Tips voor het boeken van een goedkoop hotel in Parijs

, ,

Per maand komen er miljoenen toeristen naar Parijs. Logischerwijs heeft dat een stuwende invloed op de prijzen, vooral op die van accommodaties. Hoe kan je Parijs bezoeken, zonder failliet te gaan? Zet voor je op zoek gaat naar een low-budget accommodatie eerst de volgende dingen op een rij:

  • Doel van het bezoek: Wat ga je doen in Parijs? Musea verkennen? Winkelen? Lekker wandelen door de parken van de stad? Of gewoon rondstruinen en genieten van de uitmuntende Franse keuken?
  • Met wie ben je op reis? Alleen? Romantisch met je partner? Met je gezin of familie? Of met vrienden?
  • Hoeveel comfort heb je nodig? Voor sommige mensen is een bed in een gedeelde kamer in een hostel voldoende. Voor een ander een eigen kamer in een hotel. Terwijl families en gezinnen liever een accommodatie met keuken willen huren.

» MEER ZIENDe arrondissementen en wijken van Parijs

Goedkope arrondissementen

In de arrondissementen 9, 10 en 11 is er een relatief groot aanbod van betaalbare accommodaties. Houd er wel rekening mee dat deze delen van de stad grenzen aan de kansarme arrondissementen 18, 19 en 20. Deze hebben een slechte reputatie en relatief veel criminaliteit. Deze wijken zijn misschien nog een optie als u voor zaken naar Parijs moet, maar is af te raden voor individuele reizigers en families. De arrondissementen 19, 20 en een deel van 10 staan als erg onveilig bekend.

Boek een hotel in 9de arr. van Parijs

Goedkope arrondissementen

Een verblijf in arrondissement 9 is een uitstekende keuze voor uw verblijf. Accommodatie is hier goedkoper dan in het centrum en je bent niet ver verwijderd van de attracties. Bekijk hotels in dit arrondissement.

Hotels in het 10e en 11e arrondissement zijn hier te vinden. Wees voorzichtig en vermijd de omgeving van de stations Gare du Nord en Gare de l’Est.

Op zoek naar de goedkoopste hotels in Parijs? In het 19e en 20e arrondissement vind je de goedkoopste hotels. Dus als je wilt besparen op je vakantiebudget zoek je hier een hotel.

Boek een hotel in 20ste arr. van Parijs

» MEER ZIENWaar je het liefst niet als toerist gaat

Montmartre

Montmartre

Boek een hotel in Montmartre

Er is geen regio in Parijs waarover de meningen zo veel verschillen als over het 18e arrondissement. Aan de ene kant bevind het populaire Montmartre zich in deze wijk, aan de andere kant bezorgen groepen criminelen en vandalen de wijk een slechte naam. In deze omgeving wonen zowel arme als rijke ‘Parisiens’ door elkaar. De accommodaties in deze wijk zijn over het algemeen goed betaalbaar en erg romantisch. Het is ook een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Parijs, er zijn namelijk veel bezienswaardigheden en via het openbaar goede verbindingen met de rest van stad.

Zuid van parijs

Hotels in 13e en 14e arrondissement bieden eigenlijk de beste prijs-kwaliteit verhouding. De arrondissementen zijn veilig en accommodaties zijn goed betaalbaar. Arrondissement 13 is zelfs wat saai, er zijn nauwelijks tot geen bezienswaardigheid behalve misschien China Town. Het 14e arrondissement heeft meer attracties, met name vanwege Montparnasse, een gebied met een rijke geschiedenis. De vele monumenten en kunstwerken herinneren aan de vele artiesten en schrijvers die hier woonden in de 19e eeuw.  Hotels in het 13e arrondissement, staan hier en op deze pagina kan je op zoek gaan naar het hotel in het 14e arrondissement.

Bekijk alle hotels in 14de arr.

Betaalbare accommodatie in de duurste wijken van Parijs

ParijsBoek een hotel in de beste wijk van Parijs

Als je wilt besparen op je onderkomen in Parijs, maar je wilt toch in de populaire gebieden verblijven, dan zal je moeten inleveren aan comfort en genoegen moeten nemen met een minimum aan faciliteiten. Hostels met een gedeelde slaap- en badkamer zijn dan vaak de enige optie in arrondissement 1 tot en met arrondissement 6.

