De 10 hoogtepunten van Parijs

Parijs

Als je maar weinig tijd hebt om de Franse hoofdstad te bekijken, maar wel alles wilt zien. Lees dan dit artikel over de tien belangrijkste attracties van Parijs. Wij vertellen u alles, wat het is, hoe je er komt en wat het kost. Op deze manier kan je de Lichtstad in een zeer korte tijd bekijken.

Mocht je toch wat meer tijd te besteden hebben in Parijs. Lees dan ons artikel over alle andere bezienswaardigheden van Parijs.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren

Bij een bezoek aan de lichtstad, hoort een bezoek aan de Eiffeltoren. Niet voor niets is dit de meest bezochte plaats van heel Frankrijk. Dit symbool van Parijs moét je gezien hebben. Heb je meer tijd, ga dan lekker lunchen in het park rondom de Eiffeltoren. Koop bij de supermarkt een baguette, kaas, wijn en paté en geniet van een typisch Franse lunch met het beste uitzicht van Parijs.

U kunt een restaurant "58" hier.

Metrostation: Bir-Hakeim (lijn 6), Trocadero (lijn 6 en lijn 9). 

RER-station: Champ de Mars - Tour Eiffel.

Notre Dame

Notre Dame de Paris

De Cathédrale Notre-Dame de Paris, kortweg de Notre Dame is de beroemdste kerk van Parijs. Dat werd het mede dankzij ‘de klokkenluider van de Notre Dame’ het meesterwerk van Victor Hugo. Het maakt niet uit of je de film, de musical of het boek kent, of niet. Deze prachtige kerk is absoluut een bezoek waard.

Notre Dame de Paris

De Notre Dame is gratis toegankelijk. Alleen voor het beklimmen van de torens moet worden betaald. Een kaartje voor het beklimmen van de toren kost 11 Euro. Hou rekening met een lange wachtrij. Je kunt echter ook al van te voren een ticket kopen.

Metrostation: Cité (lijn 4).

Louvre

Louvre

Op de derde plaats van deze ranglijst staat het op twee na populairste museum ter wereld het Louvre. Op de plek waar vroeger de Franse koningen woonden, staat nu een museum met een gigantische collectie aan kunstwerken. Je kunt je hier makkelijk een hele dag verbazen over kunstwerken vanaf de oudheid tot en met nu. Wil je het museum maar kort bezoeken, bekijk dan in ieder geval De Venus van Milo, de Mona Lisa en de Marianne (hét symbool van Frankrijk).

Heb je iets meer tijd, boek dan een rondleiding. De ervaren gidsen loodsen je dan langs de hoogtepunten van dit geweldige museum. 

De entree voor het Louvre bedraagt 15 Euro. Het museum is elke dag geopend van 9 uur tot 18 uur. Op woensdag en vrijdag is het zelfs geopend tot 22:00 uur. Elke dinsdag is het museum gesloten.

U kunt hier tickets voor het Louvre kopen.

Champs-Élysées

Champs-Élysées

De volgende stop is de Avenue des Champs-Élysées, één van de langste en bekendste straten ter wereld. Hierover zijn talloze liederen gezongen. En bovendien is hier ieder jaar de finish van ‘Le Tour de France’. Op de Champs-Élysées vindt je vooral veel (relatief dure) winkels, restaurants en wat kantoren.

Metrostation:  Champ Elysees Clemenceau (lijn 1 en 13), Franklin Roosevelt (lijn 1 en 9), George V (lijn 1) of Etoile (lijn 1, 6 en 2). 

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Aan het eind (of het begin) van de Champs-Élysées staat de Arc de Triomphe. De bouw van deze triomfboog werd gestart door Napoleon om zijn overwinning bij Austerlitz te vieren. Toen de poort 30 jaar later af was, was Napoleon al lang geen keizer van Frankrijk meer.

Onder de triomfboog bevind zich het ‘Graf van de onbekende soldaat’. Je kunt de Arc bovendien beklimmen. Hier bevind zich één van de beste uitzichten van Parijs! De entree bedraagt 9,50 Euro. Hier kan je online tickets kopen om zo te voorkomen dat je in de rij moet staan bij de kassa.

