Quatorze Juillet: wat is er te doen op deze Franse nationale feestdag

, ,

De bestorming van de Bastille is de belangrijkste nationale feestdag van Frankrijk. In heel Frankrijk wordt dan feest gevierd. De festiviteiten beginnen vaak al op 13 juli met veel concerten en grote feestvuren. Op 14 juli zijn er veel parades en worden de festiviteiten vaak afgesloten met mooie vuurwerkshows. In dit artikel staat veel informatie over de festiviteiten op 14 juli. En dan met name over de activiteiten in Parijs.

De feestdag begint doorgaans met een toespraak van de Franse president. Hij spreekt de republiek toe vanaf een podium op de Place de la Concorde. Daarna vindt er een militaire parade plaats op de Champs de Elysees, de mooiste straat van Frankrijk. Het militaire materieel is overigens ook te bewonderen door het publiek en er worden hier tal van concerten gegeven. De dag eindig met een groots vuurwerk in de buurt van de Eiffeltoren.

» MEER ZIENWAT BRENG IK BEST MEE UIT PARIJS? 10 LEUKE SUGGESTIES

De militaire parade op de Champs Elysees

Parade

De militaire parade op de Champs Elysées is één van de hoogtepunten van de festiviteiten op 14 juli. Het Franse leger demonstreert mensen en materieel en wordt daarin ondersteunt door manschappen uit de overzeese Franse gebieden zoals: Guadeloupe, Guyana, Martinique, Réunion, Mayotte, Nieuw-Caledonië en Polynesië.  De parade wordt afgesloten met een mooie vuurwerkshow.

Voorlopig programma van de militaire parade:

  • 09:10 uur: Start van de parade op de Arc de Triomphe.
  • 10:00 uur: Aankomst van de president van Frankrijk en de vele hoge militaire functionarissen voor de beoordeling van de troepen.
  • 10:40 uur: Parade van vliegtuigen.
  • 11:15 uur: Parade van troepen en militair materieel.
  • 11:30 uur: Einde van een lucht parade. Helikoptershow
  • 11:35 uur: De passage van het vuur
  • 11:40 uur: vertrek van de president van de Republiek.

De parade vindt plaats over de gehele lengte van de Champs-Elysees.

Waarschuwing! Alle musea en tentoonstellingen zijn gesloten op 14 Juli! Alleen een paar musea zoals het Louvre zijn op deze dag geopend. Zij zijn overigens wel gratis toegankelijk.

Concert bij de Eiffeltoren

Lucht parade

Een concert van het Orchestre National de France en de Maîtrise de Radio France vindt plaats op de Champ de Mars, aan de voet van de Eiffeltoren. Het concert begint om 21:15 uur. De artiesten zullen meesterwerken uit de klassieke muziek en legendarische pophits ten gehore brengen. Het concertprogramma is hier beschikbaar.

Vuurwerk op 14 juli

De mooiste vuurwerkshow van Parijs kan je verwachten bij de Eiffeltoren. Het vuurwerk zal worden gelanceerd worden vanaf de Trocadero zwembaden. De beste plaats om het vuurwerk te bekijken is vanaf het Champ de Mars. De vuurwerkshow start rond 22:45 uur en duurt zo’n 30 minuten.

Maak van de mogelijkheid gebruik om op de foto te gaan met de militairen, tanks en vliegtuigen en vergeet vooral niet om te genieten van alle festiviteiten in Parijs.

Fijne Quatorze Juillet!

» MEER ZIENDE BESTE PARKEN VAN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.