De Olympische Spelen in Parijs worden gehouden in 2024, van 26 juli tot 11 augustus. Elke wedstrijd is een boeiend multicultureel festival, maar naar verwachting zullen de spelen in Parijs bijzonder zijn. Dit is immers Parijs, de populairste toeristische bestemming ter wereld. Als je een bezoek aan een prachtige oude stad combineert met een schitterend sportevenement, krijg je een vakantie die zeker voor altijd in je geheugen gegrift zal blijven.

Er bestaat geen twijfel over, het is nu tijd om je klaar te maken voor de Olympische Spelen. Koop tickets op de officiële website. En we weten zeker dat alle 10 miljoen kaartjes sneller dan ooit uitverkocht zullen zijn.

Een bezoek aan de Olympische Spelen

Hoe koop je een toegangskaart voor de Olympische Spelen

Toegangskaarten voor voorstellingen en wedstrijden zijn uitsluitend verkrijgbaar op de officiële website van de Olympische Spelen. Wees verstandig, probeer ze niet te kopen bij externe dienstverleners. Dit kan oplichterij zijn.

Officiële website

De initiatiefnemers stonden voor een hele uitdaging. Ze hebben een regeling uitgewerkt die het proces moet vergemakkelijken. De verkoop zal uit twee fasen bestaan:

 • Van 1 december 2022 tot 31 januari 2023 zal iedereen zich kunnen registreren om deel te nemen aan de ticketverkoop voor verschillende evenementen. Half februari zal iedereen dan toegang hebben tot zijn tijdsslot en het geselecteerde arrangement kunnen kopen.
 • In maart en april 2023 worden aanvragen voor losse ticketverkoop toegestaan. De ticketverkoop op aanvraag begint op de toegewezen tijdstippen in mei 2023.
 • Aan het eind van 2023 zijn de laatste overgebleven toegangskaarten voor geselecteerde evenementen uitverkocht.

Om je kans niet te missen, raden we je aan je te abonneren op de nieuwsberichten op de officiële website.

Hoe bereid je je voor op de reis?

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs wordt een groot aantal bezoekers verwacht. Dit evenement wordt het grootste dat ooit in Frankrijk is georganiseerd. Daarom is het van essentieel belang om vooraf een hotel te boeken. Bij reservering kan je tot anderhalf jaar voor de reis een verblijf boeken. Dat betekent dat je al in januari 2023 op zoek kan gaan naar een geschikte kamer.

Kies een leuk hotel in Parijs

Er bestaat geen twijfel over dat alles uitverkocht zal zijn. Goedkope, dure, de meest luxueuze en de meest middelmatige opties. Op dit moment weten we niet wanneer de kamers in Parijs tijdens de Olympische Spelen op zullen raken. Maar de beste aanbiedingen zullen als eerste de deur uitvliegen.

Als je met de auto naar de Olympische Spelen in Parijs gaat, raden we je aan een hotel te kiezen in de dichtstbijzijnde buitenwijken. Waarschijnlijk zal de toegang tot de stad beperkt zijn.

Ook tickets voor vliegtuigen en treinen, aangezien dat de gemakkelijkste vervoersmiddelen zijn, moeten vooraf worden geboekt. Gelukkig kan je ze online krijgen. De verkoop begint een jaar voor de datum.

Koop een treinkaartje

» MEER ZIENTips voor het boeken van een goedkoop hotel in Parijs

Deelnemen aan de Olympische Spelen? Waarom niet?

Het is fantastisch. De organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs hebben gezorgd voor een mogelijkheid om deel te nemen, zelfs voor niet-professionele atleten. Je kan een echte Olympische marathon lopen op hetzelfde parcours met de Olympische atleten. Dit evenement krijgt de naam «Marathon Pour Tous».

De wedstrijd voor sportliefhebbers vindt plaats op 10 augustus 2024. De start wordt gegeven op het plein voor het Hotel de Ville. De finish is op de esplanade van Les Invalides. De route van de marathon loopt naar Versailles en terug. De 10 km wedstrijd zal plaatsvinden in de straten van het centrum van Parijs.

 • Om 21.00 uur begint een marathonwedstrijd voor degenen die getraind hebben om lange afstanden te lopen.
 • Om 23.30 uur begint een race van 10 km, waar sprinters en rolstoelgebruikers het tegen elkaar opnemen.

Aan elke race zullen 20.024 mensen deelnemen. Deelname is gratis. Om een rugnummer te bemachtigen en de kans om deel te nemen aan een echte Olympische race, schrijf je je in op de website van Marathon Pour Tous via de link club.paris2024.org/fr/accueil.

» MEER ZIENHoe van de luchthaven Beauvais naar Parijs reizen?

Waar zullen de Olympische Spelen in Parijs georganiseerd worden?

In één woord — overal. Bijna de hele stad zal bij de Olympische Spelen betrokken zijn. Alle bestaande stadions zullen worden gebruikt, expositieruimtes zullen worden omgebouwd voor sportevenementen en natuurlijk zullen voor de spelen nieuwe faciliteiten worden gebouwd die de stad zullen transformeren en nog tientallen jaren aan deze festiviteiten zullen herinneren.

