Met de auto naar Parijs: parkeren, verkeer, tips

, ,

Parijs bekijken met de auto

is misschien niet de gemakkelijkste optie. Maar je kunt naar Versailles of Disneyland zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Je kunt zelfs verder weg gaan, naar de buitenwijken van Parijs, naar Normandië en Bretagne, of zelfs op een grote tour door Frankrijk. Wij hebben verschillende routes uitgestippeld voor dit soort uitstapjes.

In dit artikel hebben we geprobeerd om alle bijzonderheden van het reizen per auto door Parijs te verzamelen, om je op voorhand te waarschuwen voor mogelijke moeilijkheden. Als je een auto gaat huren in Parijs, bekijk dan de beste autoverhuur aanbiedingen op deze link.

» Meer zienParkeerplaatsen in Parijs: hoeveel kosten ze en hoe vind je ze

Parkeerterreinen in Parijs

Foto: LUM3N / Pixabay

Het belangrijkste voor een chauffeur in Parijs is het vinden van een parkeerplaats. Laten we eerlijk zijn, alle parkeerplaatsen zijn betaald. s Nachts, op zondag en in augustus kan parkeren gratis zijn, maar het is beter om in elk geval bij de parkeerautomaat zelf duidelijkheid te krijgen. De parkeerwachter heeft altijd alle informatie. Je moet geld betalen aan deze automaat, en die geeft je een ontvangstbewijs.

Er zijn zowel bovengrondse als ondergrondse parkings. Parkeren op de begane grond is iets goedkoper, maar het is moeilijker om een vrij plekje te vinden. Je kunt uren door de omliggende straten zwerven op zoek naar een vrije plek.

En kijk eens hoe de Parijzenaars parkeren. Ze zijn zo zuinig in hun aanpak, dus je zou jezelf zorgen kunnen maken over het verlaten van een Parijse parkeerplaats met een hele bumper.

Ondergronds parkeren is duurder, maar het is vaak de beste optie. Er is meer ruimte, je auto is veilig, en je hebt niet te maken met de machines.

» MEER ZIEN10 prachtige steden in Frankrijk op slechts een uur van Parijs

Hoe weet ik waar ik kan parkeren?

Hoe weet ik waar ik kan parkeren?

Er is één manier om er 100% zeker van te zijn dat er op de juiste plaats een vrije parkeerplaats voor je is: door deze van tevoren te reserveren. Particuliere parkeerbedrijven bieden een handige online service om een parkeerplaats te reserveren. Op deze website kun je bijvoorbeeld op de kaart kiezen waar je je auto wilt parkeren en voor hoe lang. Als je je auto voor meerdere dagen wilt parkeren, ben je goedkoper uit. Volg de link en zoek naar vrije plaatsen.

Als je met de auto naar Parijs gaat, moet je nagaan of het hotel dat je overweegt gratis parkeergelegenheid biedt voor klanten. Hier vind je opties in het centrum van de stad.

Parijs Centrum: book hotel in

Kan ik ergens gratis parkeren in Parijs?

Helaas niet. In de stad zelf en in de dichtstbijzijnde voorsteden is parkeren niet gratis. Wij raden je aan je auto niet op de verkeerde plaats achter te laten of te vertrekken zonder te betalen. Dat kan je een boete van 35 euro kosten.

File in Parijs

File in Parijs

In de straten van Parijs moet je heel voorzichtig zijn. Er is een speciale rijbaan voor bussen, brede rijbanen voor fietsen en scooters, en veel voetgangers en motorrijders. Voetgangers hebben overigens de neiging om overal en bij rood licht de weg over te steken. Parijzenaars beschouwen het als een bijzondere chique.

Over het algemeen is het verkeer in Parijs erg druk en moet je voortdurend om je heen kijken. Wees uiterst voorzichtig.

Welk rijbewijs is geschikt voor het huren van een auto in Parijs?

Als je besluit een auto te huren, kun je dat het beste hier doen. Elk bedrijf heeft zijn eigen regels, en deze website beschrijft ze allemaal in detail.

Hier zijn enkele basisvereisten:

  • Elk Europees of internationaal rijbewijs met informatie in het Engels of Frans zal ok zijn.
  • Je moet meer dan 1 jaar rijervaring hebben.
  • Veel bedrijven verhuren alleen auto’s aan mensen boven de 25 jaar.

In het algemeen, kies de juiste optie op basis van autoklasse en prijs. Alle informatie word je in je eigen taal gegeven.

Voetgangersstraten

Voetgangersstraten

Er zijn steeds meer voetgangersstraten in het centrum van Parijs. Sommige straten (zoals Rivoli) zijn afgesloten voor auto’s en overgelaten aan fietsen en bussen. Alleen een inwoner van de buurt of een werknemer van een plaatselijke winkel mag met de auto door zo’n straat rijden.

Snelheidslimiet in Parijs

Sinds 2021 is de maximumsnelheid in het centrum van Parijs beperkt tot 30 km/u. Er blijven enkele boulevards en de ringweg waar snelheden van 50 en 80 km/u zijn toegestaan. Dit staat aangegeven op de borden. Als je zo’n bord niet ziet, houd je dan aan de maximumsnelheid van 30 km/u.

Parijs op de fiets

Het lijkt tegenwoordig makkelijker om je in Parijs te verplaatsen per fiets dan met de auto. We hebben uitgebreide artikelen over hoe je een fiets of scooter huurt. Je kunt hier kant-en-klare routes vinden voor je ritten. En je kunt ook een begeleide fietstocht door Parijs boeken. Dat is sneller dan lopen, maar ook interessanter en gezonder dan autorijden.

Parijs te voet

Parijs is een kleine stad

, en in plaats van het ervaren van files in een auto of het rijden in de metro, die niet de schoonste in de wereld, kun je besluiten om te lopen rond Parijs. We hebben een speciale wandelkaart van Parijs, zodat je kunt berekenen hoe lang je erover doet om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen.

Als je een hotel kiest in het centrum van de stad (hier is een link), kun je in minder dan een uur naar elke bezienswaardigheid in Parijs lopen. En er zijn steeds meer straten die gereserveerd zijn voor voetgangers.

Als je op doorreis bent naar Parijs of met de auto komt, raden we je aan de auto op een parkeerplaats te laten staan als je aankomt en een andere manier te kiezen om je te verplaatsen. Dat is handiger, goedkoper en vaak sneller.

Een goede reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.