» Frankrijk » Winterse vakantiebestemmingen in Frankrijk

Als je Frankrijk nog niet in de winter hebt bezocht, moet je dat zeker eens doen. Rumoerige feesten, kermissen en uitverkoop, dit is lang niet alles waarmee dit land je in het koude seizoen trakteert. Geloof ons, een wintervakantie in Frankrijk wordt een echt sprookje als je een van deze bestemmingen kiest.

Paris Disneyland

Elk jaar organiseert Disneyland voor de feestdagen parades, feesten en kleurrijke voorstellingen. Nieuwjaar en Kerstmis worden hier groots gevierd: al deze feesten duren ongeveer drie maanden. Op oudejaarsavond trakteert Disneyland zijn gasten met een lasershow en spectaculair vuurwerk. Als je deze magische plek wilt bezoeken, maar niet weet hoe je het moet regelen, kunnen wij je helpen bij het organiseren en een geweldige vakantie hebben, je vindt meer informatie via de link.

Het is beter om met kinderen naar Disneyland te komen. Elk jaar brengt de Kerstman er een bezoek, praat en maakt foto’s met de kinderen, geeft geschenken en accepteert wensen. Van 9 nov. tot 7 jan. geeft Disneyland kerstavondshows. Tickets voor het pretpark kan je hier kopen en je kan hier ook een leuk verblijf in de buurt zoeken.

Boek een hotel dichtbij Paris Disneyland

Straatsburg

Sinds 1570 verwelkomt Straatsburg elk jaar toeristen. Van eind november tot eind december wordt hier de beroemdste kerstmarkt van Europa gehouden. In deze tijd zijn de pleinen van de stad gevuld met talloze chalets, houten huisjes. Daar kan je plaatselijke lekkernijen en souvenirs, handwerk, kerstversiering en andere feestartikelen kopen. Hier maken veel toeristen voor het eerst kennis met de traditionele Elzasser keuken: het eten wordt in de open lucht gekookt.

Elk jaar kiezen ze in Straatsburg een land dat eregast wordt van de beurs, de plaatselijke bewoners en toeristen kennis laten maken met hun tradities en gebruiken. Je kan een hotel voor een vakantie in de hoofdstad van Kerstmis vinden en boeken via deze link.

Kies een leuk hotel in Straatsburg

Grenoble

De wintersportplaatsen van Grenoble zijn het meest geschikt voor een skivakantie, hoewel er naast het skiën meer dan genoeg entertainment is. Het winterseizoen begint hier in december en duurt tot maart. Enkele van de interessantste resorts zijn:

  • Alpe d’Huez. Het is beroemd om zijn ononderbroken zonnige weer, waardoor het het «eiland van de zon» werd genoemd. Hier vind je de langste afdaling van Europa met een lengte van 16 km. Je kan hier een geschikte accommodatie kiezen en alle opties in Grenoble zijn hier beschikbaar.
  • La Grave. Het resort is populair bij sensatiezoekers: de plaatselijke pistes benemen je letterlijk de adem! Bovendien komen eens per jaar snowboarders uit de hele wereld in dit resort bijeen. Een prima hotel in La Grave is hier te vinden.

Lyon

Voor de tweede eeuw op rij vieren de inwoners van Lyon jaarlijks het Lichtfeest. Op 8 december worden in de straten van de stad duizenden lampen, lantaarns en lampionnen ontstoken. Inwoners versieren vensterbanken met kaarsen, gebouwen worden verlicht door schijnwerpers en de hemel wordt verlicht door vuurwerkflitsen. Je kunt meerdere dagen van deze pracht en praal genieten.

In december verzamelen zich hier niet alleen plaatselijke bewoners, maar ook toeristen, 3–4 miljoen mensen komen het Lichtfestival bewonderen. Gelukkig is er genoeg «brood en spelen» voor iedereen: in de stad worden ongeveer 8 miljoen kaarsen aangestoken en bijna 80 lichtshows geregeld. Een goed hotel in Lyon kan je hier reserveren.

Bekijk alle hotels in Lyon

Chamonix

Chamonix is de oudste wintersportplaats van de Franse Alpen, aan de voet van de Mont Blanc. Deze pistes zijn populair vanwege de perfecte sneeuwbedekking, een groot aantal pistes ontworpen voor zowel ervaren skiërs als beginners, en ook dankzij de verbeterde infrastructuur.

Chamonix heeft alles voor een volwaardige wintervakantie: sneeuwpark, halfpipe, boardercrossbaan, buckelpistes, langlaufloipes en gemarkeerde wandelroutes om in de bergen te wandelen. Sommige instaploipes liggen dicht bij de hotels. Zo kan je het leren ook combineren met het bezoeken van bars en restaurants, winkelen en ander vermaak. Je kunt hier accommodatie voor een vakantie in Chamonix uitzoeken en reserveren.

Colmar

Aan de vooravond van Kerstmis wordt Colmar verlicht. Het aantal gloeilampen en schijnwerpers die de straten van de stad verlichten is niet te tellen. De plaatselijke jaarmarkten, die als de fleurigste van de Elzas worden beschouwd, verdienen speciale aandacht.

