Hoe kom je van Parijs Charles de Gaulle luchthaven naar Parijs

, ,

Nadat je het vliegtuig en de paspoortcontroles achter de rug hebt en je bagage terug hebt, heb je genoeg keuze om in het stadscentrum te geraken. In Parijs zijn bussen, taxi’s en andere transportmiddelen beschikbaar.

Wij bevelen u de regionale treinen RER en de metro te gebruiken. Als u zich echter niet op uw gemak voelt in het openbaar vervoer of als u te vroeg of te laat aankomt of vertrekt, raden wij u aan om een taxi te bestellen bij Charles de Gaulle Airport. Een andere optie is om een auto te huren en deze op te halen op de luchthaven. Tenslotte, als u een zeer late vlucht heeft, kunt u ook een hotelkamer op de luchthaven boeken via de onderstaande link.

Hoe vind ik een RER-station in Charles de Gaulle?

Normaal gesproken landen de vluchten van Air France en KLM  uit Amsterdam op Terminal 2F. Terminal 2 is rechtstreeks verbonden met Parijs via de directe RER B, en het is een eindpunt.

Vanaf Terminal 1 en 3 is er een kleine, geautomatiseerde treindienst naar het RER Charles de Gaulle station. Volg de borden met de aanduidingen CDGVAL. De shuttle rijdt elke 2 tot 3 minuten en is gratis. In slechts 5 tot 7 minuten bent u bij de halte Roissypole, waar een treinhalte is. Het enige wat je hoeft te doen is een kaartje kopen en in de trein stappen.

Hoe kom je van Charles de Gaulle luchthaven naar Parijs

U moet het teken van de RER terugvinden. De RER zijn de regionale treinen die de beste manier zijn om de stad te bereiken. Vanaf de luchthaven Charles-de-Gaulle loopt lijn B. De regionale trein RER van Parijs is erg snel en gemakkelijk, en soms is de rit erg comfortable dankzij het zeer behulpzame personeel van lijn B.

Volg de borden met de aanduidingen RER of “Trains” en je komt aan op het station. Het treinstation van de luchthaven waar ook de TGV-sneltreinen vertrekken naar alle uithoeken van Frankrijk bevindt zich ook aan Terminal 2. Je moet eigenlijk de RER nemen, lijn B. De afbeelding van de Eiffeltoren zal je helpen de juiste route te vinden.

» MEER ZIEN10 hoofdsteden van Frankrijk

Hoe koop je een ticket?

RER B

Eens je op het station bent, kunt u het ticket zelf kopen op de machine. Zorg ervoor dat u de juiste kassa kiest, want er zijn verschillende soorten kassa’s. Je moet naar de verkoopautomaten met het label «Billets Paris et Île-de-France».

» MEER ZIENWat kan je zien tijdens een overstap in Parijs?

Instructies:

  • Kies uw taal door op de bijbehorende vlag te drukken.

RER B

  • Selecteer het blauwe vak aan de rechterkant waarop de tickets worden getoond.
  • Druk vervolgens op “Tickets to Paris“.

RER B

  • Als u met een kind tot 10 reist, drukt u op “Reduced fare”.
  • Selecteer het gewenste aantal tickets.

RER B

  • Kies contant als betaalmethode, omdat de machines meestal alleen Franse betaalkaarten accepteren.
  • Als u geen kleingeld hebt of als iets niet werkt, neem dan contact op met de kassa’s van de verkoopafdeling of neem geld op bij de nabijgelegen geldautomaat.
  • Als er niets werkt of als de kassa’s al gesloten zijn, neem dan contact op met de Informatiebalie. Daar zullen ze je kunnen helpen en je ook een kaart van de metro van Parijs kunnen geven.

Als je eindelijk je tickets en het plan van de stad hebt, ga je door het tourniquet en stap je in de RER. Charles-de-Gaulle is het eindpunt van lijn B, dus alle treinen rijden richting Parijs.

De volgende stop van de RER lijn B in Parijs is het Gare du Nord. Vanaf daar zijn er transfers naar alle andere RER- en metrolijnen. Nu hangt alles af van waar je naartoe moet. Gebruik de metrokaart die u ter oriëntatie bij het informatiecentrum hebt ontvangen.

» MEER ZIENWaar kan ik reizen met een RER ticket?

Hoelang duurt de reis?

RER B

Für erfahrene Reisende nimmt die Zeit vom Erhalt des Gepäcks bis in die Pariser Innenstadt rund 40 bis 45 Minuten in Anspruch, Neulinge werden eine bis eineinhalb Stunden brauchen. Der RER braucht vom Flughafen bis zum Gare du Nord 20 bis 45 Minuten. Berechnen Sie diese Zeit auch in Ihre Anreisezeit mit ein. Die Taktung der RER ist ungefähr alle 12 Minuten von 4:56 bis 23:40.

Voor ervaren reizigers duurt het ongeveer 40 tot 45 minuten na ontvangst van uw bagage om zicht in stadscentrum van Parijs te bevinden. Nieuwkomers hebben meestal tussen de één en anderhalf uur nodig. De RER duurt 20 tot 45 minuten van het vliegveld naar Gare du Nord. Bereken deze tijd ook in uw aankomsttijd. De RER rijdt ongeveer alle 12 minuten van 4:56 tot 23:40 uur.

Prettige reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.