Hoe van de luchthaven Beauvais naar Parijs reizen?

, ,

Alle manieren om van de luchthaven Beauvais naar het centrum van Parijs te komen worden in dit artikel beschreven.

Laten we zeggen dat de makkelijkste manier om er te komen de bus is. Ze rijden regelmatig en de halte is direct bij de uitgang van de luchthaven. Ter plaatse kosten kaartjes naar Parijs 18 € en je moet in de rij wachten, via deze link kun je vooraf een kaartje kopen voor 16,90 €.

Wat u moet weten over de luchthaven van Beauvais

Er zijn drie vliegvelden in of bij Parijs: de luchthaven Roissy Charles de Gaulle (artikel hoe je hiervandaan naar het centrum reist), de luchthaven Orly (er is ook een artikel hoe je dit vliegveld kunt bereiken).  In dit artikel leggen we uit hoe je van de meest afgelegen luchthaven van de hoofdstad, luchthaven Beauvais, naar de stad reist. Het vliegveld ligt in 90(!) kilometer van Parijs in Picardië.

Op deze luchthaven vliegen voornamelijk low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair en andere kleinere luchtvaartmaatschappijen. Het heet dan wel luchthaven Paris-Beauvais. Maar de reis om vanuit Parijs van en naar de luchthaven te reizen is erg lang en ongemakkelijk. Soms is het gemakkelijker een taxi te nemen, dan om met het openbaar vervoer te reizen.

Let er trouwens op dat de luchthaven Beauvais is gesloten tussen 00:30 uur en 06:00 uur. Hier de nacht doorbrengen is dus niet mogelijk.

Boek een hotel dichtbij luchthaven Paris Beauvais-Tille

Naar luchthaven Beauvais reizen met de auto

De reis duurt ongeveer 1 uur via de snelweg A16. U kunt een auto huren op de luchthaven of vooraf via deze website.

Een taxi van Beauvais naar de stad Parijs kost € 100-120 en de reistijd is ongeveer anderhalf uur.

Naar luchthaven Beauvais per bus

Hoe van de luchthaven Beauvais naar Parijs reizen?

Er is een busdienst die de luchthaven van Beauvais verbindt met het Parijse metrostation Porte Maillot (Beauvais / Parijs-Porte Maillot).

Deze bus vervoert alleen passagiers van vluchten. Hij vertrekt elke dag, 15-30 minuten na de aankomst van een vlucht en rijdt naar Parijs-Porte Maillot. Hier kan je overstappen op de Metro en RER-treinen). Met behulp van dezelfde bus kan je ook weer terug van Parijs naar de luchthaven. Bussen vertrekken drie uur voor vertrek vanuit Parijs. Kijk dus goed naar het reisschema. Bus tickets kunnen ter plaatse worden gekocht aan de kassa of bij automaten, of vooraf online. Een kaartje kost ongeveer € 16,90. Het is duurder aan de kassa.

» MEER ZIENWelke kaartjes voor de Parijs Metro kun je het beste kopen?

Parijs – Beauvais met de trein

Gare du Nord

Tenslotte kan je ook de bus naar het gelijknamige stadje nemen. Voor een schamele € 1 koop je een buskaartje naar Beauvais. Het is weliswaar een klein stadje, maar er zijn hotels en winkels én  er is een treinstation waarvandaan je de trein naar Parijs kunt nemen te bereiken.

Vanaf station Beauvais naar de luchthaven of andersom reis je het makkelijkst per taxi. Een taxi kost € 13 (€ 16 op zon en feestdagen).  De reistijd is ongeveer een kwartier.

Als je met de trein van en naar vluchthaven Beauvais wilt, neem dan de TER-trein (Train Express Régional). Deze biedt een verbinding van Beauvais naar het station Gare du Nord. Op dit station kan je overstappen op de metro en de RER. Treinen rijden van 06.30 tot 20.00 uur. De gemiddelde reistijd is anderhalf uur en een treinkaartje kost ongeveer € 14,50.

Let wel goed op! De trein stopt niet op de luchthaven maar in de nabijgelegen stad Beauvais.

Zoals gezegd. Het is niet altijd even gemakkelijk om van en naar deze luchthaven te reizen, maar vluchten er naar toe zijn wel spotgoedkoop.

Bon voyage!

» MEER ZIENWat is de RER en hoe kan je er gebruik van maken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.