Parkeerplaatsen in Parijs: hoeveel kosten ze en hoe vind je ze

, ,

Het grootste vervoersprobleem in Parijs zijn niet de files, maar de parkeerplaatsen. Het is erg moeilijk om een plek te vinden waar je je auto veilig en goedkoop kunt parkeren. Soms is het zelfs onmogelijk. Wij zullen je vertellen over de fijne kneepjes van het parkeren in de Franse hoofdstad.

» Meer zienEen week met de auto

Parkeren op straat in Parijs

Parkeren op straat in Parijs

Als je op straat wilt parkeren, houd er dan rekening mee dat parkeren betaald is van maandag tot zaterdag van 9 tot 20 uur.

Nachts, op zon- en feestdagen is gratis. Soms is parkeren ook op zaterdag gratis. Maar wees voorzichtig. Als de parkeerplaats die dag gratis is, is dat aangegeven met een gele cirkel, zoals op deze foto. Anders is parkeren betaald, zelfs op zondag.

parkeren in Parijs

Hoeveel kost het om te parkeren in Parijs?

Er zijn 3 parkeerzones in Parijs. De prijzen variëren van 6€ per uur in het centrum van Parijs tot 4€ in de periferie. De parkeertijd is beperkt tot twee uur.

Je kunt betalen voor parkeren in een speciale automaat met munten, een bankpas, een smartphone app, of met Paris Carte. Je kunt deze kaart kopen bij krantenkiosken of Tabac-winkels en er van 10 tot 30€ mee betalen. De parkeerwachter geeft je een ontvangstbewijs, dat je op een opvallende plaats onder de voorruit moet leggen, zodat je geen boete krijgt.

De gemeente Parijs raadt toeristen aan geen gebruik te maken van bovengrondse parkeergelegenheid in de stad en de straten niet onnodig te belasten.

Als je reist in een huis op wielen, onthoud dan dat het parkeren van dergelijke voertuigen in Parijs verboden is, dus zoek een camping op.

» Meer zienMet de auto naar Parijs: parkeren, verkeer, tips

Ondergrondse parkeergarages in Parijs

Ondergrondse parkeerterreinen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Dergelijke parkeerplaatsen zijn gemarkeerd met een witte “P” op een blauwe achtergrond en bevinden zich meestal in toeristische, winkel- en zakenwijken van de stad. De locaties van alle parkeergarages zijn te vinden op de websites van onze partners.

Ondergrondse parkeergarages in Parijs

De pluspunten van deze parkeergarages zijn de veiligheid en de onbeperkte parkeertijd. We zullen niet zeggen dat het gevaarlijk is om een auto in Parijs achter te laten. Het is onwaarschijnlijk dat hij gestolen wordt of dat er ingebroken wordt. Maar hij kan wel verminkt worden, niet door criminelen, maar door gewone Parijzenaars die besluiten om naast jou op straat te parkeren. Kijk goed naar Franse auto’s: ze hebben allemaal bekraste bumpers en deuren, en heel vaak zijn de spiegels eraf gescheurd. Als je een auto hebt gehuurd, zul je later voor dergelijke krassen moeten betalen. Dit is wat we bedoelen als we het hebben over parkeerveiligheid.

De kosten van parkeren in Parijs

De prijzen in de ondergrondse parkeergarages variëren per gebied: in het centrum en op toeristische plekken is het ongeveer 2,50€ per uur, en iets meer dan 20 euro per dag. In de buitenwijken van Parijs liggen de tarieven lager en betaal je gemiddeld 10 tot 15 euro per dag. Ondergrondse parkeergarages bieden ook weekend-, week- of maandarrangementen.

Voordat je de ondergrondse parkeergarage inrijdt, moet je op de knop drukken om een kaart te krijgen en de slagboom te openen. Laat je auto staan en ga te voet op pad. Wanneer je terugkomt, betaal je eerst voor de parkeertijd. Geef je betaalde ticket af bij de uitgang en verlaat het parkeerterrein.

Gegarandeerd parkeren

Gegarandeerd parkeren

Als je een hotel in Parijs boekt, denk dan van tevoren na over waar je je auto zult parkeren. Sommige hotels bieden hun klanten gratis parkeergelegenheid, maar niet allemaal. Controleer of deze optie beschikbaar is voordat je je kamer boekt.

» Meer zienDe 10 beste hotels met uitzicht op de Eiffeltoren

Je kunt ook vooraf online een parkeerplaats voor je auto reserveren. Op deze website kan je een gunstige parkeerlocatie, aankomsttijd en parkeerduur kiezen.

Parijs Centrum: book hotel in

Wat gebeurt er als ik niet betaal voor parkeren in Parijs?

In het beste geval krijg je een boete. De bekeuring wordt onder de ruitenwissers gelegd, zoals dat vaak in Franse films gebeurt. De boete begint bij 35 euro.

Maar ze kunnen je auto ook in beslag nemen als je verkeerd geparkeerd hebt of te lang blijft staan. Om je in beslag genomen auto terug te krijgen, heb je je rijbewijs en kentekenbewijs nodig.

Als het voertuig niet van jou is, moet je naast deze documenten ook een volmacht of contract overleggen.

Je zult €126 moeten betalen voor de ontruiming, €10 per dag voor het parkeren en vervolgens een parkeerboete.

» Meer zienParijs in een week

Parkeer correct in Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.