Beste panoramische plekken van Parijs

, ,

Je moet Parijs gewoon van bovenaf zien om de schoonheid van de stad echt te kunnen waarderen. Hier zijn 9 uitkijkpunten waar je de skyline en de daken van Parijs kan bewonderen. We wensen je helder weer voor maximaal zicht!

» MEER ZIENWat is er te zien in Parijs in 1 dag?

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het beroemdste observatiedek van Parijs. Hij heeft drie verdiepingen. De 1ste verdieping ligt op 57 m, de 2de op 115 m en de 3de verdieping is ongeveer 300 m hoog. Liften brengen je naar elke verdieping. De eerste en tweede verdieping kunnen ook te voet bereikt worden als je dat wilt en dat is goedkoper. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de tweede verdieping.Beste panoramische plekken van ParijsOp de eerste en tweede verdieping zijn restaurants waar je kan lunchen of dineren terwijl je het gevoel hebt dat je over Parijs zweeft. Bezoekers van restaurants kunnen de toren beklimmen zonder in de rij te hoeven staan via een aparte ingang. 

» MEER ZIENLunch en diner aan de Eiffeltoren

De kosten voor het beklimmen van de Eiffeltoren bedragen van 5 tot 27 euro, afhankelijk van de verdieping, de manier en de leeftijd van de bezoeker. Een overzicht van de tarieven vind je hier. Je kan hier een toegangskaartje kopen en lunch en diner op de Eiffeltoren boeken via deze link.

» MEER ZIENHoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?

Toren van Montparnasse

Beste panoramische plekken van ParijsDe klim naar het dak van de enige wolkenkrabber in Parijs duurt 38 seconden met de lift. De toren is in hoogte vergelijkbaar met de Eiffeltoren (ongeveer 200 m) en er zijn minder wachtrijen. We raden aan de Montparnasse toren ’s avonds te bezoeken om de lichtjes van Parijs en de verlichting van de Eiffeltoren te zien. Het kost tot 18 euro. Je kan vooraf kaartjes voor Montparnasse kopen via deze link.

» MEER ZIENDe toren van Montparnasse: tickets, geschiedenis, tips

Montmartre

Beste panoramische plekken van ParijsHet hoogste natuurlijke punt van Parijs biedt het mooiste uitzicht over de stad, zonder traliewerk en glas dat in de weg zit. De hoogte van de heuvel is 130 m. Je kan te voet klimmen (222 treden), met de kabelbaan meerijden of een bus nemen. De prijs van het vervoer bedraagt 1,90 euro (alle Parijse passen zijn geldig).Wil je nog hoger komen? Klim onder de koepel van de Sacre Coeur Basiliek. Het kaartje kost 7 euro. Je moet op eigen houtje 300 trappen op, maar het uitzicht is de moeite waard als je de klim aankan.

» MEER ZIENDe 11 hoogtepunten van Montmartre

De Arc de Triomphe

Beste panoramische plekken van ParijsUitstekende vergezichten over Parijs ontsluiten zich voor je vanaf de Arc de Triomphe. De Eiffeltoren ziet eruit alsof je hem met je hand kan vastpakken. Hij is 50 m hoog en je moet te voet gaan. De kosten voor een bezoek aan het dak en het museum bedragen 15 euro. Kaartjes zijn te vinden via deze link.

» MEER ZIENArc de Triomphe in Parijs

Centre Georges Pompidou voor Hedendaagse Kunst

Beste panoramische plekken van ParijsHet centrale gedeelte van Centre Pompidou is 45 m hoog. Een toegangskaartje voor de tentoonstelling kost tot 14 euro, maar je kan alleen het dak bezoeken voor slechts 5 euro. Je kunt te voet naar boven, met de lift en met doorzichtige roltrappen. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Notre Dame en de Sacre Coeur.Op de bovenste verdieping van het centrum is het beroemde Georges Restaurant, dat ook een prachtig uitzicht heeft, maar tafels reserveer je het best van tevoren.

» MEER ZIENDie besten Restaurants mit Blick auf den Eiffelturm

Instituut voor de Arabische Wereld

Beste panoramische plekken van ParijsDit gebouw biedt het beste uitzicht op de Notre Dame de Paris en het is helemaal gratis! Het is een geweldig uitkijkpunt als je geld wilt besparen. De Parijzenaars zelf hebben vaak afspraakjes op deze mooie plek.Adres:

1 Rue des Fossés Saint-Bernard, Metrostation: Jussieu

» MEER ZIENEen rondvaart door Parijs over de Seine

Lafayette en Printemps

Beste panoramische plekken van ParijsOp de daken van de winkels Lafayette en Printemps krijg je de kans om de stad van bovenaf te bekijken. Als je moe bent van het winkelen, klim je naar de bovenste terrassen. Hier vind je prachtige uitzichten op de Eiffeltoren, het Operahuis en de omliggende huizenblokken. Op het dak van de galerie Printemps kan je koffie drinken in een klein café of gewoon op een bankje zitten en even uitrusten. In Galleries Lafayette zijn er restaurants en self-service cafés op de bovenste verdieping en een ijsbaan in de winter.

Grand Arch Defence

De grote boog in de zakenwijk La Defence is niet zomaar een enorm monument. Er is een tentoonstellingsgalerij en café in en op het dak is een ruim observatiedek dat over heel Parijs uitkijkt. De invalshoek is interessant omdat de Champs-Elysées onder je vandaan komt. Je ziet de volledige beroemde boulevard van begin tot eind.De hoogte van het gebouw is 111 m. De beklimming van de boog kost 14 euro. De kaartjes kunnen hier vooraf gereserveerd worden.

» MEER ZIENAls je alles gezien hebt: 20 dingen om te doen in Parijs

Ballon de Paris

De ballon in het Citroën Park biedt zijn passagiers een prachtig uitzicht op Parijs, de Eiffeltoren en de Seine, maar alleen bij goed weer. De ballon stijgt tot 150 m, met een vluchttijd van 10 minuten. Hij kost 14 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Uitmuntende vergezichten zijn gegarandeerd!Metrostation: 

Javel — André Citroën

» MEER ZIENEen ballonvaart boven Parijs

 

Geniet van schitterende vergezichten over Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.