Gratis WiFi in Parijs. Waar vind je draadloos internet en hoe gebruik je het?

, ,

Parijs heeft een groot wifi netwerk. Er zijn wel 260 wifi acces points in Parijs en haar voorsteden. Zo probeert de stad het toeristen digitaal gemakkelijk te maken. De hotspots zijn te vinden in musea van de stad, sportscholen, parken, pleinen, metrostations en de bibliotheek. En natuurlijk kun je in veel restaurants en bars ook gratis gebruik maken van draadloos internet.

De plaatsen met draadloos internet zijn makkelijk te herkennen aan het logo Wi-fi.

Hoe maak ik verbinding met een wifi netwerk in de stad?

Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je van dit gratis Wifi-netwerk gebruik kunt maken.

  • Zet je laptop, tablet of mobiele telefoon aan en selecteer de Wi-Fi-netwerk: Paris_wi-fi_###
  • Open een webbrowser en voer het adres van een willekeurige website in. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de inlog portal.
  • Vul het de velden van het formulier in (‘nom’ = achternaam, ‘prénom ‘ = voornaam) en accepteer de algemene voorwaarden «j’accepte les conditions…», door het vinkje te zetten, en klik op «me connecter».
  • Er verschijnt nu een bericht ter bevestiging van de internetverbinding. Je kunt nu twee uur gratis het internet gebruiken.

Parijs wi-fi uren

De internetverbinding blijft twee uur actief. Na die twee uur kun je de verbinding opnieuw aanvragen. Mocht je tegen een probleem aanlopen, of is er een storing, dan kan je bellen naar (+33) 0810555421
Sommige Wifi points zijn geplaatst in gemeentelijke instellingen, bijvoorbeeld een museum of bibliotheek. Deze zijn vaak niet beschikbaar als de instelling gesloten is.

Vergeet ook niet om je telefoon ’s nachts op te laden in je hotel. Een Wifi access point is immers geen oplaadstation en zonder batterij heb je niks aan draadloos internet.

Waar vind ik nog meer gratis wifi in Parijs?

De toegang tot het Internet in Parijs is niet moeilijk. Het is beschikbaar in alle treinstations en treinen, in sommige metrostations en in veel cafés. Merk echter op dat de vergoeding voor het gebruik van wifi in de rekening kan zijn inbegrepen. Verduidelijk dit aspect van tevoren. Ter informatie: netwerkcafés McDonald’s en Starbucks bieden gratis wifi aan.

Waarschuwing. Denk eraan dat wifi hotspots geen oplaadpunten hebben! En twee uur actief surfen kan heel wat stroom van je apparaat verbruiken.

Je kan je telefoon gratis opladen in het toeristenbureau aan de rue de Rivoli in het stadhuis van Parijs.

Nu weet je dat je in Parijs naar hartelust op het Internet kan surfen, e-mails versturen en ontvangen, je geliefden bellen, je foto’s plaatsen die je in deze prachtige stad genomen hebt… wens ik je een fijne wandeling door Parijs toe!

» MEER ZIEN10 PLEKKEN WAAR JE GOEDKOOP KAN ETEN IN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.