Het 7e arrondissement biedt meer mogelijkheden. Deze omgeving heeft een bijzondere aantrekkingskracht op toeristen vanwege de aanwezigheid van de Eiffeltoren. Voor de andere attracties van Parijs moet helaas wel met het openbaar vervoer gereisd worden. Het arrondissement is echter veilig en de accommodatie zijn minder duur dan in arrondissement 1-6.

» MEER ZIENCentrum van Parijs – wat te bezoeken en de beste hotels

Hoe geld besparen en toch in het centrum van Parijs blijven?

Ongeveer hetzelfde kan worden gezegd van de 8e arrondissement, behalve dat de prijzen hier veel hoger zijn. De prijzen zijn hier op het niveau van de arrondissementen 1, 2, 3, 45  en 6. Deze omgeving is dus niet de beste optie voor budgetreizigers. Maar wees niet getreurd, want wie een beetje sluw is kan veel geld besparen en toch slapen in de nabijheid van het 8e arrondissement.

Kies een leuk hotel in 8ste arr.

Als je goed kijkt naar de kaart van Parijs, zie je dat het 8e arrondissement grenst aan het 17e. Dit is een hele rustige, veilige wijk met veel leuke cafés en restaurants. Het is een stuk verder van het centrum van de stad, maar de prijzen zijn een stuk aantrekkelijk en met het openbaar vervoer reis je zo naar de mooiste attracties van Parijs. Dus, zoek een slaapplaats in 17e arrondissement vlak bij de grens met het 8e. Zo geniet je van alle voordelen, maar dan een stuk goedkoper.

Bekijk de prijzen van hotels in 17de arr.

En we hebben nog een goede tip voor je! Vlakbij Saint-Denis Street (in het 3e arrondissement van Parijs, op 15 minuten lopen van de Notre Dame) is een stuk met een aantal 1- en 2-sterren hotels. Je slaapt hier in het centrum van de stad, en je kunt de meeste attracties lopend bereiken. Maar er zijn natuurlijk ook minpunten aan deze bruisende straat met veel immigranten. Je hebt hier weinig tot geen privacy en hoewel de omgeving niet onveilig is, raden wij het toch af voor families met kinderen. Je beleeft hier wel het echte Parijs!

De voorsteden van Parijs: waar verblijf je het beste?

La DefenceBoek een hotel in La Défense

Een steeds groter wordende groep toeristen zoekt accommodaties in de voorsteden van Parijs om zo de kosten te drukken. Logisch want de hotels in de voorsteden van de stad zijn een stuk voordeliger geprijsd. En de kamers zijn bovendien een stuk ruimer.

Denk voordat je een hotel in een voorstad van Parijs boekt wel goed na over de reistijd en kosten. Zeker als je met een groep of gezin reist kunnen de kosten voor het openbaar vervoer flink oplopen en kan het zelfs voordeliger zijn om toch een hotelkamer in de binnenstad te boeken. Als je maar kort in Parijs verblijft is het geen aanrader. Je verliest veel tijd met het reizen van en naar de stad en dat is best zonde.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een budgethotel in Parijs:

  • De grootte van de kamer kan je soms voor vervelende verassingen stellen. Als je van plan bent om veel tijd op je slaapkamer door te brengen, dan is een kamer van maximaal 9 vierkante meter het minimum voor twee personen. Gezinnen met kinderen hebben zelfs meer ruimte nodig en kunnen wellicht beter overwegen om een appartement te zoeken.
  • Een föhn, waterkoker en koelkast, in veel budgethotels hebben ze die gewoon kan niet. Een föhn en waterkoker kan je natuurlijk makkelijk meenemen, maar het ontbreken van een koelkast is best lastig als je van plan bent om in je hotelkamer te ontbijten in plaats van in een café of restaurant.
  • Ontbijt: in veel Franse hotels is ontbijt niet inbegrepen in de prijs. En voor het bedrag dat ze in rekening brengen voor een ontbijt krijg je over het algemeen niet meer dan een croissant en een kop koffie. Het is verstandig om buiten het hotel te gaan ontbijten. Bijvoorbeeld bij een bakker (Boulangerie) of bistro waar voor je voor hetzelfde geld biedt meer te eten krijgt.

Zorg voor de zekerheid er voor om zelf een handdoek en de nodige toiletartikelen mee te nemen. Frankrijk is natuurlijk geen derde wereldland, maar zeker in de budgethotels proberen ze op alles te besparen.

Goede reis!

» MEER ZIENParijs in 2 dagen - plattegrond en tips

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.