Hoe u geld kunt besparen in Parijs

, ,

Zoals u weet, is Parijs niet alleen een van de mooiste, maar ook een van de duurste steden ter wereld. Om uw vakantie in de stad niet te veel te laten kosten, kunt u onze tips over hoe u kunt besparen in Parijs gebruiken.

Hoe kan ik in Parijs besparen geld besparen met openbaar vervoer?

  • Koop niet 1 of 2 tickets voor het openbaar vervoer (metro, bus) per keer, maar koop 10 tickets op Navigo Easy card. 1 ticket = €1,90; 10 tickets + Navigo Easy = €14,90 + €2.

In het centrum van Parijs liggen metrostations vaak heel dicht bij elkaar. Dus misschien is het beter om te lopen dan een paar stations te rijden. Soms is het ook nog sneller.

  • Als u van plan bent een paar dagen in Parijs door te brengen en veel te lopen door de stad en de omgeving daarvan, dan raden wij u aan de navigo pas aan te schaffen. De passen zijn te koop in kiosken op de metrostations en RER. De pas kost 5 euro en is geldig voor 10 jaar. Het kan worden aangevuld. Houd er rekening dat aan de pas uw foto wordt toegevoegd, dus neem beter een foto (voor uw paspoort/visa) mee, want de kosten van een foto uit het Franse fotohokje beginnen vanaf 5 euro. Met de Navigo pas kunt u voor maar €22,80 onbeperkt gebruik maken van al het openbaar vervoer (metro, bus, tram, trein) gedurende 1 week (van maandag tot zondag).
  • Eenmaal aangekomen in Parijs, kunt u beter geen taxi nemen om naar de stad te komen. Vanaf het luchthaven Orly bent u in staat met de tram lijn 7 tot het metrostation Villejuif-Louis Aragon komen, waar u de navigo pas kunt aanschaffen en u geen zorgen hoeft te maken over de verre tarieven. Vanaf de luchthaven Charles de Gaulle rijdt Roissybus naar het station Paris-Opéra. Kosten van de reis – €12,50. Met de voorstedelijke RER trein zult u er sneller zijn, voor maar €10.

» MEER ZIENNavigo pass

Hoe kan ik besparen op het verblijf in Parijs?

Hoe u geld kunt besparen in Parijs

Boek een goedkoop hotel in Parijs

Er is natuurlijk een mogelijkheid om een ​​appartement te huren, maar lees het zorgvuldig in ons artikel, er zijn namelijk veel valkuilen. Ons hoofdadvies is om hotels te boeken die niet in het centrum van Parijs liggen. Perfect geschikt voor wonen in 13, 14 en 15 van Parijs. Ze bevinden zich iets uit het centrum, maar de metro is overal, letterlijk 15-20 minuten en je bent in het stadscentrum.

Als u wilt opslaan, zijn er ook aparthotels, waar u ter beschikking staat van de studio. In tegenstelling tot het hotel, wordt het niet elke dag gereinigd, maar het is veel goedkoper en er is een keuken waar u zelf kunt koken. En tenslotte zijn er hostels.

Wij raden u op zoek te gaan naar hotels, hostels en appartementen in de gebieden van Porte d’Orléans metrostation (zie deze link), Porte d’Italie (hier beschikbaar), Porte de Vanves (zie hier). Deze plaatsen bevinden zich aan de rand van Parijs, maar dicht bij de metro (15 minuten naar het centrum), maar de prijs voor de kamer kan 3-4 keer lager dan in het centrum van de stad zijn. En vooral, deze gebieden zijn rustig en veilig.

» MEER ZIENDe arrondissementen en wijken van Parijs

Hoe kan ik geld besparen op voedsel?

Hoe u geld kunt besparen in Parijs

Neem geen ontbijt  in het hotel. Meest waarschijnlijk zult u daar koffie en croissants krijgen, misschien zelfs toast met jam en kaas en een gekookt ei als je heel veel geluk hebt. Dit ontbijt zal minstens 7-9 euro kosten die beter ergens anders aan kunnen worden besteed.

