» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » 7 tours in Parijs die je moet gezien hebben

Rondleidingen in Parijs kunnen en moeten vooraf worden geboekt. Maar er zijn bijna altijd tientallen mogelijkheden om de stad te verkennen. Wij vertellen je over de beste, interessantste en rijkste excursies en wanneer en hoe je je daarvoor kan inschrijven.

Busreizen in Parijs

De meest voorkomende vorm van rondleidingen op eigen gelegenheid in Parijs zijn rondleidingen met een dubbeldekbus. Het is een geweldige manier om de hele stad te zien in de kortste tijd zonder de metro te nemen of tientallen kilometers te lopen. Je ziet de beste bezienswaardigheden, maakt er foto’s mee en vergroot zelfs je kennis over Parijs.

Het principe van de tour is als volgt: je koopt een ticket voor 1 of 2 dagen en rijdt door heel Parijs. Tijdens de tocht kan je luisteren naar geluidsopnamen met informatie over de monumenten die je ziet voorbijkomen. De bus heeft 9 haltes op iconische plaatsen. Bij elke halte kan je uitstappen, zoveel rondlopen als je wilt zonder te denken dat de bus vertrokken is, terugkomen en opstappen wanneer de volgende bus voorbij komt. Dit formaat heet hop-on-hop-off.

Dat zal je zeker tegenkomen:

De kosten van een bustour door Parijs starten vanaf € 40 voor één dag. Je kan de ticketprijzen bekijken en je reis reserveren via deze link. Je kan een bustour kopen in combinatie met een cruise over de Seine, een ticket voor een museum of de Eiffeltoren. Het is nog voordeliger. Bekijk alle aanbiedingen hier.

Een cruise op de Seine

Wij raden alle bezoekers van de stad een cruise op de Seine aan. Zelfs als je tijdens je transfer op één van de Parijse luchthavens maar een paar uur de tijd heeft, kan je in een uur de hele stad doorrijden en de bezienswaardigheden op de dijken bewonderen. En je zal zeker de allerbeste kunnen aanschouwen:

Er zijn verschillende mogelijkheden voor rivierwandelingen. De prijs start vanaf € 15 voor een rondvaart van een uur. Kies de jouwe en klik erop voor details en om te reserveren:

Boottochten op de Seine kunnen en moeten het hele jaar door worden gereserveerd. In de winter zijn de dekken gesloten en heb je geen last van de wind, zelfs niet bij slecht weer. Maar het is de moeite waard om vooraf te reserveren, want ter plaatse is er misschien geen ticket voor de gewenste tijd. Het combineren van sightseeing tickets en cruises kan je geld besparen.

Wandelingen in Parijs

Parijs is een stad waar je kan en moet rondlopen. Er rijdt geen bus door de pittoreske smalle straatjes. Dergelijke tochten worden georganiseerd door zowel reisorganisaties als particuliere gidsen. Daarom kan je te voet met een gids in Parijs gratis of voor een heel behoorlijk bedrag rondlopen.

De rondleiding kan individueel, in kleine of grote groepen. Hoe minder vreemden bij je zijn, hoe duurder de tocht. Maar dit geldt niet voor audiogidsen. Hiermee kan je een individuele wandeling regelen voor de prijs van een kop koffie. Download onze applicatie met audiotours in Parijs, en je zal je niet vervelen! Dat beloven we.

Hieronder vertellen we je welke plekken in Parijs echt de moeite waard zijn om met een tour te bezoeken.

Rondleiding door het Louvre

Als je het grootste museum van Frankrijk gaat bezoeken, plan dan meteen een rondleiding. Daarheen gaan zonder te iets vast te leggen, heeft geen zin. Het Louvre is enorm groot en staat vol onbetaalbare meesterwerken die je ogen snel doen tranen. Je kant gemakkelijk interessante voorwerpen missen door naar de schilderijen aan het plafond te kijken, of je kunt helemaal verdwalen.

