Arc de Triomphe in Parijs

, ,

De Arc de Triomphe is één van de beroemdste symbolen van Parijs en Frankrijk. De triomfboog staat op de Place Charles de Gaulle aan het einde van de Champs Elysées.

Zicht vanaf de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe biedt één van de mooiste uitzichten over Parijs. Bovendien is er op het monument niks wat het uitzicht bederft. Er is hier geen raster, plexiglas of iets dergelijks. Vanaf de triomfboog heb je een mooi uitzicht op de Eiffeltoren, de Champs-Elysées en La Défense.

Reserveer uw tickets op voorhand:

Je kunt de Arc de Triomphe ook ’s avonds beklimmen en dat is misschien zelfs nog beter dan overdag. Je kan het aan het begin van de avond doen, als de Eiffeltoren begint te fonkelen en het uitzicht op Parijs 100 keer romantischer en interessanter wordt.

» Meer zienLopen langs de Champs Élysées!

De omgeving rond de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe ligt in het 8ste arrondissement van Parijs. Het is een welvarende en rustige wijk van de stad. Enerzijds zijn er veel luxe 5-sterren hotels in de buurt van de Champs-Elysées (we stelden een speciale lijst samen). Anderzijds kan je, als je goed zoekt, hotels voor een redelijke prijs vinden in het centrum van de stad. Bovendien is deze locatie in de stad zeer luxueus.

Boek een hotel in de beste wijk van Parijs

Geschiedenis

De opdracht voor het bouwen van de triomfboog werd in 1806 gegeven door Napoleon Bonaparte. Hij gelaste de bouw van de Arc de Triomphe na zijn glorieuze zege op het Oostenrijks-Russische leger tijdens de slag bij Austerlitz. De bijna 50 meter hoge en 45 meter brede boog werd ontworpen naar het voorbeeld van de triomfbogen uit de Romeinse tijd. De bouw van de Arc was pas 30 jaar later klaar. Toen had Frankrijk de oorlog verloren en was Napoleon inmiddels al overleden.

Tegenwoordig is de Arc de Triomphe een symbool van Parijs. En wordt het enkel nog gebruikt als monument en tijdens militaire parades. Oudejaarsavond wordt ook in de buurt van de Arc de Triomphe gevierd.

» Meer zienHoe is het om Kerst en Oud & Nieuw te vieren in Parijs?

Architectuur

Arc de Triomphe

Behalve van historische en symbolische waarde is de Arc de Triomphe ook een architectonisch meesterwerk. De ontwerper, Jean-François Chalgrin liet zich inspireren door de ontwerpen van de oude Romeinse triomfbogen. De Arc is 49 meter hoog, 44 meter breed, 29 meter lang en rijk gedecoreerd. Op de boog bevinden zich vier beelden die de belangrijke gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis uitbeelden: Marseillaise, Vrede, Weerstand en de Triomf van 1810.

Aan de binnenkant zijn de namen van meer dan 500 belangrijke Franse generaals gegraveerd. Boven de boog zijn 30 schilden aangebracht die de belangrijkste overwinning van de keizer symboliseren. De Arc is omring door 30 sokkels, die met ketens aan elkaar verbonden zijn. Deze symboliseren de 100 dagen die tussen zijn ontsnapping van het eiland Elba tot aan zijn nederlaag bij Waterloo.

Het graf van de Onbekende Soldaat

Direct onder de bogen van de Arc de Triomphe bevind zich het graf van de onbekende soldaat. Dit monument werd aangelegd na de Eerste Wereldoorlog, het bloedigste conflict in de geschiedenis van Frankrijk. Hier worden alle gesneuvelde soldaten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht.

Belangrijke informatie

Hoe kom je bij de Arc de Triomphe?

Met de metro

via de lijnen 1, 2 en 6. Uitstappen bij het station Charles-de-Gaulle-Etoile
RER: Lijn A, station Charles-de-Gaulle-Etoile
De bussen 22, 30, 31, 52, 73, 92

Hoeveel bedraagt de entreeprijs?

De entreeprijs voor de klim naar het observatiedek van de Arc de Triomphe bedraagt ongeveer 13 euro. De entree is gratis voor kinderen (jonger dan 18), studenten uit de EU (tot 26 jaar oud) en gehandicapten. U kunt ook van tevoren tickets reserveren zo voorkom je de wachtrij.

Openingstijden Arc de Triomphe:

Tussen 1 april en 30 september is de Arc geopend van 10:00-23:00 uur.
Van 1 oktober – 31 maart is het monument open tussen 10:00 uur en 22:30 uur.

Wist je dat:

  • In 1916 brak het zwaard van het beeld ‘La Marseillaise’. Omdat dit tijdens de Eerste Wereldoorlog was werd dit door de autoriteiten gemaskeerd om defaitistische associaties van het publiek met de oorlog te voorkomen.
  • In 1919 vloog Charles Godefroy onder de Arc de Triomphe door met een klein vliegtuig. De spanwijdte zijn tweedekker was 7,5 meter en de breedte van de boog slechts 14,5. Kortom een puike prestatie.
  • In de jaren 1965-1966, is de Arc de Triomphe gebleekt. Het monument was door rook van de vele kolenkachels en uitlaatgassen helemaal donker geworden.
  • In 2021 werd de Arc de Triomphe ingepakt naar ontwerp van de hedendaagse kunstenaar Christo.

Geniet van uw verovering van de Arc de Triomphe!

» MEER ZIENBeste panoramische plekken van Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.