» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Lunch en diner aan de Eiffeltoren

Elke toerist in Frankrijk probeert alle bezienswaardigheden te bezoeken. Eén van de belangrijkste is ongetwijfeld de Eiffeltoren. Maar naast de musea en de meesterlijke architectuur van Parijs is er ook de beroemde Franse keuken. Dus waarom zou je je culturele programma niet combineren met wat culinaire ervaring?

Boek een hotel in de beste wijk van Parijs

Voor wie op de Eiffeltoren wil lunchen of dineren zijn er een paar uitstekende restaurants en bars. Je vindt ze op alle verdiepingen.

Brasserie Madame

Op de eerste verdieping van de Eiffeltoren, 58 meter boven de vlakte van Parijs, bevond zich het restaurant «58». Een paar jaar geleden sloot het voor renovatie en in 2022 werd aangekondigd dat het restaurant weer zou openen. Maar het heeft een andere chef en een andere naam gekregen. Het heet nu Brasserie Madame.

De nieuwe chef in de toren, Thierry Marx, heeft al twee Michelin sterren verdiend. We verheugen ons op jullie lovende kritieken over de romantische diners. Natuurlijk moet er vooraf gereserveerd worden — dit kan via deze link.

De prijs van het toegangskaartje voor de toren zelf is al bij de reservering inbegrepen. Overigens hoef je niet lang op een lift te wachten. Een aparte lift brengt de gasten naar het restaurant.

We raden je ook aan de gecombineerde variant te bekijken van het diner op de toren, een cruise op de Seine en een show in Moulin Rouge en vele andere leuke bonussen. Het is romantisch op de Franse manier!

Le Jules Verne

Het restaurant op de tweede verdieping van de toren had ook «124 meter» kunnen heten, maar het heet «Jules Verne», ter ere van de bekende Franse schrijver. Dit restaurant heeft drie Michelin sterren, dus de plaatsen moeten van tevoren gereserveerd worden en lunch en diner kosten ongeveer twee keer zoveel als op de eerste verdieping.

De omgeving en het schitterende uitzicht door de ramen van het restaurant brengen elke bezoeker in de wolken. Uitstekende bediening, attente obers, aangename muziek — dit alles schept een sfeer van voortreffelijke gezelligheid. Er is een aparte lift voor toeristen, die eventuele wachtrijen omzeilt.

Om een onvergetelijke avond in het restaurant «Jules Verne» te plannen, reserveer je een tafel online op de website van het restaurant of per telefoon.

Bars en buffetten op de Eiffeltoren

Behalve gastronomische restaurants vind je in het beroemde monument ook meer democratische eetgelegenheden in de vorm van buffetten. Ze liggen aan de voet, op de eerste en tweede verdieping.

De Lounge Eiffel bar bevindt zich op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Je kan er terecht voor drankjes en lichte hapjes — canapés.

Op het bovenste, derde niveau van de toren kan je ook een glas champagne drinken in de Champagne Bar. Je kan er wel niet lunchen of dineren.

En als toetje bieden we je een audiogids aan die je helpt Parijs gemakkelijker te ontdekken.

Bon Appetit!