Moet ik ontbijten in een Parijse café? Voor een keer is het de moeite waard, alleen maar om te weten wat het is – koffie drinken, zittend op het terras en kijken naar de voorbijgangers. Maar let op dat in de meeste plaatsen u alleen voor het uitzicht en de service betaald. Het beste is om naar een ​​afhaalrestaurant te gaan, want dat is goedkoper.

Koop croissants en andere verse broodjes en koffie in de lokale bakkerijen (boulangerie), en leun achterover op de banken in de vele parken.

Wil je geld besparen op de lunch? Koop een kant-en-klare salade in een supermarkt (die verkopen ze in de afdeling met sandwiches voor 4-6 euro). Het is een complete maaltijd van verse groenten, couscous, vlees of vis.

Koop geen kaas in gespecialiseerde kaaswinkels, ga daarvoor naar de supermarkt, daar zijn allang grote afdelingen met vele kazen te vinden, u kunt ook kant-en-klare schotels met kaas kopen van goede kwaliteit . Het is echter duidelijk dat de meest heerlijke kazen in de kleine winkels en markten in Parijs te koop zijn, maar die zijn veel duurder dan in de supermarkt.

» MEER ZIEN10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs

Hoe kan ik geld besparen op water in Parijs?

Hoe u geld kunt besparen in Parijs

Koop vooraf een fles water in de supermarkt. Trouwens, zelfs in een supermarkt kan gekoeld water 2-3 keer duurder kosten dan een fles water bij kamertemperatuur.

Heb je een groene fontein gezien met water? Voel je vrij om de fontein te benaderen – het is namelijk drinkwater, aarzel niet om uw  lege fles uit de supermarkt te vullen.

Bestel in het restaurant niet de Evian, maar de “carafe d’eau”. Ja, het zal kraanwater zijn, maar het zal schoon, drinkbaar en kosteloos zijn.

Hoe kan ik geld besparen op het toilet?

In Parijs zijn er veel gratis openbare toiletten. Ze liggen niet alleen naast elke populaire attractie, maar ook verspreid over de stad. We raden u aan om de kaart vooraf te downloaden. Om een zelfreinigend toilet bezoeken geen uitdaging voor u te maken, bekijk dan zeker ons artikel.

» MEER ZIENDe openbare toiletten in Parijs

Hoe kan ik geld besparen op bezienswaardigheden?

Hoe u geld kunt besparen in Parijs

Het is niet nodig om de Eiffeltoren of de Montparnasse-toren te beklimmen om van het uitzicht van de stad te genieten. Prachtige panorama’s van Parijs, volledig vrij te maken van de Montmartre heuvel en ook de daken van het Instituut van de Arabische Wereld en de galerijen van Lafayette en Printemps (op het dak van Printemps op Boulevard Haussmann heeft u zelfs een gezellig café).

Hoe kan ik geld besparen op musea?

Hoe u geld kunt besparen in Parijs

Als u van plan bent om meerdere musea te bezoeken, denk er dan overna om de Paris City Pass kaart te kopen (vaak meer is het beter om de kaart online kopen, want dan kan het worden opgehaald bij de kassa bij aankomst in Parijs). Deze kaart bespaart u tijd van staan ​​in wachtrijen.

Controleer de openingstijden van interessante musea, want op de eerste zondag van elke maand (oktober tot maart) is de toegang tot vele musea gratis.

En als je naar het Louvre gaat, bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. Sta niet in de rij bij de ingang aan de mooie glazen piramides, maar betreed het Museum aan de kant van de straat Rivoli, want als het goed is is daar bijna geen rij.

En bekijk onze website voor een lijst met gratis musea, soms worden de beroemde musea niet in de collecties gestopt.

We hopen dat ons advies positief is gebleken.
We wensen u veel plezier in Parijs!

» MEER ZIEN10 gratis te bezoeken musea in Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.