Waar zal de opening plaatsvinden?

Voor het eerst in de geschiedenis zal de opening van de Olympische Spelen buiten het stadion plaatsvinden. Het terrein voor dit evenement zal de rivier de Seine zijn. Op dijken en op bruggen zullen gedurende 6 kilometer tribunes worden geïnstalleerd. Atleten en artiesten op 160 schepen zullen voor het publiek passeren. De stad zelf en haar monumenten zullen ook deelnemen aan de viering. Het spektakel zal worden aangevuld met lichteffecten.

De show belooft een onvergetelijke belevenis te worden. 10.500 atleten en 600.000 toeschouwers zullen eraan deelnemen.

Welke locaties zullen worden omgebouwd tot stadions?

 • Place de la Concorde

Atleten doen mee aan straat sport rond de Luxor Obelisken.

 • Grand Palais

Het paleis werd in 2019 gesloten voor restauratie om in al zijn pracht en praal voor de deelnemers aan de Olympische Spelen te heropenen.

 • Place du Trocadero

De fontein wordt tijdelijk omgebouwd tot wedstrijdterrein.

 • Champ de Mars

Op een groene weide voor de Eiffeltoren staat al een tijdelijke verkleinde kopie van het Grand Palais, speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen.

 • Plein voor het Hotel de Ville

Deze centrale locatie is altijd betrokken bij grote stadsevenementen.

» MEER ZIENDe 33+ hoogtepunten van Parijs

Welke nieuwe faciliteiten zullen speciaal voor de spelen worden gebouwd?

 • De Alice Milla Arena wordt gebouwd bij de Porte de la Chapelle. Het stadion wordt in juli 2023 in gebruik genomen.
 • Het Olympisch Dorp van 7 hectare wordt gebouwd op de kruising van de voorsteden Saint-Denis en Saint-Ouen. Deze voorheen disfunctionele plek wordt een geheel nieuwe wijk, die later als woonwijk zal worden gebruikt.

Olympische Spelen buiten Parijs

Eigenlijk vallen zelfs de wedstrijden in het Stade de France niet meer binnen Parijs, het is een vrij kleine stad. Maar de Olympische Spelen van 2024 gaan veel verder dan het Île-de-France metropoolgebied.

Voetbalwedstrijden worden gehouden in Bordeaux, Nantes, Lyon, Saint-Etienne, Nice en Marseille. Handbalwedstrijden worden gehouden in Lille. Liefhebbers van zeilen moeten naar Marseille komen. De tweede Olympische surfwedstrijd ooit zal plaatsvinden in Tahiti, op de mooiste golven ter wereld.

» MEER ZIEN20 Franse steden die een bezoek waard zijn

Hoe zullen de Olympische Spelen Parijs veranderen?

Als je het moeilijk vindt om veranderingen te accepteren en je houdt van alles wat oud en klassiek is, haast je dan om Parijs nu te bezoeken. De Olympische Spelen zullen de stad aanzienlijk veranderen en deze veranderingen zullen nog lang blijven hangen.

De favoriet van alle toeristen, de Eiffeltoren wordt opnieuw geschilderd in het goud. Gewoonlijk heeft de toren één van de grijstinten, gepatenteerd als «Eiffel Grey». Maar de festiviteiten vraagt om meer elegantie!

De meeste veranderingen in Parijs zullen gericht zijn op verbetering van de ecologische situatie. Het centrum van Parijs zoals 1, 4, een deel van 2, 3, 5, 6 en 7 arrondissementen zullen worden afgesloten voor particulier vervoer. Sinds enkele jaren worden de inspanningen op dit gebied voortgezet. Waarschijnlijk zullen na de Olympische Spelen alleen nog bussen en fietsen door deze historische straten rijden.

De druk op het vervoerssysteem zal zeker toenemen. Om dit probleem op te lossen overweegt het bureau van de burgemeester de invoering van een helikopterdienst binnen de stad. Tot dusver klinkt het fantastisch.

De burgemeester van Parijs heeft kordaat verklaard dat in 2024 de rivier de Seine schoon genoeg zal zijn voor watersportwedstrijden. De werkzaamheden daarvoor zijn al in volle gang. De boten zullen geleidelijk worden uitgerust met elektrische motoren en de aanlegplaatsen zullen worden voorzien van laadstations. Vanaf 2025 is het de bedoeling de Seine open te stellen voor burgers om te zwemmen.

Het vergroeningsprogramma in Parijs is in volle gang. In de zomer, precies op het moment van de komende spelen, is het ongelooflijk warm in de stad. Tegen de Olympische Spelen van 2024 zullen er nieuwe steegjes, tuinen en parken in de stad verschijnen. Het plein voor de beroemde Notre Dame de Paris zal bijvoorbeeld niet meer zo ruim zijn.

Een deel ervan zal worden beplant met bomen. Ook voor de Opera Garnier zullen groene zones verschijnen. Zelfs de Champ de Mars zal er niet hetzelfde uitzien.

Maak deel uit van de geschiedenis, bezoek Parijs en geniet van de Olympische Spelen van 2024.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.