Luchthaven Orly: hoe bereik je het centrum van de stad?

, ,

De luchthaven Orly is de tweede belangrijkste luchthaven van de Franse hoofdstad. Vanaf daar vliegen veel internationale en binnenlandse vluchten, en het is er is altijd erg druk. In Orly bijvoorbeeld komen de vluchten vanuit vanuit Amsterdam met Transavia aan. Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven naar het centrum te komen, maar we vertellen je over de manier die door Parijzenaren zelf gebruikt wordt. En vergeet niet: in een noodgeval kunt u nog steeds rechtstreeks een taxi bestellen via deze link.

Als je een vlucht hebt in de vroege ochtend vanuit Orly, kijk dan naar hotels in de buurt van de luchthaven op deze link.

Tramlijn 7

Hoe kom je goedkoop van Orly naar Parijs

T7

Aangezien er een tram is naar de luchthaven van Orly, hebben velen gemerkt dat dit een goed alternatief is voor andere vervoermiddelen. En in feite kost het ticket slechts € 2,10. Dit is echt veel  goedkoper dan andere transportmiddelen.

Maar let op: de tram gaat alleen naar de halte Villejuif-Louis Aragon. Daar moet je overstappen op metrolijn 7. Uiteindelijk moet je twee kaartjes oplossen, en dat maakt dan al € 4,20 om naar Parijs te komen.

De reis van het vliegveld naar de metro duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn ook 30 tot 40 minuten met de metro naar het centrum van Parijs. De rit is zo goedkoop in het algemeen, maar nogal vervelend.

De tram rijdt elke ochtend van 05:30 tot 0:30 uur ’s nachts en ongeveer elke 8 tot 15 minuten. Het vertrekt vanuit de zuidterminal van Orly «Orly Sud», waar u alleen de borden hoeft te volgen.

» MEER ZIENWELKE KAARTJES VOOR DE PARIJS METRO KUN JE HET BESTE KOPEN?

OrlyBus

De beste manier om van Parijs naar Orly te komen

Orlybus

Het populairste vervoermiddel van de Parijzenaars is de Orlybus. Hij is zowel qua reistijd als qua prijs simpelweg optimaal. De bus vertrekt vanaf het metro- en RER-station Denfert-Rochereau in Parijs. De reistijd naar de luchthaven is 30 minuten. Het ticket kost 11,20 €, maar is gratis als je een reispas hebt.

Hieronder tonen wij u de route en alle haltes van de Orlybus van Parijs naar de luchthaven en terug. Bussen naar de luchthaven rijden van ‘s ochtends 5:35 tot middernacht, elke 10 tot 15 minuten.

Metrohalte Denfert-Rochereau (eindpunt) → Dareau Saint-Jacques → Glacière Tolbiac → Stade Charléty (Porte de Gentilly) → Orly Ouest Airport Vertrek → Orly Sud (terminal) → Orly Ouest Airport (aankomsten) → Montsouris Tombe Issoire → Arrêt Parc Montsouris → Alésia René Coty → metrostation Denfert-Rochereau (eindpunt).

Het kopen van een kaartje voor de Orlybus?

Orlybus verkoopautomaten

Het kopen van een kaartje voor de Orlybus is kinderspel. De kaartjes kunnen worden gekocht bij verkoopautomaten, die ook te vinden zijn op de luchthaven. Volg gewoon onze instructies:

  1. Kies de taal.
  2. Druk vervolgens op aan de rechterkant van het scherm.
  3. Selecteer het gewenste aantal tickets.
  4. Bevestig uw keuze met de knop “Validate”.
  5. Betaal de tickets.
  6. Neem de kaartjes van de machine.

Overigens is de Navigo-kaart ook geldig voor de Orlybus, dus als u er een bezit, hoeft u niet te betalen voor de reis van het vliegveld naar het stadscentrum. Let ook op de aanbiedingen voor de Paris Pass.

We wensen u een leuke reis!

» MEER ZIENNavigo Pass

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.