De Paris Air Show: Salon du Bourget bezoeken

, ,

De “Salon international de l’aéronautique et de l’espace de Paris-Le Bourget” is een grote luchtvaarttentoonstelling die iedere twee jaar georganiseerd wordt op de luchthaven van Bourget. Het evenement vindt elk oneven jaar plaats. Salon du Bourget, zoals het evenement bij het grote publiek bekend staat, wordt in 2023 voor de 54e keer georganiseerd. De air show vind dan plaats tussen 19 en 25 juni. De eerste vier dagen is Salon du Bourget alleen geopend voor het bedrijfsleven, maar op vrijdag, zaterdag en zondag is het evenement ook voor het “normale” publiek opengesteld.

Salon du Bourget: Agenda

De eerste vier dagen (tussen 19 juni en 22 juni 2023) is de Salon du Bourget alleen open voor zakelijke bezoekers en journalisten. De laatste drie dagen is het vliegveld de “place to be” voor iedereen die van vliegtuigen houdt. Bezoekers kunnen genieten van de vliegtuigen op de grond en in de lucht. Er worden vliegtuigen tentoongesteld, films vertoont en natuurlijk zijn er spectaculaire luchtshows.

De luchtshow in Bourget is op vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni en zondag 25 juni gratis toegankelijk. Het evenement is geopend van 08:30 uur tot 18:00 uur. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te komen. Je hoeft dan niet in de rij te staan en kan al veel souvenirs veroveren. Als je in de gelegenheid bent om de beurs op vrijdag te bezoeken, doe dat dan. Op zaterdag en zondag kan de wachttijd bij de ingang al snel oplopen tot twee uur. Studenten die Salon du Bourget willen bezoeken, kunnen zich vooraf kosteloos aanmelden op de officiële website van de beurs.

Hoe kom je bij Salon du Bourget?

RER

: lijn B: uitstappen bij station “Le Bourget”  neem hier de gratis pendelbus naar de vliegshow of ga 20-25 minuten lopen.

Metro: lijn 7, uitstappen bij het station “La Courneuve – 8 Mai 1945” neem hier bus 152 naar “Michelet – Parc d’Expositions”.

Metro: uitstappen bij station “Porte de la Chapelle” neem hier bus 350 naar “Michelet Parc d’Expositions”.

Adres: Parc d’Expositions Paris Le Bourget

Aéroport Paris Le Bourget

93350 Le Bourget

Frankrijk

Hieronder staat een kaart met de exacte route naar de Vliegshow van Parijs

Plattegrond van Salon du Bourget

Salon du Bourget plannen en programma’s kunt u hier vinden. Houd er rekening mee dat de documenten zijn in het Engels (of Frans).

Wat is te zien op de vliegshow van Parijs?

A380 op Le Bourget

De Salon du Bourget is opgedeeld in verschillende delen. Elke vertegenwoordigde luchtvaartmaatschappij of vliegtuigproducent heeft zijn eigen paviljoen op de beurs. Hier worden onderdelen van vliegtuigen, foto’s en films getoond en presentaties gegeven.

Op de luchthaven zelf worden vliegtuigen en helikopters van over de hele wereld tentoongesteld. Van kleine vliegtuigen van particulier tot jumbojets van de grootste luchtvaartmaatschappijen.

Daarnaast is er het Space Museum. Hier wordt onder meer de concorde getoond en is er een tentoonstelling van historische vliegtuigen, raketten en satellieten.

De eerste vliegshow begint doorgaans om 13:00 uur. Hoewel dit tijdstip bij een slechte weersvoorspelling kan worden aangepast. Alle vliegtuigspotters, fotografen en andere bezoekers kunnen een plaats zoeken op de tribunes en genieten van de vliegshow. Tijdens de show wordt er in het Frans en Engels commentaar geleverd via de speakers. De vliegshow duurt drie uur, dus zorg dat je warm bent aangekleed en neem wat te eten en te drinken mee.

Waar kan je tickets voor de vliegshow kopen?

De eenvoudigste manier om tickets te bemachtigen is via de officiële website van het evenement. Entree tot de vliegshow bedraagt 14 euro. Om op de tribune plaats te mogen nemen moet nog een toeslag betaald worden van 11 euro. Je kunt de vliegshow overigens ook gratis bekijken vanaf een grasveld.

Waar blijf je slapen?

Via deze link vind je alle hotels in de buurt van Bourget.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.