Kerstmarkten in Parijs

, ,

Kerstmis in Parijs is een sprookje. De felste lichtjes en de opwindende geest van de feestdag hangen van 15 tot 25 december over de stad. De belangrijkste attractie zijn de kerstmarkten, braderieën of bazaars. Hier hebben we een lijst samengesteld van de beste Les marches de Noel die in Parijs te vinden zijn.

» Meer zienHoe kun je nieuwjaar vieren in Parijs?

Het dorp van de Kerstman

Locatie

: Boulevard Saint Germain.

Geopend: de hele maand december.

Welkom in het dorp van de Franse kerstman. Langs de Boulevard Saint Germain verrijzen deze maand 25 huizen vol kerstschatten. Hier kun je cadeaus kopen voor het hele gezin en genieten van allerlei lekkernijen. En terwijl de volwassenen wijn en foie gras proeven, kunnen de kinderen bij de Kerstman op schoot zitten en hun wensen met hem delen.

Een gids maakt het dwalen over de versierde pleinen en straten van Parijs nog interessanter en informatiever. Hij of zij zal je vertellen over vele interessante kersttradities en -features. Je kunt je aanmelden voor een rondleiding via deze link.

Kerstmarkt op de Champs-Elysées

Kerstmarkt op de Champs-Elysées

Vroeger was dit waarschijnlijk de populairste kerstmarkt. Maar nu is het gesloten door het kantoor van de burgemeester in Parijs.

» Meer zienLopen langs de Champs Élysées!

Kerstmarkt in de Notre Dame

Metro

: Cité.

Geopend: half december tot het einde van de maand.

Een leuke kleine markt opent zich buiten de Notre Dame kathedraal in Parijs, waar vroeger de belangrijkste kerstmis van Frankrijk werd gehouden. Hoewel de kathedraal nu als een deken in steigers is gehuld, gaat het leven eromheen gewoon door. Hier worden je regionale producten, kazen, worsten, geroosterde kastanjes en natuurlijk een beker glühwein aangeboden. Je kunt er ook cadeaus kopen voor familie en vrienden: messen, aardewerk, hoeden, biologische zeep. Het is allemaal van ambachtslieden – geen massaproduktie van prullaria!

» Meer zienWat breng ik best mee uit Parijs? 10 leuke suggesties

Kerstmarkt Tuileries Park

Foto: Evan Bench / Flickr / CC-BY-2.0Metro

: Tuileries.

Geopend: eind november tot begin januari.

Deze markt is bedoeld ter vervanging van die op de Champs-Elysées. Het is de grootste in Parijs, maar verre van de meest authentieke. Veel reizigers hebben echter opgemerkt dat het veel handiger is dan die op de Avenue. De tuin is beter geschikt voor de marktkraampjes en de kerstversieringen. Het is verheugend dat de meeste souvenirs in Frankrijk zijn gemaakt. Al met al, als je op zoek bent naar authentieke cadeaus om mee naar huis te nemen vanuit Parijs, ga dan naar de Tuilerieën tuin!

» Meer zienHoe is het om Kerst en Oud & Nieuw te vieren in Parijs?

 

Kerstmarkt bij de Eiffeltoren

Metro

: Trocadéro.

RER: Champ de Mars-Tour Eiffel.

Geopend: half december tot begin januari.

Waar kun je in Parijs beter in de kerststemming komen dan bij de Eiffeltoren! Er is een grote kerstmarkt met een ijsbaan en draaimolens. Vertegenwoordigers van verschillende Europese landen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de markt. Er zijn 100 marktkraampjes en allemaal hebben ze verschillende tradities, souvenirs en lekkernijen. Dit is een echte culturele reis!

» Meer zienEiffel Tower: tips voor reizigers

Kerstdorp Montparnasse

Metro

: Montparnasse Bienvenüe

Open: Van begin tot eind december

Veertig feestelijke huizen verrijzen aan de voet van de Montparnasse toren voor de feestdagen. Alle gebruikelijke zaken zullen er zijn, in oudejaarsstijl en gewoonweg overheerlijk! Het zal moeilijk zijn om de pannenkoeken, kerststollen (een traditioneel Frans dessert) en chocolaatjes te weerstaan. Vergeet het dieet en geniet!

De Kerst Arche de la Défense

Metro

: Grande Arche de la Défense.

RER: La Défense.

Geopend: eind november tot eind december.

De kerstmarkt in de wijk Défense is, hoewel jong, enorm. Meer dan 350 kerstkraampjes bieden ornamenten, kunstnijverheid en duizenden andere kleine souvenirs aan. Veel kraampjes zijn voorzien van de Franse keuken: Corsicaanse ham, kazen uit de Alpen, traditionele zoetigheden… je zult zeker alles willen proeven!

De Kerst Arche de la Défense

Kerstdorp Saint-Sulpice

Metro

: Saint Sulpice.

RER: Saint Michel – Notre Dame.

Geopend: begin december tot Kerstmis.

De nieuwjaarshutten zijn een prachtige aanvulling op de sfeer van het oude Parijs rond Saint-Sulpice. Glühwein, speelgoed en de rustieke kerstsfeer zijn weer te vinden niet ver van de markt bij de kerk van Saint Germain des Prés.

Kerstmarkt op de Place d’Italie

Metro

: Porte d’Italie.

Geopend: eind november tot Kerstmis.

Italie 2 is een winkelcentrum op Place d’Italie, omringd door feestelijke kersthuisjes. Het is de perfecte plek om cadeaus en lekkernijen in te slaan om samen met vrienden en familie de feestdagen te vieren.

» Meer zienDe beste winkels in Parijs

Kerstmarkt op de Place d'Italie

Kerstmarkt in Montmartre

Locatie

: Place Jean Marais.

Geopend: December tot Kerstmis.

Een kleine kermis met 20 huizen in de smalle straatjes van Montmartre zou gemakkelijk verloren kunnen gaan tussen de andere bestemmingen in de omgeving. Maar het is niet ver van de Sacré Coeur Basiliek. Je hoeft er niet bewust heen, maar het is perfect om een nieuwjaarssfeer te creëren tijdens een wandeling in Montmartre: het verwarmt je met glühwein en chocolaatjes.

Zelfs in de winter geeft onze mobiele gids je een persoonlijke rondleiding door de meest romantische buurt van Parijs. (Alleen voor volwassenen!)

De markt bij het Gare de l’Orient

Metro

: Gare de l’Est.

Geopend: begin december tot enkele dagen voor Kerstmis.

Zoals de naam al zegt, ontvangt Gare de l’Est treinen uit de oostelijke delen van Frankrijk. Alle Parijzenaars weten dat ze op kerstavond op het stationsemplacement de beste Elzasser gerechten kunnen vinden. Zo’n gelegenheid om echte krakelingen en kerstkoek met glazuur te proeven! Elzasser wijn of foie gras zullen je kerstdiner opfleuren. Je vindt hier ook kerstdecoraties en tafeltextiel.

» MEER ZIENWinter vacation destinations in France

Markt aan het St. Lazare station

Metro

: Europa – Simone Veil, Saint-Augustin.

Geopend: van half november tot kerstmis.

Voorkennis: in het station Saint-Lazare zie je de met bloemen versierde huizen niet van veraf. Maar als je binnenstapt, zie je een geheime kerstmarkt. Je kunt waarschijnlijk wel raden dat de prijzen op de markt voor de plaatselijke bevolking lager zullen liggen dan op de gepromote toeristische plaatsen.

Wij wensen je een kerstwonder en aangename wandelingen over de markten!

» Meer zienDe beste kerstmarkten in Europa

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.