De kerstmarkt van Colmar valt op door zijn omvang. Op het Dominicanenplein (place des Domincains) staat een verlichte kerk met gebrandschilderde ramen en daarnaast staan ongeveer 50 chalets. Als je met kinderen reist, bezoek dan de wijk Klein Venetië, waar je snoep en houten speelgoed kan kopen. Je kind kan van tevoren een brief aan de Kerstman schrijven: tijdens de wandeling kan hij die in de kerstbrievenbus doen.

Voor eten en lokale ambachten moet je naar het Jeanne d’Arc plein gaan en voor decoratieve en ambachtelijke producten moet je de overdekte Koifhusmarkt bezoeken. Hier wordt van alles verkocht, van gebruikte boeken tot schilderijen en sieraden. Geschikte accommodatie in deze prachtige stad vind je hier.

Boek een hotel in Colmar

Parijs

Nieuwjaar en 14 februari worden in Parijs op bijzondere wijze gevierd, je leest er meer over in ons artikel. Wie zich op oudejaarsavond in de hoofdstad van Frankrijk bevindt, moet kerstmarkten bezoeken, genieten van zoetigheden en zich opwarmen met kruidige glühwein. Als je wilt, kan je schaatsen voor het stadhuis van Parijs of de stad bewonderen vanaf de hoogte van het reuzenrad dat op de Place de la Concorde is geïnstalleerd. Op oudejaarsavond openen restaurants en bars van de hoofdstad hun deuren voor gasten en organiseren ze interessante amusementsprogramma’s. De meeste toeristen geven er echter de voorkeur aan het nieuwe jaar te vieren op de Champs Elysees of bij de Eiffeltoren.

» MEER ZIENHoe kun je nieuwjaar vieren in Parijs?

Wie een onvergetelijke Valentijnsdag wil doorbrengen, moet op 14 februari naar het centrum van de stad gaan, naar Montmartre. Hier staat de muur van de liefde, waarop de gekoesterde drie woorden in alle talen van de wereld zijn gekerfd. Daarna kan je de Pont des Arts brug bezoeken. Op Valentijnsdag is het er bijzonder druk, maar als je het probeert, lukt het je om je naar de reling van de brug te manoeuvreren en daar je «slot van de liefde» op te hangen. Bezoek ’s avonds een van de oudste passages van de stad, Galerie Vivienne. Daar kan je souvenirs kopen voor vrienden, opwarmen in een gezellig café of Franse wijnen proeven in een bar.

Informatie over waar te verblijven in Parijs voor een vakantie vind je in ons artikel, en alle overnachtingsmogelijkheden in de stad vind je via deze link.

Kies een leuk hotel in Parijs

» MEER ZIENKerstmarkten in Parijs

Menton

Het Carnaval of Citroenfeest in Menton wordt gehouden in februari. Bovendien verandert het thema van het festival elk jaar. Tijdens het carnaval trekken gezelschappen door de straten. De optocht wordt begeleid door dansen en muziek en de feestdag eindigt met indrukwekkend vuurwerk aan de zeekust.

Op de dag van het festival is de stad versierd met citrusvruchten. Beelden bedekt met tonnen citroenen en sinaasappels verschijnen in de straten. Veel verkopers bieden je drank, jam of conserven, citruszeep of parfums met een ongewoon aroma.

Als je op zoek bent naar een winterse vakantie in Menton, kan je hier de accommodatie boeken.

Bekijk alle hotels in Menton

Nice

Een ander carnaval vindt plaats in Nice. Het begint op 11 februari en duurt twee weken. Het programma van het carnaval bestaat uit concerten, vuurwerk, optochten met reuzenpoppen, beschildering van 120.000 vierkante meter triplex en beroemde bloemengevechten. Tijdens de optochten lopen levende modellen in luxueuze kostuums over de Promenade des Anglais, waarbij ze confetti en duizenden bloemen in de menigte gooien.

Elk jaar komen duizenden mensen uit de hele wereld naar Nice om deel te nemen aan het meest vreugdevolle festival van de lente, muziek, bloemen en onbeperkte vrijheid. Je kan hier een hotel vinden voor je verblijf.

Bekijk de prijzen van hotels in Nice

Courchevel

Voor de feestdagen wordt Courchevel versierd met een ontelbare hoeveelheid lichtjes, felle lampen en andere accessoires voor het nieuwe jaar. Voor de bezoekers van het resort wordt een spannend en afwisselend programma ontwikkeld: bezoek van de Kerstman, de Gouden Vrouw van het Jaar wedstrijd, ongelooflijke sneeuwballen, de afdaling van de Gouden Slang uit de hemel, het pyrotechnische festival, de Vuur en IJs show en het skicircus.

Courchevel is een prestigieus en duur skioord geworden dankzij de ontwikkelde infrastructuur en honderden kilometers loipes. In de winter bedekt natuurlijke sneeuw de pistes van alle niveaus met een gelijkmatige laag. Goede accommodatie in deze wintersportplaats is te vinden via de link.

Een bezoek aan Frankrijk in de winter brengt je pittige emoties en onvergetelijke indrukken. Kies een geschikt vermaak en ga op pad!

We wensen je een heerlijke wintervakantie!

Кликните здесь, чтобы добавить текст