Parijs in augustus: Parijs zonder Parijzenaars

, ,

De situatie in Parijs in augustus is speciaal en ongewoonlijk. Het is de vakantieperiode. De Parijzenaars reizen meestal naar de Côte d’Azur of de zee. De stad is dus bijna vrij van zijn echte inwoners en je zal tevreden moeten zijn met toeristen. In augustus zul je nauwelijks een enkele Fransman in de hoofdstad vinden. Wie weet is dat misschien niet zo erg, want de Parijzenaars worden al als een beetje ongeduldig en chagrijnig beschouwd.

» MEER ZIENSTEDENTRIP NAAR PARIJS MET EEN KLEIN BUDGET. 10 TIPS OM HET GOEDKOOP TE HOUDEN

Wat kan man in Parijs in augustus beleven en doen

Augustus is waarschijnlijk de beste maand voor lange wandelingen door de stad. In plaats van de bussen en de metro te gebruiken, kunt u profiteren van de fietsverhuur en een boottocht maken. Ga picknicken in een van de vele parken. Geniet van het Parijse strandleven op de Seine (Seine cruise link). Of bezoek een pretpark. We raden het Parc Astérix ten zeerste aan, aangezien de meeste attracties daar iets met water te maken hebben, en op een warme dag is er niets beters.

Seine cruise

Maak wandelingen op de promenades aan het water. Luister naar muziek of bekijk een film in de zomercinema. Wandel langs de rivier. Wandel in het beroemde bos van Boulogne. U kunt ook de tuin van Versailles en zijn fonteinen bezoeken. Bestel tickets online via de link.

De belangrijkste gebeurtenissen in Parijs in augustus

Luxemburg Garden

Tot Halverwege augustus is het Parijse strand, Paris Plage, geopend. De oevers van de Seine zijn een maand lang bedekt met zand, ligstoelen en ijskraampjes. ‘S Avonds zijn er theatervoorstellingen en veel muziek. Het strand van Parijs strekt zich uit van de bank Georges Pompidou over het stadhuis naar de Notre Dame. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Hôtel de Ville en Pont Marie.

Elk jaar vindt in het Parc de la Villette een filmfestival plaats in de open lucht. Gedurende de maand augustus kun je een tiental films gratis bekijken op de weiden van het park.

» MEER ZIENParijs in de zomer: wat te doen in de hitte?

Het weer in augustus in augustus

Met het weer heb je echt geluk in augustus. Het is niet voor niets dat de Parijzenaars op dit moment naar de zee rijden. Een jaar lang zeggen ze dat ze dat doen om af te koelen en volgend jaar doen ze hetzelfde om in de zon te bruinen. In elk geval is augustus in Parijs over het algemeen vrij warm. Het kan heel goed gebeuren dat de thermometer de hele maand boven het 30 ° teken staat. Dit is echter ideaal om door de stad te wandelen.

Minimale temperatuur: 15 ° C

Maximale temperatuur: 30 ° C

Gemiddelde temperaturen: 22-24 ° C

Wat voor een reis moet u in Parijs is augustus plannen

Pont des Arts

Zoals ik al zei, augustus in Parijs is erg warm, om niet te zeggen warm en benauwd. In 2019 was er zelfs zo’n hittegolf dat niet alleen de recordtemperaturen werden bereikt, maar ook sommige mensen stierven aan een hitteberoerte.

Zorg er daarom voor dat er airconditioning in uw hotel is. Drink zo vaak mogelijk en koel af. Het is zelfs eenvoudig, want om de hoed vind je in Parijs een dan fontijn.

Het regent niet veel in augustus. Maar het kan soms tot onweer komen. Dus vergeet de paraplu niet.

Paris City Centre: book hotel in

Hoe je je het beste kunt kleden in Parijs in augustus

Paris Plage

Draag lichte kleding, korte broeken, T-shirts, schoenen met korte mouwen, sandalen of open schoenen. Maar vergeet niet om comfortabele sneakers mee te nemen, want deze zullen erg handig zijn tijdens de wandelingen in het park (vooral in Versailles). En neem een licht jasje en een lange broek mee, want ze zullen erg praktisch zijn als het regent.

Zorg ervoor dat je een hoed of pet meeneemt om je tegen de zon te beschermen. Zonnecreme kan geen kwaad, en een zonnebril zeker ook niet.

Waar slaap je het beste in augustus in Parijs?

Voor de beste hoteldeals in Parijsin augustus, raadpleeg de volgende link. En vergeet niet wat we zeiden over airconditioning.

We wensen je een fijne augustus in Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.