Opera Garnier in Parijs. Hoe op de show te krijgen?

, ,

De Opéra Garnier is het operagebouw in Parijs. Het is één van de meest populaire en bekende Franse theaters. Het gebouw is in 1861 in opdracht van Napoleon Bonaparte ontworpen door Charles Garnier. Het indrukwekkende gebouw en bijbehorende plein trekt de aandacht van liefhebbers van kunst en architectuur van over de hele wereld. De Opera is vooral bekend van het boek «The Phantom of the Opera», een roman die werd geschreven door Gaston Leroux.  Het boek gaat over een misvormd wezen dat rondspookt in het operagebouw.

De bouw van het monument duurde meer dan tien jaar. Het operagebouw is versierd met veel bladgoud, fresco’s en marmer. In 1964 heeft de bekende Franse schilder Marc Chagall het plafond opnieuw beschilderd. Dit alles maakt het monument zeer zeker een bezoek waard.

De Opera Garnier is trouwens heel gunstig gelegen. Het ligt in het 9de arrondissement van Parijs, vlakbij het Louvre, de Champs-Elysées en Montmartre. Vlak achter de Opera liggen de winkelgalerijen Prentham en Lafayette, dus het is ook een plaats om lekker ontspannen te winkelen. Het 9de arrondissement is zowel praktisch als veilig en er zijn veel hotels aan redelijke prijzen.

Boek een hotel dichtbij de Opéra Garnier

Uitstapjes naar de Opera Garnier

Opera Garnier in Parijs

In het operagebouw worden tegenwoordig voornamelijk balletvoorstellingen gehouden. Maar de Opéra Garnier is niet alleen open voor bezoekers aan één van de vele balletvoorstellingen, het is namelijk ook geopend voor bezoekers. Er worden dagelijks speciale rondleidingen georganiseerd. Deze vinden plaats tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

De entree bedraag € 14 voor volwassenen, € 9 voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen de opera gratis bezoeken. De audiogids kost € 6,50 extra.

Hier kan je je aanmelden voor individuele excursie.

Hoe kom je bij de Opera Garnier?

De Opéra Garnier is het eenvoudigst te bereiken met de Metro: stap uit bij station Opéra station of neem lijn A van de RER tot aan het Auber station. De volgende buslijnen stoppen ook bij opéra Garnier: 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 81 en 95.

Hoe kan ik een ticket voor Opera Garnier kopen?

Opera Garnier in Parijs. Hoe op de show te krijgen?

Toegangsbewijzen voor Opéra Garnier zijn verkrijgbaar bij de kassa’s of op de officiële website van het theater. De entree bedraagt tussen de 10 en 200 euro. Afhankelijk van de voorstelling die bezocht wordt. Op de website van de Opera kan je zien welke voorstellingen gepland zijn en wat de prijzen zijn.

Houd er wel rekening mee dat entreetickets snel uitverkocht zijn. Een voorstelling is vaak meer dan een jaar van te voren al uitverkocht.

Ben je niet in de gelukkige omstandigheid dat je een ticket hebt weten te bemachtigen. Wees niet getreurd er is altijd nog een kleine kans om op het laatste moment nog een kaartje te kopen. Anderhalf uur voordat een voorstelling begint worden alle retour gegeven tickets verkocht. Bovendien worden er elke voorstelling 32 kaartjes apart verkocht. Deze 32 kaartjes wordt “De Galerij” genoemd en kosten 6-8 euro. Als je kans wilt maken op zo’n ticket, zorg dan dat je drie uur voordat een voorstelling begint bij het theater bent.

Opera Garnier is een echte plaats van gezelligheid en ideaal voor het ontmoeten van mensen uit de high society. Sommige mensen geloven nog steeds in de geest van Eric (het spook van de Opera) daarom blijft loge № 5 altijd leeg.

» MEER ZIENDe 33+ hoogtepunten van Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.