Een gids in het Louvre is een absolute aanrader. In twee of drie uur zie je de belangrijkste dingen en kan je er ook van genieten Je kan zelf een rondleiding volgen met onze audiogids! Download deze hier.

Trouwens, als je niet van tevoren een ticket voor het Louvre hebt gekocht, dan is het boeken van een live tour misschien je enige optie om überhaupt in het museum te komen.

En natuurlijk hebben gezinnen met kinderen een speciale kindergids nodig. Een leuk spel in het museum zal de belangstelling van de kinderen voor kunst versterken en de ouders in staat stellen zich wat te ontspannen in het gezelschap van al dit moois. Voor een interessant aanbod, raadpleeg deze link.

Montmartre

Wandelen in Montmartre is zowel aangenaam als uitdagend. Sommige straten van de boheemse heuvel zijn zo steil dat ze zo goed als trappen zijn. Het zoeken naar lokale bezienswaardigheden in de ingewikkelde steegjes is een taak voor de ervaren Parijse reiziger. En als je voor het eerst in de stad bent, zal het niet zo interessant zijn zonder een ervaren gids.

Hoeveel molens waren er in Montmartre? Waarom trokken ze zoveel artiesten aan? Wat was hier voordat de heuvel bohemien werd? Is het waar dat striptease hier is uitgevonden? Stel je gids deze vragen.

De beste wandelroute vind je in onze app. Een audiogids voor Montmartre beantwoordt geen vragen, maar vertelt je meer dan je ooit had kunnen bedenken. Download het!

Quartier Latin

Verdwalen in de smalle middeleeuwse straatjes en jezelf terugvinden in het centrum van Parijs — zo gaat een wandeling op eigen houtje door het Quartier Latin meestal. Maar alleen een gids kan je helpen te letten op de subtiele details, gedenkplaten en karakteristieke kenmerken van de middeleeuwse architectuur.

Hoe leefde Parijs vijfhonderd en duizend jaar geleden? Was het als de stad van de liefde? Hoeveel heksen waren er en waar leefden weerwolven? Over deze plaatsen kan je veel angstaanjagende verhalen en legendes vertellen. Wil je ze horen? Neem een gids. Wil je minder griezelig en meer klassieke literatuur? Wandel dan in de voetsporen van de Musketiers.

De wijk Marais

Mare betekent moeras. Vroeger was het hier dus een moeras. Het was helemaal geen prestigieuze centrale buurt, maar een lelijke buitenwijk. Maar in de 13de eeuw begon de stad in deze richting te groeien. En sommige gebouwen staan hier sindsdien. Een ervaren gids leidt je rond en vertelt je verhalen over koningen en bisschoppen, tempeliers en joden. Reserveer hier een wandeling in goed gezelschap.

Je kan een rondleiding door de Marais combineren met een proeverij van de beste falafel van de stad, een romantische picknick onder het raam van Victor Hugo, een bezoek aan het Picasso-museum of het Carnavalet museum in Parijs. Het is ook allemaal in deze buurt.

Père Lachaise

Een rondleiding op het kerkhof? Ja, graag! Ten eerste, het is prachtig. Hoge bomen, geplaveide straten, oude architectuur en beeldhouwwerk — de plaatselijke logementen zijn genesteld in een zeer mooie buurt. En ten tweede zijn er zoveel beroemdheden begraven op Père-Lachaise dat je ze niet eens allemaal in een hele dag kan bezoeken. En het belangrijkste: alle verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Edith Piaf, Frédéric Chopin, Amedeo Modigliani en op de een of andere manier Jim Morrison zijn slechts een fractie van de beroemde namen. Boek een gepersonaliseerde rondleiding of wandeling rond Père Lachaise met de audiogids van onze auteur. Het is een tour die je je zeker voor altijd zal herinneren.

Geniet van rondleidingen in Parijs!