Metrostation: Charles de Gaulle - Etoile (lijn 1).

Versailles

Chateau de Versailles

Zo’n twintig kilometer buiten Parijs staat het Kasteel van Versailles. Dit is één van de grootste kastelen ter wereld en wordt ieder jaar door zo’n vijf miljoen mensen bezocht. Het Chateau is één van de mooiste paleizen ter wereld en het beschikt over enorm grote en mooie tuinen. 

De beste periode om Versailles te bezoeken is tussen mei en september. In zomer worden er met enige regelmaat concerten en voorstellingen georganiseerd. De entree voor het Chateau de Versailles bedraagt 15 Euro. Reserveer nu online een ticket.

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay heeft een grote collectie met voornamelijk impressionistische schilderijen. In dit populaire museum hangen onder meer schilderijen van Degas, Monet, Picasso en andere impressionisten. Het grootste deel van de collectie is afkomstig uit de negentiende eeuw. Naast schilderijen herbergt het museum beeldhouwwerken en toegepaste kunst.

Toegang tot het museum kost 12 Euro. Hou er rekening mee dat er altijd een wachtrij staat voor de kassa. Je kunt echter van te voren je entreeticket online kopen.

Musée d’Orsay is behalve op maandag elke dag geopend van 09:30 tot 18:00 uur. Op donderdagavond is het museum tot 21.30 uur open.

Metrostation: Solferino (12 lijn)

RER: Musée d'Orsay (RER C)

Montmartre

Montmartre

Bij Montmartre wonen al jaren veel beroemde schilders, schrijvers en acteurs. Onder meer Van Gogh en Picasso hebben in Montmartre gewoond. Tegenwoordig wonen er vooral kunstenaars die hun kunstwerken aan toeristen verkopen. Montmartre ligt op een heuvel en biedt toeristen een mooi uitzicht op de stad. Bovenop de Montmartre staat de Sacre Coeur, een geweldig mooie, sneeuwwitte kathedraal.

Tickets kun je online bestellen via deze link.

Metro: Blanche, Anvers, Abbesses (lijn 12).

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Le Moulin Rouge, is het meest beroemde cabaret van Parijs.  De rode molen is bovendien één van de meest herkenbare monumenten van de stad. De veelzijdige shows vol glamour en champagne worden onder meer bezocht door Engelse prinsen en Arabische sjeiks. Een bezoek aan de Moulin Rouge is niet goedkoop. Afhankelijk van de voorstelling kost een bezoek al snel tussen de 95 en 200 Euro. (Bekijk de volledige lijst met voorstellingen).

Metrostation: Blanche (lijn 2).

Centre Georges Pompidou

Pompidou

Het gebouw van het Centre Georges Pompidou is binnenstebuiten ontworpen en gebouwd. Het bijzondere museum herbergt een collectie moderne kunst afkomstig uit de hele wereld. Naast de permanente tentoonstelling worden er workshops georganiseerd en is er een bibliotheek, een bioscoop en een café.

Het Centre Pompidou is elke dag geopend tussen 11 en 22 uur. Op donderdag zelfs tot 23 uur. De toegangsprijs bedraagt 14 Euro. Tickets kun je online bestellen via deze link.

Metro: Rambuteau (lijn 11), Hôtel de Ville (lijnen 1 en 11)

Openingstijden: 11-22 (donderdag tot en met 23)

Disneyland Parijs

Disneyland

Disneyland is één van de grootste en bekendste attractieparken ter wereld. Het park trekt elk jaar meer dan 15 miljoen bezoekers. Disneyland bestaat uit eigenlijk uit twee attractieparken waar je voor iedere doelgroep attracties, parades en voorstellingen kunt vinden.

Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 50 Euro.

Bekijk ook de hotels in Disneyland.

RER: Marne-la-Vallée

 

Geniet van uw bezoek aan Parijs!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.