het Louvre ligt in het centrum van Parijs, aan de Rue Rivoli. Het dichtstbijzijnde metrostation is Palais-Royal / Musee du Louvre, vanwaar je in het museum kunt komen.

Louvre tickets: Stadskaart Parijs

Openingsuren Louvre

Het Louvre is elke dag open behalve dinsdag.

Op maandag, donderdag en zaterdag is het museum open van 9.00 tot 18.00.

Op woensdag, vrijdag en zondag van 9.00 tot 21.45.

Het museum is gesloten op kerkelijke en nationale feestdagen, zoals 1 mei, 25 december en 1 januari.

Hoeveel tijd heb je nodig in het Louvre?

Het Louvre is 200.000 vierkante kilometer groot. Het museum is verdeeld in thematische zones. Er zijn plaatsen voor Egyptische, Romeinse, Franse, Oudgriekse, islamitische en westerse kunst. Als je alle stukken wilt zien, heb je minstens drie dagen nodig. Maar je kunt de belangrijkste stukken in 2 uur zien.

Als je geïnteresseerd bent in kunst, raden wij je ook aan naar het Orsay museum (tickets hier) en het Pompidou centrum voor moderne kunst (tickets hier) te gaan.

Geniet van je tijd bij het Louvre!